Bohemian bruidsboeket

Fotograaf: Sam McGrath Photography via The Wedding Playbook

Bohemian bruidsboeket inspiratie voor jullie bruiloft

Het bohemian bruiloft thema is ontzettend populair. Steeds meer bruidsparen kiezen er voor om de traditionele, chique bruiloft te verruilen voor een ontspannen trouwdag in de natuur. Hier hoort natuurlijk ook een prachtig bohemian bruidsboeket bij. Wij hebben de mooiste voorbeelden vast voor je verzameld. Handig als inspiratie voor jullie eigen bruiloft! 

Een bohemian bruiloft kenmerkt zich door de ontspannen sfeer en het back to nature gevoel. Geen glitter & glamour dus, maar buiten trouwen met gezellige kleedjes, kussens en een relaxte sfeer. Hierbij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Ook bloemen kunnen natuurlijk niet ontbreken bij een bruiloft. Als decoratie, maar ook in jouw bruidsboeket!

Hoe ziet een bohemian bruidsboeket er uit?

Een bohemian bruidsboeket, wat moet je je daar bij voorstellen? Eigenlijk kun je alle bloemen kiezen die je maar mooi vindt. Het gaat er vooral om dat het geheel niet te netjes wordt. Geen strak gebonden boeket dus, maar een gezellige verzameling van bloemen in verschillende hoogtes. Dit zorgt voor een speels effect. Voor een bohemian bruidsboeket worden vaak zachte aardetinten gebruikt, maar je kunt ook felgekleurde bloemen uitzoeken. Hierbij mag je veel verschillende kleuren met elkaar combineren. Hoe vrolijker, hoe beter! Kies vooral iets waar je zelf blij van wordt.

Verder lezen: 20 Tips voor een onvergetelijke bohemian bruiloft

De mooiste boeketten voor een bohemian thema

Ben je benieuwd waar je aan kunt denken? Wij hebben 12 mooie voorbeelden van bohemian bruidsboeketten voor je verzameld. Handig als inspiratie! Zo merk je vanzelf wat jij mooi vindt voor jullie bruiloft. Je kunt deze foto’s ook gebruiken als voorbeeld wanneer je het bruidsboeket gaat bestellen. Heb je een mooi bruidsboeket gevonden? Vergeet dan niet om hem op te slaan via Pinterest. Zo kun je jouw favoriete boeketten later gemakkelijk terugvinden. Wel zo fijn!

Bohemian bruid met bruidsboeket

Fotograaf: Sam McGrath Photography via The Wedding Playbook

Grassen en gedroogde bloemen als bruidsboeket

De bloemen voor jouw bruidsboeket kunt je zelf uitkiezen. Bij de bloemist ligt ook vaak een boek met ideeën. Vergeet ook niet om na te denken over alternatieven. Bij een bohemian bruidsboeket is het leuk om gebruik te maken van opvallende materialen. Zo kun je in plaats van standaard bloemen bijvoorbeeld kiezen voor pampasgras of een katoenplantje. Ook veren zijn leuk om te gebruiken als extra decoratie. Hiermee creëer je een bijzonder boeket. Een ander mooi alternatief is een bruidsboeket van gedroogde bloemen. Dit geeft een gaaf effect en past natuurlijk ook goed bij het bohemian thema! Een groot voordeel van een gedroogd boeket is dat de bloemen de hele dag mooi blijven. Bovendien kun je het bruidsboeket na de bruiloft gewoon bewaren!

Maken jullie ook gebruik van bloemen als decoratie? Zorg er dan voor dat deze bloemen bij jouw bruidsboeket passen. Door dezelfde bloemsoorten te kiezen, wordt het een mooi geheel. Hiermee zorg je voor rust en een fijne sfeer. Ook voor de decoratie kun je gebruik maken van veren, grassen en gedroogde bloemen. Dit past perfect bij een bohemian bruiloft!

Andere originele boeketten

Is een bohemian bruidsboeket toch niet echt jouw ding? Maar ben je nog wel op zoek naar een ander mooi idee? Er zijn allerlei mogelijkheden voor een bijzonder boeket. Kies bijvoorbeeld voor een veldboeket of een boeket met een Protea. In plaats hiervan kun je ook voor een alternatief bruidsboeket gaan. Wat dacht je van deze 14 leuke alternatieven? Het belangrijkste is dat je iets kiest wat goed bij jou en de bruiloft past. Je kunt je hier over laten adviseren bij de bloemist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *