15 Prachtige ideeën voor de backdrop op jullie bruiloft

De trouwceremonie is waarschijnlijk het hoogtepunt van jullie bruiloft. Niet alleen is dit een bijzonder en romantisch moment, de meeste bruidsparen besteden ook veel aandacht aan het decoreren van de ruimte waar zij elkaar het jawoord geven. Misschien hebben jullie al een prachtige trouwlocatie, maar met een mooie backdrop maak je jullie bruiloft helemaal af! 

Je hoeft tegenwoordig niet meer per se in het gemeentehuis te trouwen. Er vinden ook huwelijken plaats op bijzondere trouwlocaties zoals een oude boerderij, een romantisch kasteeltje of zelfs midden in de natuur. Waar jullie ook trouwen, het is altijd leuk om de plek van de ceremonie romantisch aan te kleden. Met een speciale bruiloft backdrop maak je het geheel extra bijzonder. Zo staan jullie straks voor een prachtig gedecoreerde achtergrond wanneer jullie met elkaar trouwen.

Wat is een backdrop?

Een backdrop is het Engelse woord voor achtergrond. Een backdrop voor jullie bruiloft is dan ook vooral bedoeld als decoratie. Je zet de backdrop neer als achtergrond voor jullie huwelijk. Tijdens de ceremonie staan of zitten jullie voor de backdrop, wat voor een extra mooi plaatje zorgt. Niet alleen geeft dit veel sfeer tijdens de ceremonie zelf, ook zullen de trouwfoto’s extra bijzonder worden door deze achtergrond.

Backdrop voor de bruiloft

Er zijn heel wat verschillende soorten backdrops mogelijk. Vaak worden er bloemen gebruikt, maar met papier, lint en andere decoratieve materialen kun je ook veel leuke dingen doen. Zelfs deuren kunnen gebruikt worden als achtergrond voor jullie ceremonie. Wij hebben vast een lijstje voor je gemaakt met 15 prachtige backdrops die je als inspiratie kunt gebruiken voor jullie eigen bruiloft. Stuk voor stuk hebben ze een unieke uitstraling!

Backdrop bruiloft huren

Een backdrop voor een bruiloft kan best duur zijn en waarschijnlijk gebruik je hem alleen maar tijdens jullie trouwdag. Het is dan ook een slim idee om jullie bruiloft backdrop te huren in plaats van te kopen. Er zijn veel verhuurbedrijven waar je verschillende soorten backdrops kunt huren. Kijk dus eens bij jou in de buurt rond wat de mogelijkheden voor huren zijn.

Een backdrop voor jullie bruiloft maken

Een backdrop voor jullie bruiloft kun je huren, maar misschien is het nog wel leuker om er zelf een te maken. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Bovendien kun je met dit DIY projectje flink wat geld besparen! Kies voor een stevige houten balk als basis. Deze balk kun je vervolgens decoreren met stukken stof en bloemen. Hiermee creëer je een romantisch effect. Je kunt het frame van de backdrop zelf maken en vervolgens de bloemist inschakelen voor het decoreren. Op deze manier kan de achtergrond voor jullie huwelijk ook meteen aangepast worden aan de stijl van jouw bruidsboeket. Dit maakt het extra bijzonder!

Trouwen jullie op een stoere, industriële locatie? Dan hoef je weinig moeite te doen voor een mooie achtergrond. Is er bijvoorbeeld een mooie, ruwe muur aanwezig? Dan is het eigenlijk al voldoende om lichtjes op te hangen als backdrop. Je kunt hier eventueel nog een boog met bloemen aan toevoegen om het geheel extra romantisch te maken. Zo heb je binnen korte tijd een bijzondere setting voor jullie ceremonie gecreëerd. Een mooie backdrop hoeft immers niet veel geld of moeite te kosten!

Trouwceremonie decoreren

Naast de backdrop is er nog meer wat jullie kunnen doen om de bruiloft ceremonie te decoreren. Zet een aantal mooie bloemstukken neer of kies speciale stoeldecoratie uit. Je zou dit in dezelfde sfeer kunnen doen als de backdrop. Het is ook een gaaf idee om gebruik te maken van verschillende soorten stoelen. Zet bijvoorbeeld een combinatie van bankjes, stoelen en poefs neer voor de gasten. Dit is extra tof wanneer jullie een vintage thema hebben!

Het decoreren van jullie bruiloft is ontzettend leuk om te doen, maar ook best een lastige klus. We hebben daarom een handige decoratie checklist voor je gemaakt als hulpmiddel. Zo weet je zeker dat je niets vergeet!

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *