Bruidspaar voor de ingang van een kerk

Fotograaf: The Curies via Brides

De leukste ideeën om de kerk te versieren voor de bruiloft

Trouwen jullie in de kerk? De meeste kerken zijn van zichzelf al prachtige gebouwen. Toch kan het leuk zijn om nog wat extra decoratie toe te voegen. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dit zijn de mooiste ideeën voor het versieren van de kerk op jullie bruiloft! 

In Nederland moet je in ieder geval voor de wet trouwen, maar daarnaast kun je ook kiezen voor een kerkelijk huwelijk. Dit is waarschijnlijk belangrijk voor jullie als jullie gelovig zijn, maar daarnaast is de kerk natuurlijk ook een waanzinnig mooie locatie voor een huwelijk. Wil je de kerk ook van wat extra decoratie voorzien? Dan hebben we nog wel wat handige tips voor je!

Mag je de kerk versieren voor jullie bruiloft?

Voor je een heel decoratieplan opstelt, is het natuurlijk belangrijk om te weten of jullie de kerk wel mogen versieren voor jullie bruiloft. Een kerk heeft namelijk vaak net even andere regels dan andere trouwlocaties. Zeker als het een oud gebouw is, zul je voorzichtig moeten zijn met de decoratie die je gebruikt. Vaak mag je bijvoorbeeld niet gebruikmaken van plakband en kan het zo zijn dat kaarsen verboden zijn in verband met brandgevaar. Informeer altijd vooraf bij de kerk wat er allemaal mogelijk is.

Bloemen als decoratie

Weten jullie wat de regels zijn? Dan kun je na gaan denken over de versiering van de kerk op jullie bruiloft. Bloemen kunnen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Je kunt grote bossen bloemen neerzetten als versiering, maar kleine bloemstukje of losse bloemen zijn ook erg mooi, bijvoorbeeld om aan de zijkanten van de kerkbankjes op te hangen.

Een welkomstbord neerzetten voor de gasten

Het is altijd leuk om een welkomstbord neer te zetten voor de gasten. Dit bord zet je bij de ingang neer en hier kun je jullie namen en trouwdatum op laten zetten. Een leuke manier om de gasten welkom te heten!

Het gangpad van de kerk versieren

In de kerk zelf kun je vervolgens decoratie regelen voor het gangpad. Via dit pad komen jullie naar voren lopen, dus het is leuk als jullie hier iets speciaals voor bedenken. Met bloemblaadjes of een loper zorg je voor een mooi plaatje. Bloemstukken of kaarsen zijn ook mooi als decoratie. Je kunt hier eventueel ook droogbloemen voor gebruiken.

Decoratie ophangen in de kerk

Naast decoratie op de grond kun je ook decoratie ophangen in de kerk. Denk bijvoorbeeld aan pompons, slingers of lichtjes. Hierdoor creëer je meteen een leuke sfeer. Check vooraf wel goed hoe je de decoratie in de lucht kunt bevestigen en of het nergens in de weg hangt. Het zou toch zonde zijn als er op iedere foto een lijn met vlaggetjes in beeld staat!

Andere leuke decoratie ideeën

Natuurlijk heb je op een bruiloft niet alleen voor de kerk, maar ook voor de andere locaties decoratie nodig. Ben je benieuwd waar je allemaal aan moet denken? Dan kun je gebruikmaken van deze handige decoratie checklist waar alle soorten bruiloft versiering op staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *