Op deze manieren kun je de ringen laten brengen op de bruiloft

Waarschijnlijk hebben jullie een prachtig paar trouwringen uitgekozen om tijdens de ceremonie uit te wisselen. Maar hebben jullie er ook al over nagedacht hoe jullie deze ringen naar voor laten brengen op jullie bruiloft? Er zijn verschillende manieren om hier een bijzonder momentje van te maken. 

Trouwringen hebben een bijzondere, symbolische betekenis en het uitwisselen van de ringen is dan ook altijd een speciaal moment tijdens de ceremonie. Natuurlijk houden jullie de trouwringen niet de hele ceremonie vast, dus je zult er vooraf over na moeten denken wie de ringen naar jullie toe kan brengen tijdens de bruiloft.

Ringen laten brengen of zelf bij je houden

Willen jullie het vooral praktisch houden? Dan kunnen jullie de ringen gewoon zelf bij je houden tijdens de ceremonie. Als jullie een klein ringendoosje hebben, kan de bruidegom ze bijvoorbeeld bij zich dragen. Een andere optie is om de trouwringen vast aan de trouwambtenaar te geven zodat hij of zij ze aan jullie kan geven op het moment dat jullie de ringen gaan uitwisselen. Hebben jullie een mooi ringendoosje uitgekozen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om de trouwringen vast klaar te zetten op een tafel of een andere plek in de buurt.

Ringen in ringdoosje

Fotograaf: Jillian Knight

Wie kun je de ringen laten geven op de bruiloft?

Veel bruidsparen kiezen ervoor om de ringen niet al bij zich te dragen, maar door een bijzondere gast naar voren te laten brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën?

  • Zijn er kinderen bij de ceremonie? Bijvoorbeeld jullie eigen kinderen of een neefje of nichtje? Dan is het leuk als zij de bijzondere taak hebben om de trouwringen naar voren te brengen. Dit kan met een mooi ringkussentje, maar ook op andere manieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van trouwringen aan een heliumballon die de kinderen mee naar voren nemen? Zorg er in dat geval wel voor dat je de ballon heel goed vastmaakt, je wilt immers niet dat de trouwringen wegvliegen zoals vorig jaar bij een Brabants stel gebeurde.
  • Hebben jullie een hond die op de bruiloft aanwezig mag zijn? Huisdieren lenen zich heel goed voor de taak als ringdrager! Ook hierbij is het belangrijk om de ringen goed vast te knopen, bijvoorbeeld met een lint aan de halsband van jullie trouwe viervoeter. Zorg er ook voor dat hij niet weg kan rennen tijdens de ceremonie, het zou toch vervelend zijn als jullie hond samen met de ringen ergens tussen de struiken verdwijnt.
  • Jullie getuigen vervullen al een belangrijke taak tijdens de ceremonie, maar zij zouden eventueel ook de ringen naar voren kunnen brengen. Leg jullie trouwringen bijvoorbeeld in een mooi glazen ringendoosje met wat bloemen of andere decoratie erbij.
  • Ook voor andere gasten op de bruiloft kan het een mooie taak zijn om de ringen naar voren te brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oma, vader of goede vriend?
  • Tot slot kan het een bijzonder idee zijn om alle gasten te betrekken bij het brengen van de ringen. Jullie kunnen de trouwringen van achter naar voren door laten geven waarbij alle gasten de ringen een keer in handen krijgen. Dit kost weliswaar wat tijd, maar is wel heel mooi en symbolisch.

Wie neemt de trouwringen mee naar de ceremonie?

Tot slot is het belangrijk om niet alleen na te denken over wie de ringen tijdens de ceremonie aan jullie geeft, maar ook iemand de taak te geven de trouwringen mee te nemen naar de ceremonie. Jullie zullen namelijk niet het eerste bruidspaar zijn die de ringen nog thuis heeft liggen. Zorg er dus voor dat jullie ceremoniemeester, getuigen of iemand anders de ringen vooraf krijgt. Zo weten jullie zeker dat ze meegenomen worden naar de ceremonie, eventueel samen met jullie gelofteboekjes.