Trouwen in een bruiloft tent: Ervaringen van bruidsparen

Niet trouwen in een kerk, kasteel of een gemeentehuis, maar de bruiloft houden in een tent. Hoe hebben andere bruidsparen dit ervaren? Wij hebben de ervaringen van stellen die in een tent getrouwd zijn voor jullie verzameld. Deze bruidsparen hebben redenen gegeven waarom zij kozen voor een bruiloft in een tent en wat de minpunten daar van waren. Het is fantastisch om te trouwen in een bruiloft tent, maar je moet wel rekening houden met een paar punten.

Hoe mooi is het om je eigen trouwlocatie te bepalen? Getrouwde stellen geven aan dat trouwen in een bruiloft tent je de vrijheid geeft om precies je eigen locatie te bepalen. Een tent kan namelijk op de plek naar wens geplaatst worden. Op jullie droomlocatie! Je kunt bijvoorbeeld de tent laten plaatsen op de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben of verliefd zijn geworden. Of op een locatie waar jullie graag samen komen. Heb je jouw vriend of vriendin op het strand ontmoet tijdens een wandeling met je hond? Dan is het mogelijk om een tent te plaatsen op dat specifieke strand. Willen jullie elkaar het jawoord geven in het bos, weiland of in jullie achtertuin? Alles is mogelijk als je trouwt in een tent!

De tent volledig naar eigen smaak inrichten

Een klassieke of een chique uitstraling? Meer een trendy look? De tent en locatie kan volledig naar eigen smaak worden ingericht, geven getrouwde stellen aan. Je zit niet vast aan de eisen van een vaste locatie. Deze vaste locaties hebben vaak een standaard indeling en aankleding, waar niets aan veranderd mag worden. Weg met die regels! Bij een bruiloft in een tent bepalen jullie de inrichting en aankleding. Tenslotte is het jullie dag. Bedenk zelf waar het trouwaltaar komt en hoe dit eruit komt te zien, de indeling van de tafels en stoelen en wat voor versieringen jullie gaan gebruiken. Maar ook kun je bepalen waar de bar, catering en dansvloer komt. Richt zelf jullie droombruiloft in!

Kies zelf het formaat en de uitstraling van de bruiloft tent

De bruidsparen konden het formaat van de tent zelf bepalen. Bij gebouwen heb je niet de mogelijkheid om de grootte van de ruimte te veranderen. Tenten zijn perfect voor zowel grote als kleinschalige trouwerijen.  Bruidsparen kunnen hun bruiloft tent bovendien zelf samenstellen. Op deze manier was de tent in de stijl van het bruidspaar. Het is namelijk niet mogelijk om de uitstraling van gebouwen te veranderen. What you see is what you get!

Vier jullie bruiloft tot in de late uurtjes

Als je gaat trouwen wil je zo lang mogelijk van de dag genieten en zeker van het trouwfeest. Veel getrouwde koppels geven aan voor een tent gekozen te hebben, omdat ze in een tent tot in de late uurtjes hun trouwfeest konden vieren. Op vaste locaties mag je meestal tot een bepaalde tijd het trouwfeest vieren. Als jullie trouwen in een bruiloft tent ben je niet aan sluitingstijden gebonden. Zo genieten jullie langer met familie en vrienden van jullie trouwdag!

De hele bruiloft in de tent

Willen jullie rustig van deze bijzondere dag en van elkaar genieten? Geen stress? Houd dan de hele bruiloft in de tent. Een handige tip voor toekomstige bruidsparen die geen zin hebben om zich aan een strak tijdschema te houden. Een tent is namelijk perfect om de hele bruiloft plaats te laten vinden. Dit betekent dat de trouwceremonie, lunch, trouwreceptie, het diner en trouwfeest op één locatie gehouden kunnen worden. Zo hoeven jullie niet de hele dag te rennen en te vliegen van de ene locatie naar de andere. Daarnaast is het mogelijk om genoeg aandacht te besteden aan jullie gasten en elkaar.

Genoeg tijd voor de trouwfotoshoot

Als jullie de hele bruiloft in de tent vieren, is er ook genoeg tijd voor een zeer belangrijk onderdeel van de dag. We hebben het over de trouwfotoshoot op jullie droomlocatie. Veel bruidsparen vonden het erg fijn dat ze uitgebreid de tijd hadden voor hun shoot en dat is natuurlijk logisch! Foto’s van de mooiste dag van je leven zijn erg kostbaar. Terugkijken op deze speciale dag is hierdoor altijd mogelijk.

Trouwen in een bruiloft tent is voordeliger

Bruidsparen die minder te besteden hadden, kozen voor een bruiloft in een tent. Ze geven aan dat trouwen in een tent voordeliger is dan trouwen op een vaste locatie. Zeker als de tent geplaatst wordt achter je eigen huis of bij je ouders in de tuin. Vaak zijn vaste locaties zeer prijzig om te huren. Bruidsparen hielden zo meer geld over voor de catering of de huwelijksreis van hun dromen.

Trouwen in een tent? Dan moet je hier rekening mee houden!

Er zitten bijna alleen maar voordelen aan trouwen in een tent. Maar een bruiloft in een tent is niet alleen rozenkleur en maneschijn. Bruidsparen die getrouwd zijn in een tent, geven de volgende minpuntjes aan:

  • Vergunning aanvragen. Vaak moest er een vergunning aangevraagd worden bij de gemeente, om te mogen trouwen in een bruiloft tent. Voor sommige locaties heb je namelijk een vergunning nodig. Vraag dus bij de desbetreffende gemeente na of er een vergunning aangevraagd moet worden. Daarnaast is het handig om na te gaan wat de regels en eisen zijn omtrent het buiten trouwen op jullie gekozen locatie. Ook geven de getrouwde stellen aan dat het regelen van een vergunning even wat tijd kost. Vraag dan ook ruim van de voren, ongeveer drie maanden voor jullie trouwdag, de vergunning aan. Vaste locaties zijn over het algemeen in bezit van een vergunning.
  • Veel zelf regelen. Trouwen in een tent betekent veel zelf regelen. Er komt veel bij kijken, geven bruidsparen aan. Het meubilair, de bar, catering, toiletvoorzieningen enzovoort. Alles moet zelf geregeld worden. De bruidsparen hebben aardig wat tijd en energie in de tent gestoken, maar het was het wel allemaal waard! Ook kunnen de kosten hoog oplopen, maar dit heb je in eigen hand. Vaste locaties hebben over het algemeen alles al in huis.
  • Opbouwen en afbouwen. Ook wordt er aangegeven dat de opbouw van de bruiloft tent één a twee dagen duurt, ook weer om de tent af te bouwen. Dit brengt kosten met zich mee en daarnaast moet je deze dagen inplannen in je agenda. Bij vaste locaties hoef je geen rekening te houden met het op-­ en afbouwen. Daarnaast moeten alle spullen die gehuurd zijn voor in de tent ook weer opgehaald worden. Hier moet je zelf bij aanwezig zijn. Bij vaste locaties hoef je hier niet aan te denken.

Dit blog is geschreven door Fred Slob van Kontent Structures

Reacties (4)
  1. Het lijkt mij ook erg leuk om te trouwen in een tent. Mijn wens is om op het platte land te trouwen in de zomer. Een feest in een tent vind ik erg sfeervol en gezellig.

  2. Lijkt me heel leuk om in een soort hippie-tent te trouwen. Ik denk dat een tent een losse, relaxte sfeer kan geven op een dag waar veel gepland wordt. Leuke en inspirerende blog! Liefs, Anne

  3. Goed om te weten dat we eventueel rekening moeten houden met vergunningen wanneer we willen trouwen in een tent. Het is erg veel regelwerk en ik heb het ook onderschat. Het zal overigens vast goedkomen!

  4. Lijkt me best tof om in een evenemententent te trouwen. Ik heb ook leuke verhalen gelezen over trouwen in een tipi (Indiaanse tent) of yurt (Mongoolse tent). Is in ieder geval wat anders dan in een muf lokaaltje ergens.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *