Tips en inspiratie voor een industriële bruiloft

De industriële interieurstijl is de laatste tijd erg populair. Je denkt bij het woord industrieel misschien niet zo snel aan bruiloften, maar ook hier kan het een erg leuk thema voor zijn. Gaaf als je niet zo van de pastelkleuren en zachte details houdt, maar liever gaat voor een stoer randje aan jullie bruiloft! Laat je bijvoorbeeld eens inspireren door deze prachtige foto´s die passen bij een industriële bruiloft. 

Wat komt er bij je op als je aan het woord industrieel denkt? Waarschijnlijk grove materialen zoals beton, metaal en koper. Vaak wordt dit gecombineerd met kleuren als grijs en zwart. Heel anders dan de stijl die veel mensen bij hun bruiloft in gedachten hebben, maar toch kan dit juist heel gaaf zijn om met elkaar te combineren!

Industriële trouwlocatie

Een bruiloft met een industrieel tintje, waar moet je dan aan denken? Dit thema komt het beste tot uiting in een mooie industriële ruimte. De trouwlocatie is bepalend voor de sfeer van jullie bruiloft. Ga dus op zoek naar een stoere locatie waar jullie helemaal los kunnen gaan met decoratie. Het is vooral belangrijk dat het een grote ruimte is zonder veel tierelantijntjes. Denk bijvoorbeeld eens aan een grote, betonnen hal. In eerste instantie lijkt deze locatie misschien een beetje kaal, maar met de juiste decoratie maak je er juist een warm geheel van. Het gebruik van verschillende materialen zoals beton, metaal, koper en hout zorgt voor mooie contrasten. Jouw (witte) trouwjurk zal hier ook extra tussen opvallen. Op deze manier kun je voor een sfeervolle industriële trouwlocatie zorgen.

Industriële decoratie

Een industriële ruimte kun je mooi decoreren met slingers met lampjes. Deze lampjes kun je kriskras over de ruimte verspreiden voor een mooi effect. Accessoires in koper geven veel sfeer als industriële decoratie, zeker in combinatie met zwart staat dit erg mooi. Zo wordt jullie bruiloft absoluut niet donker en grauw, maar juist heel sfeervol! Kijk eens bij woonwinkels of je daar mooie industriële decoratie kunt vinden dat bij dit thema past en ga in bladen en op internet op zoek naar inspiratie. Is het te duur om alle materialen zelf aan te schaffen? Veel soorten decoratie kun je ook zelf maken of huren. Je zou bijvoorbeeld een stylist in kunnen zetten om jullie industriële trouwlocatie van de juiste decoratie te voorzien.

Verder lezen: 10 Goedkope decoratie tips voor jullie bruiloft

Inspiratie foto´s voor een industriële bruiloft

Lijkt het je wel wat om een industrieel thema aan jullie bruiloft te koppelen? En kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Onderstaande foto´s geven je wat inspiratie voor het decoreren van een industriële thema bruiloft. Zeker in combinatie met de juiste locatie geeft dit een prachtig effect.

Industriële bruiloft decoratie

Fotograaf: Jen Huang via Ruffled Blog

MR & MRS bord met lichtjes

Fotograaf: Christiansen Photography via Aisle Society

Fotoshoot op een industriële locatie

Vind je een industriële bruiloft wat te veel van het goede, maar kun je dit thema wel waarderen? Dan is het ook een leuk idee om op zoek te gaan naar een industriële locatie voor jullie fotoshoot. Op deze manier geef je toch dat industriële tintje aan jullie bruiloft zonder dat je het complete thema hoeft door te voeren. Er zijn genoeg prachtige locaties in Nederland waar je dit soort foto´s kunt laten maken. Misschien heeft jullie trouwfotograaf nog wel wat tips. Je zult zien dat je zo op de mooiste locaties komt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *