Fotocredits: Made for Moments

Zo kun je trouwkaarten maken in jullie trouwhuisstijl

Trouwkaarten zijn niet alleen handig om alle gasten officieel voor de bruiloft uit te nodigen, het is ook meteen een soort sneakpreview voor jullie trouwdag. Door een trouwhuisstijl te ontwerpen, kunnen jullie zorgen voor een terugkomend thema. Dit is mooi als stijl voor de trouwkaarten set, maar je kunt de trouwhuisstijl ook gebruiken voor de decoratie op jullie bruiloft. Want hoe tof is het als jullie unieke stijl terugkomt in allerlei elementen op jullie trouwdag?! Benieuwd hoe je dit kunt regelen? Bij Made for Moments kun je een complete huisstijl voor jullie bruiloft ontwerpen. 

Een thema zorgt voor eenheid en sfeer op een bruiloft. Je kunt een bepaald kleurenpalet uitkiezen, maar tegenwoordig is het helemaal hip om voor een volledige trouwhuisstijl te gaan. Een trouwhuisstijl is meer dan alleen kleuren, het is een complete stijl die jullie terug kunnen laten komen in alle onderdelen van de bruiloft. Dé manier om jullie trouwdag extra persoonlijk te maken.

Een unieke huisstijl ontwerpen

Jullie bruiloft is uniek en daar hoort natuurlijk ook een unieke huisstijl bij. Het kan heel leuk zijn om samen een eigen trouwhuisstijl te ontwerpen. Bij Made for Moments zijn er al veel mooie stijlen om uit te kiezen. Kijk bijvoorbeeld eens welke trouwkaarten jullie mooi vinden en of dit ook een stijl is die jullie door willen trekken naar het andere drukwerk en de decoratie op jullie bruiloft.

Creëer je liever een écht unieke huisstijl speciaal voor de bruiloft? Dan kunnen jullie natuurlijk ook zelf aan de slag met het ontwerpen. Kies kleuren die jullie mooi vinden en die passen bij jullie bruiloft. Een kleurenpalet bestaande uit een paar hoofdkleuren en accentkleuren werkt vaak het prettigst. Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Ga dan op Pinterest op zoek naar afbeeldingen van bruiloften en kleurenpaletten om te kijken welke kleuren jou aanspreken. Je kunt ook een bepaald thema als uitgangspunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan bohemian, modern, romantisch of botanisch. Heb je de juiste kleuren gevonden? Dan kun je op zoek gaan naar mooie lettertypen en illustraties om jullie trouwhuisstijl compleet te maken. Eventueel zouden jullie zelfs een eigen logo kunnen gebruiken die jullie terug laten komen in de styling voor jullie bruiloft. Dit logo is ook mooi om te gebruiken op de postzegels of sluitzegels voor de trouwkaarten.

Save the date in de themakleuren van de bruiloft

Fotocredits: Made for Moments

Trouwkaarten set kiezen in jullie trouwhuisstijl

Jullie trouwkaarten zijn de eerste kennismaking die de gasten hebben met jullie aanstaande bruiloft. Hét moment dus om een verpletterende eerste indruk te maken. Dit kun je doen door een mooie trouwkaarten set te ontwerpen met een save the date, uitnodiging, RSVP en een bedankkaartje voor na afloop van de bruiloft. De unieke trouwhuisstijl die jullie gekozen hebben, vormt de basis van de complete set. Daarnaast is het leuk om een bijzondere trouwkaart uit te kiezen. Tegenwoordig zijn aparte trouwkaarten met een unieke vorm hartstikke hip. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ronde of ovale trouwkaart? Ook deze vorm kun je terug laten komen in jullie huisstijl. Het uitzoeken van trouwkaarten is echt een feestje, er zijn namelijk zo veel leuke mogelijkheden! Zo kun je gaan voor een mooie set trouwkaarten met een labeltje of een pocketfold trouwkaart waarbij je verschillende trouwkaarten samen in een set kunt vouwen. Ook aparte trouwkaarten van kalkpapier of hout zijn heel geschikt om een onvergetelijke indruk op jullie gasten achter te laten.

Unieke trouwkaarten met label

Fotocredits: Made for Moments

Bijpassende bruiloft decoratie maken

De trouwhuisstijl stopt niet bij de uitnodigingen, je kunt deze stijl ook doortrekken naar de decoratie op jullie bruiloft. Think big! Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor gepersonaliseerde welkomstborden, tafelnummers, menukaarten, bedankjes en zelfs een gastenboek of memory box in de stijl van jullie trouwdag. Maar ook kleinere details zoals de postzegels, sluitzegels en etiketten zijn leuk om te matchen. Bij Made for Moments kunnen jullie deze decoratieve elementen aanpassen aan jullie trouwhuisstijl, waardoor jullie voor een unieke sfeer zorgen op de bruiloft. Of jullie nu kiezen voor een boho thema of juist een strakke, moderne uitstraling, de decoratie zal naadloos passen bij de rest van jullie bruiloft. Hiermee creëer je het echte wauw-effect waardoor de gasten jullie trouwdag niet snel meer zullen vergeten.

Trouwakte zelf maken

Een andere leuke manier om jullie trouwhuisstijl terug te laten komen, is door zelf een trouwakte te maken. De officiële trouwakte wordt opgeslagen door de gemeente waar jullie trouwen. Vinden jullie het echter fijn om ook een eigen trouwakte te hebben om thuis te bewaren als herinnering? Of trouwen jullie ceremonieel waardoor de officiële trouwakte eerder al ondertekend is? Dan is het leuk om zelf een trouwakte te maken in de stijl van jullie bruiloft. Zo’n bijzonder document vraagt natuurlijk om een persoonlijke stijl!

Trouwakte in de trouwhuisstijl

Fotocredits: Made for Moments

Jullie trouwhuisstijl bij de gasten introduceren

Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het kiezen van jullie unieke trouwhuisstijl. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je jullie sfeer en stijl in alle elementen van de bruiloft terug kunt laten komen. Twaalf tot zes maanden voor de bruiloft kun je al een save the date versturen. Een mooi moment om jullie trouwhuisstijl bij de gasten te introduceren. Dus wacht niet te lang, maar ga samen op zoek naar de perfecte stijl voor jullie bruiloft!