Een simpele trouwjurk zonder tierelantijntjes

Hoef je geen echte prinsessenjurk voor jullie bruiloft, maar ga je liever voor een eenvoudige trouwjurk? Als je gaat trouwen betekent dat niet dat je meteen ook voor alle glitter & glamour hoeft te gaan. Een simpele trouwjurk kan minstens zo mooi zijn en staat bovendien hartstikke chic! 

Is less is more jouw motto? Dan zit je met een simpele trouwjurk zeker goed! Een bruidsjurk kan namelijk ook ontzettend mooi zijn zonder ladingen met kant en allerlei tierelantijntjes. In plaats hiervan kun je ook voor een eenvoudig exemplaar kiezen met een perfecte pasvorm waardoor je er als een prachtige bruid uit zult zien op jullie trouwdag.

Minimalistische trouwjurk kopen

Trouwjurken kunnen soms enorm veel details bevatten. Stukjes kant, borduursels, linten, strikjes en steentjes; je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Toch zijn er ook veel bruiden die liever een minimalistische trouwjurk kopen. Een eenvoudige trouwjurk kan er namelijk waanzinnig mooi uitzien! Doordat er weinig afleiding is, gaat alle aandacht uit naar het model van de jurk. En daar is ontzettend veel keuze in! Ga je bijvoorbeeld voor een lange, slank vallende bruidsjurk? Of kies je een hip en kort exemplaar? En door voor een trouwjurk met een lage rug te kiezen, maak je jouw outfit voor de bruiloft iets uitdagender. Er is van alles mogelijk!

Simpele trouwjurk met mouwen

Een andere mogelijkheid is om voor een simpele trouwjurk met mouwen te gaan. Hoewel veel bruiden voor een strapless bruidsjurk kiezen, kan het ook mooi zijn om juist wel voor korte of lange mouwen te kiezen. Dit ziet er ontzettend stijlvol uit en wanneer jullie in een wat kouder seizoen trouwen, zijn mouwen ook qua temperatuur geen overbodige luxe. Ben je bang dat het geheel er iets te degelijk uit komt te zien? Combineer jouw trouwjurk met lange mouwen dan met een hoge split, een lage rug of ga voor een wat strakker model waarbij je rondingen goed zichtbaar zijn.

Simpele strand trouwjurk

Trouwen jullie op het strand? Ook dan is het handig om voor een eenvoudige trouwjurk te kiezen. Een simpele trouwjurk is op het strand namelijk wel zo fijn. Zeker wanneer het buiten warm is, wil je het liefst een bruidsjurk met zo min mogelijk lage stof. Een korte bruidsjurk kan ook erg prettig zijn als je veel op het zand moet lopen. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over de stof die door het zand sleept.

Bruid met korte bruidsjurk

Fotograaf: The Calders

Wat kost een eenvoudige trouwjurk?

Als je wat kosten wilt besparen, kan het slim zijn om voor een minimalistische trouwjurk te kiezen. Dit kan namelijk een stuk goedkoper zijn dan wanneer je voor een opvallender exemplaar kiest. Zeker wanneer je niet per se een officiële bruidsjurk hoeft te dragen, kun je veel geld besparen. Er zijn namelijk ook prachtige (witte) galajurken te krijgen die ook prima als bruidsjurk gedragen kunnen worden. Toch betekent een eenvoudige jurk niet altijd dat de prijs ook lager is. Je hebt prachtige minimalistische trouwjurken van grote merken waar ook een hoger prijskaartje aan zit. Wat de jurk voor jouw bruiloft uiteindelijk kost hangt dus echt af van je eigen wensen. Door vooraf een budget te bepalen, kun je straks een stuk gerichter gaan zoeken in de winkel. Zo is het zeker mogelijk om wat geld te besparen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *