Fotograaf: Trouw Trendy

Origami kraanvogels als symbool van liefde en geluk

Origami is de Japanse vouwkunst waarbij prachtige figuren worden gemaakt van een stuk papier. Kraanvogels zijn hier een bekend voorbeeld van. Deze papieren vogels zijn heel geschikt om als decoratie voor jullie bruiloft te gebruiken, ze hebben namelijk een bijzondere betekenis! Ben je benieuwd welke symboliek er aan deze kraanvogels verbonden is? En hoe je zelf een kraanvogel kunt vouwen voor jullie bruiloft? Je leest het hier! 

Het is altijd leuk om zelf decoratie te kunnen maken voor de bruiloft. Op deze manier maak je jullie trouwdag namelijk extra persoonlijk en bijzonder. Bovendien is het een leuke oplossing die weinig geld hoeft te kosten. Ben je een beetje creatief? En lijkt het je wel wat om zelf decoratie te maken voor jullie bruiloft? Dan zijn deze papieren kraanvogels een leuk idee!

Symboliek van 1000 Japanse kraanvogels

Origami is Japanse vouwkunst waarbij de mooiste figuren worden gemaakt van papier. Er kunnen allerlei soorten figuren worden gevouwen, maar de kraanvogel is misschien wel de bekendste. Het is dan ook een Japanse traditie om 1000 kraanvogels te vouwen en te gebruiken als decoratie tijdens de huwelijksdag. Deze kraanvogels staan symbool voor vrede, liefde en saamhorigheid, en ze zouden zorgen voor geluk. In Japan wordt deze traditie nog altijd nageleefd, maar ook in Nederland zie je hem wel eens voorbij komen. Of je nou kiest voor 1000 stuks of wat minder, deze papieren vouwwerkjes zijn sowieso leuk om te gebruiken als decoratie!

Kraanvogel vouwen in verschillende kleuren

Fotograaf: Mon et Mine

Kraanvogels in felle kleuren of liever neutraal?

Bij de eeuwenoude Japanse origami traditie wordt gebruik gemaakt van papier in allerlei soorten felle kleurtjes. Dit zorgt voor een vrolijk geheel. Jullie kunnen echter ook kiezen om jullie kraanvogels in meer neutrale kleuren te maken. Pasteltinten zorgen bijvoorbeeld voor een mooi effect, maar het kan ook gaaf zijn om alle kraanvogels van wit papier te maken.

Kraanvogel vouwen

Wil je zelf aan de slag met origami kraanvogels voor jullie bruiloft, maar vraag je je af hoe je een kraanvogel kunt vouwen? Op YouTube zijn allerlei soorten video’s te vinden waarin de juiste vouwtechnieken worden uitgelegd. Hieronder staat bijvoorbeeld een handig filmpje waarin je stap voor stap leert hoe je een kraanvogel kunt vouwen. Dit vergt wel even wat oefening, dus zorg dat je een flinke lading papier in huis hebt om ook wat fouten te kunnen maken.

Gezellig samen kraanvogels vouwen

Lijkt het je veel te veel werk om al die kraanvogels te vouwen? Roep dan de hulp in van vrienden, familie en je verloofde. Niets zo gezellig als samen decoratie knutselen terwijl jullie ondertussen de bruiloft vast door kunnen spreken. Binnen de kortste keren heb je een hele stapel klaarliggen voor jullie grote dag!

Jouw eigen kraanvogels ophangen als decoratie

Zijn de vouwwerkjes klaar? Dan is het leuk om ze op te hangen met een doorzichtig draadje. Je kunt meerdere draden naast elkaar hangen voor een leuk effect. Dit is bijvoorbeeld mooi als achtergrond tijdens jullie trouwceremonie. Je kunt ze echter ook neerzetten op tafels of bij de borden voor het diner als decoratie, er is van alles mogelijk!

Naast kraanvogels zijn er natuurlijk nog allerlei andere vormen van decoratie voor jullie bruiloft. Wil je zeker weten dat je niets belangrijks vergeet? Dan kun je gebruik maken van deze handige bruiloft decoratie checklist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *