De decoratie op een bruiloft is heel belangrijk. Dit zorgt immers voor sfeer en bovendien kun je met behulp van de decoratie jullie stijl laten zien. Ook voor de trouwfoto´s is het fijn wanneer de bruiloft decoratie goed op elkaar is afgestemd. Alleen wat moet je hier allemaal voor regelen? Met deze handige bruiloft decoratie checklist weet je zeker dat je niets vergeet!

Bruiloft decoratie is er in allerlei soorten en maten. Je kunt het online bestellen, zelf maken of een bedrijf inhuren om jullie locatie te laten decoreren. Hoe je het ook gaat doen, het is altijd slim om even stil te staan bij alle decoratie die je nodig hebt. Daarom hebben wij een handige checklist samengesteld (even doorscrollen naar beneden om hem te downloaden) voor de verschillende onderdelen van jullie bruiloft. Bovendien geven we je wat handige tips en laten we de mooiste voorbeelden op het gebied van bruiloft decoratie aan je zien!

Ceremonie

De trouwceremonie is het moment waar het allemaal om draait, waar jullie elkaar het jawoord gaan geven. Natuurlijk hoort hier passende decoratie bij. Denk bijvoorbeeld aan een mooi welkomstbord met jullie namen er op (uiteraard in sierlijke letters), een leuk programmaboekje en fijne stoelen voor de gasten. Natuurlijk kunnen jullie zelf op een standaard klapstoeltje gaan zitten, maar het is nog leuker om twee bijzondere exemplaren uit te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van peacock stoelen?

Je kunt alle stoelen stuk voor stuk decoreren, maar in plaats daarvan kun je ook alleen de buitenste stoelen in de rij van decoratie voorzien. Zo heb je in ieder geval een mooi versierd gangpad. Verder doen bloemen het altijd goed en is een prieeltje of backdrop mooi als achtergrond. Tot slot heeft de ambtenaar een katheder (spreektafel) nodig en is het leuk om de ringen in een mooi ringendoosje naar voren te laten brengen.

Receptie

Van de ceremonie gaan jullie door naar de receptie. Hier wordt meestal de bruidstaart aangesneden. Zorg er voor dat de bruidstaart op een mooie standaard staat en kies een leuke taarttopper uit. De tafel waar de taart op staat zou je ook nog kunnen decoreren. Verder is het handig om het gastenboek vast klaar te leggen op een mooi tafeltje en natuurlijk kun je het geheel versieren met pompons en ballonnen.

Diner

Bij een bruiloft diner hoort natuurlijk een mooi gedekte tafel. Zorg voor een tafelloper, servies, servetten in jullie themakleur en een aantal vaasjes met bloemen om op de tafel neer te zetten. Hebben jullie een tafelschikking gemaakt? Regel dan ook naamkaartjes voor de gasten zodat iedereen weet waar hij zit. Het is ook leuk om met wat decoratie duidelijk te maken waar de bruid en bruidegom zitten. Je hebt hier bijvoorbeeld bordjes voor met de tekst ´bride´ en ´groom´. Tot slot is het fijn als de gasten weten wat ze te eten krijgen. Je kunt een groot bord neerzetten met het  menu er op of voor iedereen een klein menu bij het bord neerzetten.

Trouwfeest

En tot slot het trouwfeest! Ook hier zetten jullie weer een welkomstbord neer voor alle nieuwe gasten. Regel een aantal statafels en versier ze met een mooie hoes en een vaasje met bloemen. Decoreer de feestzaal met pompons, ballonnen en lichtjes. Huren jullie een photobooth? Dan is het leuk om hier ook een aantal props voor aan te schaffen! Tot slot kun je nog wat aandacht besteden aan de cadeautafel en de tafel waar de bedankjes voor de gasten op komen te staan.

Bruiloft decoratie feest

Fotograaf: Ben Q Photography via Grit and Gold

Leuke bruiloft decoratie ideeën

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor de decoratie op jullie bruiloft? Dan hebben wij hier wat leuke ideeën voor je verzameld!

  • Grote ballonnen geven een mooi effect. Zeker wanneer je bloemen of tasseltjes aan het touw hangt.
  • Een schommel versierd met bloemen staat erg mooi als decoratie. Bovendien kunnen jullie deze schommel ook meteen voor de trouwfoto´s gebruiken.
  • Bloemen worden vaak in een vaas neergezet, maar wist je dat hangende bloemen ook erg leuk kunnen zijn als decoratie?
  • Vergeet niet om ook rekening te houden met de avond. Als het ´s avonds donker wordt, kunnen lichtjes een romantische sfeer geven.
  • Wil je de bruidstaart of het buffet decoreren? Dit kun je doen met vers fruit!
  • Met een hoepel kun je ook heel wat leuke dingen doen. Hang er bijvoorbeeld foto´s in
  • Vergeet ook niet om de statafels van mooie bekleding te voorzien. Zo zien ze er meteen super chic uit!

Nog wat handige tips

En dan nog wat handige tips! Als je de decoratie voor jullie bruiloft zelf gaat regelen, is het belangrijk dat je op tijd begint. Er zijn veel leuke DIY´s te vinden, maar vaak vergen ze wel wat oefening. Bovendien is het fijn als je lang de tijd hebt om materialen bij elkaar te verzamelen. Op deze manier kun je gebruik maken van fijne aanbiedingen of proberen om tweedehands wat leuke items te scoren.

Verder is het slim om gebruik te maken van een bepaald thema. Dit kan een kleurenthema zijn, maar ook een thema zoals vintage, bohemian of botanical. Door dit thema vast te leggen, is het veel gemakkelijker om alle decoratie voor jullie bruiloft op elkaar aan te laten sluiten. Natuurlijk is het ook mogelijk om een professional in te schakelen. Niet alleen weten zij heel veel op het gebied van mooie decoratie, ook is het op deze manier mogelijk om spullen te huren in plaats van te kopen.

Verder lezen: Tips voor de styling van jullie bruiloft

Om het allemaal wat overzichtelijker te maken, hebben we een handige checklist voor je samengesteld waar alle bruiloft decoratie op is samengevat:
Bruiloft Decoratie checklist

Maak je eigen bruiloft decoratie checklist

Wil je zeker weten dat je niets vergeet tijdens de voorbereidingen? Print deze checklist dan uit via het bestand hieronder. Bij ´overig´ kun je zelf nog wat aanvullingen kwijt. Hang de lijst vervolgens op jullie koelkast of een andere handige plek. Zo kun je steeds wanneer je iets geregeld hebt een bolletje op de lijst inkleuren! Overigens is het ook handig om een kopie te maken van de lijst en deze mee te nemen op de bruiloft zelf. Zo kan de ceremoniemeester checken of alle decoratie klaargezet is.

Download de checklist hieronder:

Bruiloft Decoratie Checklist

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

One comment to “Bruiloft decoratie checklist die elke bruid moet hebben!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *