Trouwboog en prieeltje ideeën voor de ceremonie

Trouwen jullie buiten in het bos, op het strand of een andere mooie plek in de natuur? Dan is het wel zo leuk om de plaats van de ceremonie mooi te decoreren. Er is weliswaar geen altaar, maar een prieeltje of trouwboog is altijd leuk om onder te kunnen trouwen. Zo creëren jullie een bijzondere plek om elkaar het jawoord te geven!

Wanneer jullie niet op een officiële trouwlocatie trouwen, zul je zelf moeten zorgen voor een mooie plek waar de trouwceremonie plaats kan vinden. Met een paar stijlvolle stoelen voor de gasten en een schattig prieeltje maak je het perfecte decor voor jullie huwelijksvoltrekking. Ook met een trouwboog kun je een mooie plek creëren om de trouwceremonie plaats te laten vinden.

Trouwceremonie decoratie

Veel bruidsparen kiezen voor het plaatsen van een prieeltje of trouwboog zodat er echt een duidelijke plek gecreëerd wordt om elkaar het jawoord te kunnen geven. Niet alleen staat dit prachtig in een mooie tuin of een natuurgebied, ook kan het wat schaduw bieden als jullie op een warme, zonnige dag trouwen. Bovendien vormt een prieeltje of trouwboog een mooie achtergrond. Hierdoor worden de trouwfoto´s extra bijzonder!

Trouwboog bloemen

Een prieeltje of trouwboog is van zichzelf niet speciaal mooi. Vaak worden ze gemaakt van hout of metaal, niet bepaald bijzonder om te zien. Je kunt jullie trouwboog of prieeltje echter wel heel mooi decoreren. Het is bijvoorbeeld leuk om jullie trouwboog eerst met stof aan te kleden en de styling vervolgens af te maken met bloemen. Je kunt een paar lossen bloemen aan de stof bevestigen, maar hele bloemstukken staan ook erg mooi. Zeker wanneer ze passen bij jouw bruidsboeket levert dit een prachtig plaatje op! De bloemen die jullie gebruiken om het prieeltje te decoreren, kunnen jullie ook terug laten komen in de stoeldecoratie. Op deze manier vormt alles een mooi geheel.

Trouwboog maken

Ben je een beetje handig? Dan zou je zelf kunnen proberen om jullie eigen trouwboog te maken voor de ceremonie. De basis van de boog kun je van hout maken. Gebruik twee houten stokken in de lengte en één stok in de breedte. Willen jullie liever een trouw prieeltje? Dan plaats je vier staande stokken die je aan de bovenkant met elkaar verbindt. Overigens kun je allerlei verschillende soorten vormen gebruiken voor jullie trouwboog of prieeltje.

Zodra de basis af is, kun je aan de slag met de decoratie. Maak gebruik van een mooie stof of stukken lint en voeg bloemen toe om het plaatje compleet te maken. Zo hebben jullie een prachtige en unieke trouwboog voor jullie ceremonie!

Trouw prieeltje of trouwboog huren

Ben je niet zo handig? Maar vindt je het ook zonde om een trouw prieeltje of trouwboog aan te schaffen voor jullie bruiloft? Misschien heeft jullie trouwlocatie er wel één die jullie kunnen gebruiken. Anders zijn er genoeg bedrijven die een prieeltje of trouwboog te huur aanbieden. Hierbij kun je vaak ook de gehele opbouw, afbouw en decoratie laten regelen. Dit scheelt een hoop werk en zo weet je zeker dat jullie straks trouwen met een prachtige achtergrond!

Trouwboog inspiratie

Wist je dat er van alles mogelijk is op het gebied van trouwbogen en prieeltjes? Wij hebben daarom vast wat mooie voorbeelden voor je verzameld ter inspiratie:

Bruidspaar onder trouwboog

Fotograaf: Michelle Larmand

Bruidspaar tijdens ceremonie

Fotograaf: Zwart Fotografie

Andere leuke decoratie ideeën

Kun je naast jullie trouwboog ook nog wel wat andere decoratie gebruiken voor de bruiloft? Lees dan zeker even het blog 25 Trouwdecoratie ideeën voor de bruiloft versiering voor de leukste ideeën!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *