Winter bruiloft

Fotograaf: Darren Roberts

Trouwen in de winter: 10 Voordelen op een rijtje

De meeste mensen denken niet meteen aan een bruiloft in de wintermaanden. Het trouwseizoen is dan afgelopen, maar toch kan het ook juist leuk zijn om elkaar in één van de koudere maanden het jawoord te geven. Wij geven je 10 voordelen aan trouwen in de winter.

Denk je dat je alleen een mooie bruiloft in de zomer kunt plannen? Think again! Het winterseizoen is juist heel geschikt voor een romantische bruiloft. Dit zijn 10 redenen waarom trouwen in de winter zo´n goed idee is:

1. Er is veel beschikbaar

Omdat de zomermaanden erg populair zijn als het om trouwen gaat, zul je lang tevoren moeten reserveren. Bij een winterbruiloft is de kans dat jouw favoriete fotograaf en trouwlocatie beschikbaar zijn echter een stuk groter.

2. Tarieven liggen lager

En doordat er minder mensen trouwen in de winter, dalen ook de prijzen. In dit seizoen kunnen jullie flink wat geld besparen.

3. Je weet waar je op kunt rekenen

In de zomer is het altijd de vraag of jullie buiten kunnen trouwen of dat de ceremonie toch binnen plaats moet vinden. Dit is lastig tijdens het plannen. In de wintermaanden weet je beter waar jullie aan toe zijn. Buiten trouwen is sowieso geen optie, dus kunnen jullie alles binnen organiseren.

4. Bijzondere trouwjurk

In de zomer gaan de meeste bruiden voor een strapless trouwjurk, maar in de winter zul je er alles aan moeten doen om warm te blijven. Dit zorgt automatisch voor een meer bijzondere trouwjurk. Kies je bijvoorbeeld voor een exemplaar met lange mouwen, of ga je voor een trouwjurk met een vestje of jasje er over?

5. Sfeervolle decoratie

Over de decoratie hoeven jullie niet lang na te denken, want in de winter is er genoeg te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van sfeervolle verlichting, kaarsen, kerstbomen, kerststukjes, warme kleedjes en kussens?

6. Scandinavische thema

En over sfeervolle decoratie gesproken, je kunt ook kiezen voor een heel winters thema. Een Scandinavische winterbruiloft is bijvoorbeeld een leuk idee.

Trouwen in de winter

Fotocredits: I Heart Naptime

7. Lekkere winterse hapjes en drankjes

Bij een winter bruiloft horen natuurlijk ook winterse hapjes. Niets zo lekker als een warme chocolademelk bar wanneer jullie uit de kou buiten komen!

8. Minder mensen op vakantie

In de zomer loop je het risico dat jullie gasten op vakantie gaan en daarom niet op jullie bruiloft aanwezig kunnen zijn. In de winter gaan heel wat minder mensen op vakantie. De kans is dus groot dat bijna iedereen kan komen.

9. Tropische huwelijksreis

En doordat er minder mensen op vakantie gaan, kunnen jullie een goedkopere huwelijksreis boeken. Bovendien is het extra fijn om naar een tropisch eiland te gaan wanneer het in Nederland koud en grauw weer is.

10. Unieke trouwfoto´s

Tenslotte kan een winterbruiloft voor originele trouwfoto´s zorgen. Doordat de meeste bruiloften in de zomer plaatsvinden, zijn er veel minder winterse trouwfoto´s. Een winters decor kan heel mooi zijn als achtergrond voor de foto´s. Wees alleen niet bang voor een vieze jurk, want er zullen zeker wat vlekken op de onderkant komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *