Bruidslingerie kopen, zo maak je de juiste keuze

Heb je de trouwjurk van je dromen uitgekozen? Dan is het ook verstandig om na te denken over de bruidslingerie die je gaat kopen voor jullie trouwdag. Bruidslingerie kan namelijk niet alleen erg mooi zijn, het is ook vooral heel functioneel. Alleen hoe zoek je dan het juiste setje uit? 

Misschien is lingerie niet het eerste waar je aan denkt bij de voorbereidingen van jullie bruiloft. Toch kan het heel leuk zijn om mooie bruidslingerie uit te zoeken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om goede bruidslingerie te kopen voor de trouwdag, maar natuurlijk is het ook leuk om sexy lingerie uit te zoeken voor de huwelijksnacht.

Lingerie voor de bruid als ondersteuning

Lingerie kan heel sexy zijn, maar bruidslingerie heeft daarnaast ook een belangrijke functie. De juiste lingerie biedt namelijk genoeg ondersteuning voor je trouwjurk en zorgt ervoor dat alles de hele dag door netjes blijft zitten. Je bruidslingerie is aan de buitenkant natuurlijk niet zichtbaar, maar het complete plaatje ziet er hierdoor wel nóg mooier uit. Het is dan ook belangrijk om lingerie uit te kiezen die goed bij je lichaam past en ondersteuning biedt op de juiste plekken. Heb jij bijvoorbeeld flinke borsten? Dan is het verstandig om een bh uit te zoeken die veel steun kan geven. Ook een korset kan veel ondersteuning bieden en ervoor zorgen dat je trouwjurk extra goed op je lichaam aansluit.

Corrigerend bruidsondergoed

Goede bruidslingerie biedt dus voldoende ondersteuning en zorgt ervoor dat jouw trouwjurk perfect zit. Eventueel zou je er zelfs aan kunnen denken om corrigerend bruidsondergoed te dragen op je trouwdag. Het lingeriemerk LASCANA heeft bijvoorbeeld een grote collectie. Corrigerend ondergoed zorgt voor een extra mooi silhouet en kan het complete plaatje nóg mooier maken. Natuurlijk is het wel belangrijk om goed corrigerend bruidsondergoed uit te kiezen waar jij je prettig in voelt.

Bruidslingerie voor een trouwjurk met open rug

Veel trouwjurken hebben tegenwoordig een open rug. Dit staat natuurlijk prachtig, maar het is wel wat lastiger om hier geschikte bruidslingerie voor te vinden. Je wilt immers niet dat er bandjes zichtbaar zijn op je rug! Gelukkig zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Je kunt je trouwjurk bijvoorbeeld combineren met een body met een lage rug. Ook zijn er zelfklevende bh’s en bh’s met lage bandjes beschikbaar. Ben je op zoek naar corrigerend ondergoed voor een trouwjurk met een open rug? Ook dat is zeker mogelijk, mits het ondergoed dat je draagt net zo laag is als je trouwjurk. Pas je bruidslingerie daarom altijd in combinatie met je trouwjurk om te kijken of alles echt goed op elkaar aansluit en er geen randjes zichtbaar zijn.

Mooie bruidslingerie kopen voor de huwelijksnacht

De lingerie die je overdag draagt als bruid moet vooral functioneel zijn. Voor de huwelijksnacht kun je echter een ander setje uitzoeken. Koop bijvoorbeeld een sexy setje met een mooie bh en bijpassende string of ga voor speciale bruidsnachtkleding. Op deze manier heb je ook na de bruiloft nog een leuke verrassing voor je kersverse echtgenoot. Zijn jullie tijdens de huwelijksnacht te moe om nog van mooie lingerie te kunnen genieten? Dan is het natuurlijk ook altijd leuk om wat nieuwe setjes voor de huwelijksreis aan te schaffen! Een andere leuke optie is het boeken van een bridal boudoir fotoshoot waarbij er prachtige foto’s worden gemaakt van jou in je bruidslingerie. Best even spannend, maar het levert wel prachtige foto’s op!

Vergeet de kousenband niet

Houden jullie wel van leuke bruiloft tradities? Dan kan een kousenband natuurlijk niet ontbreken. Als bruid draag je de kousenband onder je trouwjurk. Aan het einde van de dag trekt de bruidegom de kousenband uit en gooit hem naar de vrijgezelle mannen op de bruiloft. Natuurlijk kun je de kousenband ook gewoon omhouden en voor jezelf als aandenken bewaren. Je zou bijvoorbeeld een mooie kousenband in de stijl van je bruidslingerie kunnen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *