10 Voordelen van trouwen in de winter

De meeste bruidsparen denken niet meteen aan een bruiloft in de wintermaanden. Het trouwseizoen is dan afgelopen, maar toch kan het ook juist leuk zijn om elkaar in één van de koudere maanden het jawoord te geven. Wij geven je 10 voordelen aan trouwen in de winter! 

Denk je dat je alleen een mooie bruiloft in de zomer kunt plannen? Think again! Het winterseizoen is juist heel geschikt voor een romantische bruiloft. Bovendien zijn hier allerlei voordelen aan verbonden. Dit zijn 10 redenen waarom trouwen in de winter zo´n goed idee is:

#1. In de winter is er meer beschikbaar

Omdat de zomermaanden erg populair zijn als het om trouwen gaat, zal je lang tevoren moeten reserveren. En ook dan kan het nog zijn dat je voor teleurstellingen komt te staan. Bij een winterbruiloft is de kans dat jouw favoriete fotograaf en trouwlocatie beschikbaar zijn echter een stuk groter.

#2. De tarieven liggen lager

Doordat er minder mensen in de winter trouwen, dalen ook de prijzen. Hierdoor kun je flink wat geld besparen door een winter bruiloft te plannen. Niet alleen de trouwlocatie is waarschijnlijk goedkoper, ook betaal je veel minder geld voor de fotograaf en de leveranciers.

#3. Door te trouwen in de winter weet je wat je kunt verwachten

In de zomer is het altijd de vraag of jullie buiten kunnen trouwen of dat de ceremonie toch binnen plaats moet vinden. Dit is lastig tijdens het plannen. In de wintermaanden weet je beter waar jullie aan toe zijn. Buiten trouwen is sowieso geen optie, dus kunnen jullie alles binnen organiseren. Dit geeft misschien minder mogelijkheden, maar ook een hoop rust en duidelijkheid!

#4. Je kunt een trouwjurk met lange mouwen dragen

In de zomer gaan de meeste bruiden voor een strapless trouwjurk, maar in de winter zal je er alles aan moeten doen om warm te blijven. Dit zorgt automatisch voor een bijzondere trouwjurk. Kies je bijvoorbeeld voor een exemplaar met lange mouwen, of ga je voor een trouwjurk met een vestje of jasje er over?

#5. Decoratie voor een winter bruiloft is extra sfeervol

Over de decoratie hoeven jullie niet lang na te denken, want in de winter is er genoeg te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van sfeervolle verlichting, kaarsen, kerstbomen, kerststukjes, warme kleedjes en kussens? Het is niet lastig om jullie trouwlocatie sfeervol aan te kleden!

#6. Je kunt een Scandinavisch thema aan je bruiloft koppelen

En over sfeervolle decoratie gesproken, je kunt ook kiezen voor een heel winters thema. Een Scandinavische winter bruiloft is bijvoorbeeld een leuk idee. Dit zorgt voor een gezellige en knusse sfeer!

#7. Bij een bruiloft in de winter horen winterse hapjes en drankjes

Bij de winter horen natuurlijk ook lekkere warme hapjes en drankjes. Niets is zo lekker als een warme chocolademelk bar wanneer jullie uit de kou buiten komen! Maar ook glühwein is natuurlijk een welkome verrassing voor jullie gasten.

#8. Buiten het seizoen gaan minder mensen op vakantie

Het is natuurlijk wel zo fijn als iedereen die belangrijk voor jullie is op de bruiloft kan komen. In de zomer loop je het risico dat jullie gasten op vakantie gaan en daarom niet op jullie bruiloft aanwezig kunnen zijn. In de winter gaan heel wat minder mensen op vakantie en is het risico daarom kleiner.

#9. Een tropische huwelijksreis is extra fijn in de winter

Nog een fijn voordeel: doordat er minder mensen op vakantie gaan, kunnen jullie een goedkopere huwelijksreis boeken. Bovendien is het extra fijn om naar een tropisch eiland te gaan wanneer het in Nederland koud en grauw weer is. Zo voelt jullie huwelijksreis nog fijner!

#10. In de wintermaanden maak je unieke trouwfoto’s

Tenslotte kan een winterbruiloft voor originele trouwfoto´s zorgen. Doordat de meeste bruiloften in de zomer plaatsvinden, zijn er veel minder winterse trouwfoto´s. Een winters decor kan heel mooi zijn als achtergrond voor de foto´s. Wees alleen niet bang voor een vieze jurk, want er zullen zeker wat vlekken op de onderkant komen!