Trouwkaarten bewaren? Dat kan in een glazen frame!

Het is altijd leuk om na de bruiloft samen herinneringen op te halen en het trouwalbum door te bladeren of naar de trouwfilm te kijken. Natuurlijk kun je ook bepaalde spullen van jullie bruiloft als herinnering bewaren. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld de trouwkaart inlijsten en hem zo een mooi plekje in huis geven. Een leuke manier om steeds weer even terug te kunnen denken aan jullie trouwdag! 

Jullie bruiloft is natuurlijk een ontzettend bijzondere dag, waarschijnlijk één van de meest speciale dagen uit je leven. Om regelmatig even terug te kunnen denken aan de bruiloft is het fijn om wat herinneringen aan deze dag te bewaren. Dit kan bijvoorbeeld door een doos te maken waarin jullie bepaalde spullen van jullie trouwdag in verzamelen, maar je kunt ook herinneringen in huis ophangen. Zo zullen jullie er iedere dag weer aan herinnerd worden!

Trouwkaarten bewaren

Trouwkaarten zijn heel geschikt om te bewaren als herinnering aan jullie bruiloft. Zeker wanneer jullie een bijzondere save the date of uitnodiging hebben verstuurd, is het leuk om hier wat bijzonders mee te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een prachtige trouwkaart met een uniek eigen ontwerp of een romantische foto van de verlovingsshoot er op? Natuurlijk wil je die nog jarenlang bewaren! Dit kun je doen door het inlijsten van jullie trouwkaart.

Trouwkaart inlijsten in een glazen frame

Een mooie manier om trouwkaarten te bewaren is door gebruik te maken van een glazen frame waar je de kaarten tussen plaatst. Dit is niet heel anders dan een gewone lijst, maar het verschil is dat dit frame ook een glazen achterkant heeft. Wanneer jullie meerdere kaarten naar de gasten hebben gestuurd, zoals bijvoorbeeld een save the date, (verschillende versies van) de uitnodiging en misschien wel een briefje van de ceremoniemeester, kunnen jullie deze kaarten samen in het frame plaatsen. Wanneer jullie een dubbele kaart hebben, kunnen jullie hem ook twee keer in het frame plaatsen. Op deze manier kun je zowel de voor- als de binnenkant van de kaart in één keer bekijken. Ben je nog op zoek naar een mooie lijst? Dit gouden frame is hier bijvoorbeeld heel geschikt voor!

Trouwkaart inlijsten in een glazen frame

Fotocredits: ctrl + curate

Andere herinneringen aan de bruiloft bewaren

Je zou de lijst nog verder op kunnen vullen met andere bijzondere herinneringen aan jullie bruiloft. Wat dacht je van een gedroogde bloem uit het bruidsboeket of een stukje stof van de trouwjurk? Alles wat plat genoeg is om tussen de twee glasplaten te stoppen kun je gebruiken om de lijst verder mee op te vullen. Wist je trouwens dat er ook nog andere manieren zijn om herinneringen aan jullie bruiloft te bewaren? Zo is het bijvoorbeeld leuk om een gastenboek neer te leggen waar de gasten lieve berichtjes in achter kunnen laten voor jullie. Heb je een mooi bruidsboeket uitgezocht? Je bruidsboeket laten drogen is een slimme manier om de bloemen te bewaren. En natuurlijk wil je ook herinneringen aan de huwelijksreis bewaren. Maak bijvoorbeeld een scrapbook met mooie foto’s of vul een diepe lijst (schaduwbox) met schelpjes en kleine souvenirtjes.

Trouwjurk inlijsten

Tot slot nog een leuk idee: Wist je dat je niet alleen de trouwkaart, maar ook je trouwjurk kunt laten inlijsten? Je trouwjurk wordt dan in een mooie, stevige lijst opgehangen. Je trouwjurk inlijsten is een mooie oplossing als je hem niet weg wilt doen, maar het ook zonde vindt als hij op zolder ligt te verstoffen. Zo kun je elke dag nog even naar je trouwjurk kijken en brengt jouw jurk alle mooie herinneringen van deze bijzondere dag weer boven. Is een complete trouwjurk in een lijst wat te groot voor in huis? Dan zou je ook een stukje van de stof kunnen bewaren om hier iets bijzonders mee te doen. Laat bijvoorbeeld een sieraad maken waar de stof in wordt verwerkt.

Dit blog bevat affiliate links. 

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *