Trouwen jullie buiten in het bos, op het strand of een andere mooie plek in de natuur? Dan is het wel zo leuk om de plaats van de ceremonie mooi te decoreren. Er is weliswaar geen altaar, maar een prieeltje of trouwboog is altijd leuk om onder te kunnen trouwen. Zo creëren jullie een bijzondere plek om elkaar het jawoord te geven! 

Wanneer jullie niet op een officiële trouwlocatie trouwen, zul je zelf moeten zorgen voor een mooie plek waar de trouwceremonie plaats kan vinden. Met een paar stijlvolle stoelen voor de gasten en een schattig prieeltje maak je het perfecte decor voor jullie huwelijksvoltrekking.

Plek om te trouwen

Veel bruidsparen kiezen voor het plaatsen van een prieeltje of trouwboog zodat er echt een duidelijke plek gecreëerd wordt om elkaar het jawoord te kunnen geven. Niet alleen staat dit prachtig in een mooie tuin of een natuurgebied, ook kan het wat schaduw bieden als jullie op een warme, zonnige dag trouwen. Bovendien vormt een prieeltje of trouwboog een mooie achtergrond. Hierdoor worden de trouwfoto´s extra bijzonder!

Trouwceremonie

Fotograaf: Zwart Fotografie

Prieeltje of trouwboog decoreren

Een prieeltje of trouwboog is van zichzelf niet speciaal mooi. Vaak worden ze gemaakt van hout of metaal, niet bepaald bijzonder om te zien. Je kunt ze echter wel heel mooi decoreren. Het is bijvoorbeeld leuk om jullie prieeltje eerst met stof aan te kleden en de styling vervolgens af te maken met bloemen. Je kunt een paar lossen bloemen aan de stof bevestigen, maar hele bloemstukken staan ook erg mooi. Zeker wanneer ze passen bij jouw bruidsboeket levert dit een prachtig plaatje op! De bloemen die jullie gebruiken om het prieeltje te decoreren, kunnen jullie ook terug laten komen in de stoeldecoratie.

Prieeltje of trouwboog huren

Natuurlijk hoef je niet zelf een prieeltje of trouwboog te kopen. Misschien heeft jullie trouwlocatie er wel een die jullie kunnen gebruiken. Anders zijn er genoeg bedrijven die ze te huur aanbieden. Hierbij kun je vaak ook de gehele opbouw, afbouw en decoratie laten regelen. Dit scheelt een hoop werk en zo weet je zeker dat jullie straks trouwen met een prachtige achtergrond. Zijn jullie zelf een beetje handig? Dan is het ook te overwegen om zelf een prieeltje of trouwboog in elkaar te zetten. Dit is vaak goedkoper en bovendien kunnen jullie hem zo helemaal naar eigen wens maken.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *