Trouwen in een boomgaard

Dromen jullie van een heerlijke buiten bruiloft? Er zijn allerlei plekken te vinden waar jullie elkaar in de buitenlucht het jawoord kunnen geven. Het strand en het bos zijn populaire trouwlocaties, maar trouwen in een boomgaard kan ook heel mooi en romantisch zijn. Een bruiloft midden tussen de bloesems, knoestige takken of vers fruit, dit is zeker een bijzondere beleving! 

In Nederland is een aantal prachtige boomgaarden te vinden waar jullie kunnen trouwen. Een bijzondere plek voor een bruiloft tussen het groen. Niet alleen in de zomermaanden is dit heerlijk, maar ook in de lente of herfst kan een boomgaard een prachtig decor vormen. Wat dacht je van bloesemblaadje in het voorjaar en bomen vol appels of peren in het najaar? De ideale plek voor een buiten bruiloft!

Trouwen in een boomgaard

Een boomgaard is dus in alle seizoenen een heerlijke plek om te trouwen. Toch zijn er vooral veel bruidsparen die in de zomermaanden kiezen voor een buiten bruiloft tussen de bomen. Niet zo gek, want dit is ideaal met warm weer. De bomen zorgen namelijk voor de nodige schaduw. Je kunt de ceremonie in een boomgaard houden, maar ook voor het diner is dit een heerlijke plek. Lange rijen tafels tussen de bomen zorgen namelijk voor een gezellige sfeer. Zeker wanneer je nog wat lampjes in de bomen hangt, is het sprookjesachtige effect compleet. Zo kunnen jullie eindeloos blijven tafelen met al jullie gasten! Tot slot is een boomgaard ook heel geschikt om mooie foto’s te laten maken. Jullie kunnen dus ook samen op zoek gaan naar een leuke boomgaard voor de fotoshoot.

Bruidspaar hand in hand in een boomgaard

Fotograaf: Sharon Litchfield Photography via Junebug Weddings

Mooie trouwlocaties met boomgaard in Nederland

Benieuwd waar je een mooie boomgaard voor jullie bruiloft kunt vinden? Er zijn heel wat boomgaarden in Nederland, vooral in het gebied tussen de rivieren. In de Betuwe heb je bijvoorbeeld mooie locaties, maar ook op andere plekken in Nederland. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn wat voorbeelden van trouwlocaties met boomgaard in Nederland:

Trouwen in een wijngaard in Nederland

Naast trouwen in een boomgaard kan een wijngaard ook een mooie trouwlocatie zijn. Bij wijngaarden denk je waarschijnlijk al snel aan Frankrijk, maar ook in Nederland hebben we een paar mooie plekjes tussen de wijnbladeren. Domaine d’Heerstaayen is bijvoorbeeld een prachtige trouwlocatie met een orangerie, boomgaard én wijngaard. Op deze trouwlocatie voelt het even net alsof jullie elkaar in het buitenland het jawoord geven!