Trouwjurk meenemen in het vliegtuig

Fotograaf: Dani Nicole via Shoot Proof

Zo neem je jouw trouwjurk mee in het vliegtuig

Trouwen jullie in het buitenland? Dat is natuurlijk geweldig! Maar een bruiloft in een ander land vergt wel wat meer voorbereiding. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over de manier waarop je jouw trouwjurk gaat vervoeren? Met deze tips kun je zonder problemen jouw trouwjurk meenemen in het vliegtuig! 

Zie je jezelf al staan op een goudgeel zandstrand met de liefde van je leven en een select groepje vrienden en familieleden naast je? Elkaar het jawoord geven in het buitenland is een extra bijzondere ervaring. Maar dan wil je natuurlijk wel de trouwjurk bij je hebben die je in Nederland hebt uitgezocht! Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie niet trouwen in het buitenland, maar wel een fotoshoot willen houden met jullie trouwkleding aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een toffe trash the dress? Een trouwjurk meenemen in het vliegtuig is een flinke uitdaging, maar het is zeker mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de volgende manieren:

Je trouwjurk in een kledingzak ophangen in het vliegtuig

Als jullie willen gaan vliegen met een trouwjurk is het verstandig om ver tevoren vast naar de luchtvaartmaatschappij te bellen. Zij kunnen je dan toestemming geven om de trouwjurk aan boord op te hangen. Overigens is dit geen garantie. De piloot kan op de dag zelf altijd nog bepalen dat je trouwjurk alsnog het ruim in moet. Het is ook altijd slim om per e-mail om een bevestiging te vragen. Zo is de kans het grootst dat jouw trouwjurk straks een plekje krijgt in het vliegtuig. Neem in ieder geval een goede kledingzak mee waar je trouwjurk in opgehangen kan worden.

Handbagage gebruiken om trouwjurk mee te nemen in het vliegtuig

Om je trouwjurk goed te beschermen, kun je hem ook in een koffer stoppen. Een grote koffer heeft als voordeel dat de jurk niet klein opgevouwen hoeft te worden. In dit geval zal hij echter wel het ruim in moeten en dan weet je nooit 100% zeker dat hij ook aan zal komen op de juiste bestemming. Als je liever in de buurt blijft van je trouwjurk dan zul je een koffer moeten gebruiken die voldoet aan de eisen voor de afmetingen van handbagage. In dit geval is het verstandig om bij de winkel waar je je trouwjurk gekocht hebt te vragen of zij hem voor je willen verpakken. Dit doen ze erg professioneel waardoor je trouwjurk zo min mogelijk kreukels oploopt.

Een eigen stoel voor je trouwjurk

Het klink misschien een beetje gek, maar als je echt zeker wilt weten dat er plek is voor jouw trouwjurk in het vliegtuig, dan zou je ook een extra stoel kunnen boeken. Op deze manier kan je jurk in ieder geval hangen en heb je hem altijd dicht bij je in de buurt. Vind je het een beetje te gek om een vliegticket voor je trouwjurk te boeken? Als je geluk hebt, zit het vliegtuig niet helemaal vol en kun je vragen of hij over de leuning van een van de lege stoelen mag hangen. Uiteraard weet je dit vooraf nooit zeker.

Wat doe je met je trouwjurk als je aangekomen bent?

Hebben jullie de vliegreis met de trouwjurk overleefd? Dan is het slim om hem zo snel mogelijk uit te hangen. Als het hotel een stoomapparaat heeft, kun je die gebruiken om de jurk er weer tiptop uit te laten zien. Geen stoomapparaat in de buurt? Creëer er dan zelf een door de deur van de badkamer te sluiten en de hete douche aan te zetten. Zodra er voldoende stoom in de ruimte is gevormd, kun je je trouwjurk hier in ophangen. Kies vervolgens een goede plek uit waar je de jurk kunt bewaren tot de bruiloft.