Een trouwjurk is een belangrijk (voor sommige vrouwen zelfs het belangrijkste) onderdeel van de bruiloft. Het moment dat je in die ene perfecte jurk naar je geliefde loopt, is dan ook onbetaalbaar. Maar daarna hangt dit prachtige stuk stof er maar verloren bij. Wat kun je allemaal met je jurk doen na de bruiloft?

Heel veel bruiden kunnen het niet over hun hart verkrijgen om hun trouwjurk zomaar weg te doen. Dat is niet zo gek, want er zit een grote emotionele waarde aan verbonden. Alleen wat kun je er dan wel mee doen?

Na de bruiloft verkopen

Vind je het niet erg om je trouwjurk nooit meer terug te zien en wil je er wel wat geld voor krijgen? Dan kun je hem het beste verkopen. Dit kun je zelf doen via internet, maar je kunt hem ook aan de winkel proberen terug te verkopen. Er zijn namelijk veel bruidszaken die ook tweedehands jurken verkopen!

Nog wat langer bewaren

Voor sommige vrouwen is de trouwjurk zo belangrijk dat ze hem het liefst bewaren. Dat kan natuurlijk! Als je hem ergens ophangt, is het wel belangrijk dat je hem zo nu en dan even laat luchten om nare geurtjes en vlekken te voorkomen. Dit is zeker belangrijk wanneer je van plan bent de jurk aan je dochter of een ander speciaal persoon door te geven.

Trash the Dress shoot

Eerder hebben we al wat geschreven over Trash the Dress. Dit is natuurlijk ontzettend mooi voor de foto’s, maar wel spannend omdat je trouwjurk het niet zal overleven. Je maakt namelijk de meest spectaculaire foto’s waarbij je trouwjurk ontzettend vies wordt. Water, modder, verf of zelfs vuur; het kan allemaal! Een beetje lef moet je wel hebben.

Trash the dress fotoshoot na de bruiloft

Fotograaf: Diego Muñoz

De trouwjurk laten vermaken

Natuurlijk kun je je trouwjurk ook laten vermaken. Zo kun je er bijvoorbeeld een cocktailjurk van laten maken die geschikt is voor meerdere gelegenheden.

De stof gebruiken voor iets anders

Je kunt er ook voor kiezen om (delen van) je trouwjurk in te laten lijsten, bijvoorbeeld samen met een aantal trouwfoto’s. Of je gebruikt de stof om er andere dingen van te maken. Wat dacht je van een stel mooie kussens?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *