Pannenkoekentaart als origineel alternatief voor de bruidstaart

Een pannenkoeken bruidstaart? Het klinkt misschien een beetje gek, maar pannenkoekentaart is hartstikke lekker. Bovendien zijn bijna alle Nederlanders gek op pannenkoeken! Niet alleen kinderen vinden dit heerlijk, maar ook volwassenen maak je er erg blij mee. Daarom is het een leuk idee om een pannenkoekentaart te kiezen voor jullie bruiloft!

Heb je wel eens een pannenkoekentaart gemaakt? Dan weet je vast dat dit er niet alleen leuk uit ziet, maar dat het ook nog eens erg lekker is! Een pannenkoekentaart is dan ook heel geschikt voor jullie bruiloft. Voor de vulling van deze taart kun je eindeloos variëren. Bovendien kan een pannenkoekentaart en net zo bijzonder uitzien als een echte bruidstaart!

Pannenkoekentaart op jullie bruiloft

Een pannenkoeken bruidstaart kan heel simpel zijn. Een flink stapel pannenkoeken in drie verschillende formaten kan bijvoorbeeld al een leuk effect geven. Bij het aansnijden van de bruidstaart kunnen jullie er samen stroop overheen gieten. Dit maakt de pannenkoeken extra lekker en het levert ook meteen een mooie foto op!

De mooiste alternatieve bruidstaarten van pannenkoeken

Wil je jullie pannenkoekentaart iets meer op een echte bruidstaart laten lijken? Dan kun je de pannenkoeken afwisselen met een laagje room. Om de taart extra mooi te maken, kun je als decoratie bloemen gebruiken. Zo wordt de bruidstaart een kleurrijk geheel! Je zou er ook voor kunnen kiezen om de hele buitenkant van de pannenkoekentaart met een dikke laag crème te bedekken. Zeker in combinatie met gekleurde laagjes aan de binnenkant maak je jullie bruidstaart op deze manier helemaal bijzonder.

Nog zo´n goede combi is pannenkoeken met vers fruit. Zomers fruit zoals aardbeien, frambozen en bosbessen kun je goed gebruiken voor het decoreren van de bruidstaart en het smaakt ook nog eens erg lekker bij de pannenkoeken. Met wat poedersuiker en stroop maak je het geheel helemaal af. Smullen maar!

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor de pannenkoekentaart op jullie bruiloft? Wij hebben de mooiste exemplaren vast voor je verzameld!

Pannenkoeken bruidstaart met bloem

Fotograaf: My Dear Love via Burnetts Boards

Pannenkoekentaart met roze laagjes

Fotocredits: Milly´s Kitchen

Andere originele alternatieven voor de bruidstaart

Het is natuurlijk leuk om een bruistaart op jullie bruiloft te hebben, maar je ziet tegenwoordig steeds vaker allerlei alternatieven voorbijkomen. Is een pannenkoekentaart niet helemaal jullie ding, maar ben je wel op zoek naar een ander origineel idee? Lees dan zeker even het blog 16 Ideeën als alternatief voor de bruidstaart. Hierin vind je niet alleen heerlijke zoete alternatieven, maar ook ideeën voor een hartige bruidstaart.