Bruid en haar vader in het weiland

Fotograaf: Berdien Westland

Trouwen in het weiland

Er zijn heel wat toffe trouwlocaties te bedenken in Nederland. Tegenwoordig kun je dan ook op steeds meer plekken trouwen. Zo kun je elkaar bijvoorbeeld het jawoord geven in het bos, op het strand of in een luxe kasteel. Zouden jullie graag willen trouwen in het weiland? Ook dat is mogelijk! Er zijn wel wat dingen waar je dan rekening mee moet houden. 

Trouwen in het weiland klinkt misschien een beetje gek, maar het kan hartstikke leuk zijn. Een open plek in de natuur waar jullie helemaal je eigen draai aan kunnen geven. Perfect als jullie bijvoorbeeld een festivalbruiloft willen organiseren!

Trouwen in het weiland

Het is ontzettend leuk om te trouwen in het weiland, maar er komt wel wat bij kijken. Je zult namelijk flink wat dingen vooraf moeten uitzoeken en regelen. Beschikken jullie zelf bijvoorbeeld over een weiland of kunnen jullie gebruik maken van een weiland van een boer? Dan betekent dit nog niet dat je hier ook meteen kunt trouwen. Om elkaar wettelijk het jawoord te kunnen geven, moet de plek waar jullie trouwen namelijk zijn aangewezen als officiële trouwlocatie. Er is een aantal trouwlocaties in Nederland waar jullie officieel kunnen trouwen in de buitenlucht, bijvoorbeeld in een weiland of een boomgaard. Kiezen jullie een weiland uit dat niet door de gemeente als trouwlocatie is aangewezen? Dan kunnen jullie wel vooraf bij de gemeente trouwen en op de trouwdag zelf alleen een ceremoniële huwelijksvoltrekking houden.

Voorzieningen bij trouwen in de openlucht

Trouwen in de openlucht klinkt natuurlijk heerlijk, maar er moet ook flink wat geregeld worden. Zo zijn er vaak helemaal geen voorzieningen als jullie willen trouwen in het weiland. Denk bijvoorbeeld aan stroom, water en toiletten die jullie nodig hebben voor de bruiloft. Jullie zullen ook heel wat spullen moeten huren, zoals bijvoorbeeld grote bruiloft tenten en meubilair. Voor het diner is het leuk om foodtrucks in te huren. Dit is niet alleen een makkelijke manier om eten te serveren, maar het ziet er ook heel gezellig uit. Omdat de organisatie van een bruiloft in de openlucht heel wat organisatie vraagt, is het belangrijk om een goede weddingplanner in te huren. Er zijn weddingplanners die zich hebben gespecialiseerd in het organiseren van bruiloften met een festival thema. Maar zelfs met een weddingplanner kost het nog flink wat tijd om jullie buiten bruiloft te organiseren. Het is natuurlijk wel heel tof om te trouwen in een weiland!

Trouwen in festivalstijl

Willen jullie een echte festivalbruiloft organiseren? Dan is een groot weiland hier natuurlijk de perfecte plek voor. Je kunt veel sfeer maken door tenten neer te zetten en kleden neer te leggen. Ook is het leuk om op verschillende plekken knusse zithoekjes te maken met kussens, dekentjes en poefs. ’s Avonds kun je verlichting ophangen om voor een extra romantisch sfeertje te zorgen. En natuurlijk kunnen ook foodtrucks en één of meerdere goede bands niet ontbreken als jullie willen trouwen in festivalstijl!