Hebben jullie een prachtige bruidstaart laten maken voor jullie grote dag? Deze taart zet je waarschijnlijk op een mooi gedekte tafel neer zodat hij goed bewonderd kan worden door jullie gasten. Maar wanneer is het tijd om de taart aan te snijden? En hoe gaan jullie dat doen?

De meeste bruidstaarten zijn zo mooi, dat je er bijna geen hap van zou willen nemen. Toch zal het moment aanbreken dat jullie de bruidstaart mogen aansnijden. Dit is vaak na de ceremonie als er op het bruidspaar wordt geproost. Traditioneel gebeurt dit met een glas champagne. Een heerlijke combinatie met een goed stuk taart erbij!

Symbolisch aansnijden

Het aansnijden van de bruidstaart is een mooi en romantisch moment. Volgens de traditie doen jullie dit samen. Als je het op de officiële manier wilt doen, hoort er wel een aantal regeltjes bij. De bruid pakt het mes om een stuk uit de onderste laag van de taart te snijden en de bruidegom legt daarbij zijn hand over die van haar heen. Dit heeft een symbolische betekenis. Het is een teken van verbondenheid en de belofte om voor elkaar te zorgen. Op deze manier snijdt de bruid met de hulp van de bruidegom het eerste stuk uit de taart. Dit stuk is voor het bruidspaar zelf bedoeld.

Eerste hap

Als de taart gesneden is neemt de bruid of bruidegom de eerste hap en voert een stukje aan de ander. Heeft het bruidspaar de taart kunnen proeven? Dan is het tijd voor de gasten. De taart wordt in meerdere stukken gesneden, meestal doet het personeel op de trouwlocatie dit. Overleg vooraf even hoe dit precies geregeld is en of hier kosten aan verbonden zijn. Vervolgens kunnen alle gasten een stukje taart komen halen.

Stukje bruidstaart invriezen

Vergeet niet om het bovenste stukje van de bruidstaart in te vriezen voor jullie eerste jubileum. Traditioneel wordt het 1-jarig huwelijk namelijk gevierd met het eten van een stuk van de bruidstaart. Lees vooraf even hoe je de bruidstaart op een slimme manier kunt invriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *