Persoonlijke boodschap voor het bruidspaar achterlaten

Fotograaf: Anouk Wubs

8 Handige tips voor het huren van een photobooth op jullie bruiloft

Komt er een professionele trouwfotograaf om jullie bruiloft vast te leggen? Hartstikke fijn! Maar daarnaast is het ook leuk om wat foto’s van de gasten zelf te hebben. Het huren van een photobooth is daarom een leuk en origineel idee voor jullie bruiloft. Op deze manier heb je meteen een tastbare herinnering aan jullie trouwdag en zorgen jullie voor een toffe vorm van entertainment voor de gasten. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dit zijn 8 handige tips en ideeën om je te helpen met het huren van de beste photobooth voor jullie bruiloft! 

Wist je dat een fotohokje voor heel wat plezier kan zorgen op jullie bruiloft? Voor de gasten is het leuk om zelf gezellige foto’s te maken en jullie kunnen als bruidspaar van de resultaten genieten. Wil je een photobooth huren voor jullie bruiloft? Dan kun je deze tips vast goed gebruiken!

Tip 1: Bepaal het juiste pakket voor jullie fotohokje op de bruiloft

Er zijn veel aanbieders van photobooths in Nederland en het is daarom extra belangrijk om goed op de verschillen te letten. Ben je benieuwd naar de kosten van de photobooth voor jullie bruiloft? Informeer dan ook meteen naar de inhoud van het aangeboden pakket. Check bijvoorbeeld even hoe het zit met reiskosten, een begeleidende host en onbeperkt printen van foto’s. Soms zitten hier namelijk extra kosten aan verbonden. Ook aanvullende opties zoals het maken van een gastenboek of de foto’s verzamelen in een online galerij kunnen de prijs verhogen. Het is dus slim om je hier vooraf even in te verdiepen zodat het fotohokje op jullie bruiloft geen onverwachte kosten met zich meebrengt.

Bruiloft gasten bij de photobooth

Fotograaf: Mon et Mine

Tip 2: Huur een mooie photobooth voor jullie bruiloft

Een photobooth die er tof uitziet kan een echte eyecatcher zijn op jullie bruiloft! De aankleding van jullie fotohokje draagt bij aan de sfeer van het trouwfeest. Kies daarom een extra mooi exemplaar uit of ga voor een photobooth die jullie kunnen personaliseren. Ook de backdrop van de photobooth is natuurlijk belangrijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om jullie eigen backdrop te ontwerpen.

Tip 3: Ga voor gepersonaliseerde fotoprints

De foto’s uit de photobooth kunnen in een wit kader gedrukt worden, maar leuker is het om ze te personaliseren. Laat bijvoorbeeld jullie namen en trouwdatum op de fotostrip plaatsen of verwerk de stijl van jullie trouwkaarten in het ontwerp. Hoe persoonlijker de fotoprints zijn, hoe leuker!

Tip 4: Combineer de photobooth met een bruiloft gastenboek

Om nog lang na te kunnen genieten van jullie trouwdag, kan een gastenboek de perfecte aanvulling op de photobooth zijn. Laat de gasten één fotoprint meenemen en één fotoprint in het gastenboek plakken. De verzameling van gezellige foto’s met handgeschreven boodschappen is een unieke en tastbare herinnering aan de mooiste dag van jullie leven!

Tip 5: Leg props klaar om te gebruiken

Met props maak je de foto’s nog wat gezelliger en zullen de gasten heel wat plezier kunnen hebben. Wist je dat je vaak een pakket met toffe props kunt huren bij de photobooth? Hiermee zorg je heel gemakkelijk voor de leukste foto’s!

Tip 6: Plaats het fotohokje op een geschikte locatie

De meest geschikte locatie om een photobooth te plaatsen, is goed in het zicht en gemakkelijk te bereiken voor iedereen. Afhankelijk van de feestlocatie kan dit bijvoorbeeld bij binnenkomst, naast de dansvloer, tegenover de bar of links van de cadeautafel zijn. Bij een professionele photobooth wordt goede studioverlichting geregeld. Het is dus geen probleem als de ruimte waar het fotohokje staat wat donkerder is.

Tip 7: Speel hét ultieme photobooth spel

Voeg een spelelement toe aan de photobooth om er nog meer plezier en gekke foto’s uit te halen. Laat de leukste, grappigste of origineelste foto winnen en beloon deze met een prijs of medaille! Wedden dat jullie gasten fanatiek de photobooth in duiken?

Tip 8: Geniet als bruidspaar zelf ook van de photobooth!

“Oh is het al zo laat?!” Op het feest zijn jullie volop aan het proosten, dansen en socializen, maar neem tussen alle drukte door ook even de tijd om samen los te gaan voor de camera. Wanneer jullie dit aan het begin van de avond doen, brengen jullie de sfeer er direct in en zullen andere gasten snel volgen. Daarnaast mag een fotoprint van jullie als bruidspaar natuurlijk niet ontbreken!

Photobooth vergelijken

Er zijn verschillende soorten pakketten te boeken als jullie een photobooth willen huren voor jullie bruiloft. Afhankelijk van de wensen die jullie hebben, kun je voor een goedkoper of juist uitgebreider pakket kiezen. Het is sowieso slim om verschillende opties met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld eens bij Boothdeluxe voor verschillende mogelijkheden voor een fotohokje. Door vooraf goed te vergelijken weet je zeker dat je een geschikte photobooth voor jullie bruiloft huurt.

Dit blogbericht is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.