Roze pocketfold trouwkaart

Fotocredits: Etsy

Unieke pocketfold trouwkaart voor jullie bruiloft

Voor de gasten begint jullie bruiloft met de uitnodiging. Eigenlijk is de trouwkaart een soort sneak peak voor jullie bruiloft. Natuurlijk wil je een goede eerste indruk achterlaten, dus de kans is groot dat je al op zoek bent naar ideeën voor een mooie uitnodiging. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan is een pocketfold trouwkaart een uniek idee! 

Met een trouwkaart kunnen jullie alle informatie over de bruiloft met jullie gasten delen. Daarnaast is het ook leuk om echt iets moois van deze uitnodiging te maken. Het is immers het eerste beeld wat de gasten van jullie trouwdag krijgen. Met een pocketfold trouwkaart zorg je in ieder geval voor een onvergetelijke eerste indruk!  Dit is een chique, unieke en handige manier om jullie gasten uit te nodigen voor de bruiloft.

Wat is een pocketfold trouwkaart?

Een pocketfold trouwkaart is een trouwkaart die in een mapje zit. Je plakt de trouwkaart aan de ene kant van de pocketfold, aan de andere kant zit een insteekmapje waar je nog wat kleinere kaartjes in kunt doen. Op deze manier maak je een mooi pakketje met alle informatie voor jullie bruiloft bij elkaar. Een chique en stijlvolle manier om jullie bruiloft aan te kondigen! Een groot voordeel van een pocketfold trouwkaart is dat jullie er veel informatie in kwijt kunnen, maar dat het voor de gasten ook heel overzichtelijk blijft. Bovendien is een pocketfold trouwkaart een feestje om uit te pakken!

Pocketfold trouwkaart met witte inlegkaarten

Fotocredits: Etsy

Kaarten om in de pocketfold te doen

Aan de ene kant van de pocketfold komt dus jullie trouwkaart. Deze trouwkaart kun je slechts op één kant laten bedrukken, omdat de andere kant vastgeplakt zit. Het vastplakken kun je het beste met dubbelzijdig tape of een lijmstift doen, vloeibare lijm geeft snel vlekken en bobbels in de kaart. Naast de trouwkaart zitten er ook kleine insteekkaartjes in de pocketfold. Het is leuk om meerdere kaartjes van verschillende formaten samen te voegen, zo zorg je voor verschillende lagen in de pocketfold. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende kaartjes:

  • Een kaart met het programma van jullie bruiloft.
  • Informatie over de trouwdag, denk aan locaties met adressen.
  • Een RSVP-kaart die de gasten terug kunnen sturen. Je kunt natuurlijk ook een digitale RSVP toevoegen.
  • Een klein insteekkaartje met cadeautips of de dresscode. Je kunt hier eventueel zelfs een kleurenpalet voor de dresscode op laten drukken.
  • Een fotostrip met foto’s van jullie samen.
  • Hebben jullie een bruiloft website? Vermeld deze dan ook op één van de kaartjes.

Pocketfold enveloppen

Ook al is de pocketfold zelf eigenlijk al een laagje om de trouwkaart heen, toch zul je hier ook nog een envelop omheen moeten doen. De kaartjes zitten immers niet vast in de pocketfold en kunnen er dus gemakkelijk uitvallen. Kies daarom ook mooie enveloppen uit passend bij de pocketfold en de trouwkaarten. Een pocketfold trouwkaart is zwaarder dan een gewone trouwkaart. Weeg de kaart daarom voordat je ze verstuurt zodat je uit kunt rekenen hoeveel postzegels je nodig hebt.

Pocketfold trouwkaart groen met wit

Fotocredits: Etsy

Drieluik trouwkaart

Een leuk alternatief voor de pocketfold is een drieluik trouwkaart. Deze kaarten lijken wel wat op elkaar, alleen heeft de drieluik trouwkaart geen apart vakje om losse kaarten in op te bergen. In plaats daarvan plak je een trouwkaart in het midden van de drieluik en kun je ook tekst op de zijkanten en buitenkant van het mapje zetten. Zo wordt de drieluik eigenlijk een soort extra uitgebreide trouwkaart.

Dit blog bevat affiliate links.