Wat doe je met je trouwjurk na de bruiloft?

Jouw trouwjurk is natuurlijk ontzettend belangrijk. Het is de jurk waarin je het jawoord geeft en waarin je je de hele dag als een echte prinses zult voelen. Het moment dat je in die ene perfect jurk naar je geliefde loopt, is dan ook onbetaalbaar. Maar in de weken, maanden en jaren daarna hangt deze prachtige jurk er vaak maar wat verloren bij. Ben je benieuwd hoe je jouw trouwjurk wel een tweede leven kunt geven? Er zijn heel wat dingen die je met je trouwjurk kunt doen na de bruiloft! 

Een trouwjurk kost niet alleen veel geld, maar heeft ook een enorme emotionele waarde. Niet zo gek dus dat veel bruiden het niet over hun hart kunnen verkrijgen om hun trouwjurk zomaar weg te doen. Alleen je wilt je trouwjurk na de bruiloft ook niet alleen maar laten verstoffen op zolder. Dus wat kun je er dan wel mee doen? Zo geef je jouw trouwjurk een tweede leven!

Je trouwjurk na de bruiloft verkopen

Trouwen kost flink wat geld en de trouwjurk neemt vaak een behoorlijk deel van het budget in beslag. Na de bruiloft kun je echter ook weer wat geld terugverdienen door je trouwjurk te verkopen. Dit kun je zelf doen via internet, maar je kunt hem ook verkopen aan een bruidsmodewinkel die jouw trouwjurk vervolgens tweedehands aanbiedt. Niet alleen levert dit een fijn zakcentje op voor jou, ook is het wel zo duurzaam om jouw trouwjurk een tweede leven te geven. Aan het verkopen van je trouwjurk zitten over het algemeen wel wat kosten verbonden. Zo zul je de jurk eerst moeten laten reinigen en betaal je soms een bedrag voor het online zetten of het te koop aanbieden. Ben je benieuwd hoe dit precies werkt? Lees dan zeker even het blog Trouwjurk verkopen na de bruiloft: Zo werkt het!

Trouwjurk in schilderij

Ben je toch teveel aan je trouwjurk gehecht en kun je hem (nog) niet weg doen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om hem te bewaren. Als je jouw trouwjurk ergens in huis ophangt, is het wel belangrijk om hem zo nu en dan even te laten luchten om nare geurtjes en vlekken te voorkomen. Zeker wanneer je van plan bent je trouwjurk in de toekomst aan je dochter te schenken of er nog iets anders mee te doen, is het belangrijk om de jurk goed te onderhouden. Laat je trouwjurk ook zo snel mogelijk na de bruiloft reinigen zodat hij er weer helemaal mooi uitziet. Wil je jouw jurk gebruiken als herinnering aan jullie bruiloft? Dan is het leuk om je trouwjurk als schilderij in een lijst op te laten hangen.

Trash the dress fotoshoot laten maken

Willen jullie écht unieke trouwfoto’s hebben waar jullie nog jarenlang met plezier op terug kijken? Dan is het leuk om een trash the dress fotoshoot te boeken bij jullie fotograaf. Tijdens deze fotoshoot is het namelijk de bedoeling om jouw trouwjurk zo vies mogelijk te maken. Op deze manier kunnen jullie de meest spectaculaire foto’s maken. Water, modder, verf of zelfs vuur: het kan allemaal! Natuurlijk moet je hier wel een beetje lef voor hebben, want het is best spannend om die prachtige trouwjurk zo te verwoesten. Maar het resultaat zal beslist niet tegenvallen!

Jouw trouwjurk na de bruiloft laten vermaken

Ben je zo blij met jouw trouwjurk dat je hem eigenlijk nog veel vaker zou willen dragen? Dan kun je hem ook laten vermaken zodat het een cocktailjurk wordt die je op meerdere gelegenheden kunt dragen. Heb je een witte trouwjurk? Dan zou je hem ook van een vrolijk kleurtje kunnen voorzien!

De stof van je trouwjurk gebruiken voor iets anders

Tot slot kun je er ook voor kiezen om een stukje stof van je trouwjurk in te laten lijsten, bijvoorbeeld samen met een aantal trouwfoto’s. Of je gebruikt de stof om er andere dingen van te maken. Wat dacht je van een stel mooie kussens of een doopjurkje voor je kind(eren)? Op deze manier geef je jouw trouwjurk een tweede leven!