Origami is de Japanse vouwkunst waarbij prachtige figuren worden gemaakt van een stuk papier. Kraanvogels zijn hier een bekend voorbeeld van. Deze papieren vogels zijn heel geschikt om als decoratie voor jullie bruiloft te gebruiken, ze hebben namelijk een bijzondere betekenis!

Ben je wel een beetje creatief? En vind je het leuk om zelf decoratie te maken voor jullie bruiloft? Dan zijn deze papieren kraanvogels een goed idee!

1000 Japanse kraanvogels

Het is een Japanse traditie om 1000 kraanvogels te vouwen en te gebruiken als decoratie tijdens de huwelijksdag. Deze kraanvogels staan symbool voor vrede, liefde en saamhorigheid, en ze zouden zorgen voor geluk. Of je nou kiest voor 1000 stuks of wat minder, deze papieren vouwwerkjes zijn sowieso leuk om te gebruiken als decoratie!

Felle kleuren of neutraal?

Bij de eeuwenoude Japanse traditie wordt gebruik gemaakt van papier in allerlei soorten felle kleurtjes. Dit maakt er een vrolijk geheel van. Jullie kunnen echter ook kiezen voor meer neutrale kleuren. Pasteltinten zorgen bijvoorbeeld voor een mooi effect, maar het kan ook gaaf zijn om alle kraanvogels van wit papier te maken.

DIY origami

Heb je wel zin in wat creativiteit? Bestel dan een flinke lading papier in de juiste kleur(en) en zoek op Youtube een filmpje met de vouwtechnieken die je nodig hebt. Het vouwen van kraanvogels vraagt wel wat oefening dus zorg voor voldoende papier zodat er ook een paar fout kunnen gaan.

Gezellig samen kraanvogels vouwen

Lijkt het je veel te veel werk om al die kraanvogels te vouwen? Roep dan de hulp in van vrienden, familie en je verloofde. Niets zo gezellig als samen decoratie knutselen terwijl jullie ondertussen de bruiloft vast door kunnen spreken. Binnen de kortste keren heb je een hele stapel klaarliggen voor jullie grote dag!

Ophangen als decoratie

Zijn de vouwwerkjes klaar? Dan is het leuk om ze op te hangen met een doorzichtig draadje. Je kunt meerdere draden naast elkaar hangen voor een leuk effect. Dit is bijvoorbeeld mooi als achtergrond tijdens jullie trouwceremonie. Je kunt ze echter ook neerzetten op tafels of bij de borden voor het diner als decoratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *