Wat voor trouwjurk draag je als oudere bruid?

Veel bruiden kiezen voor een witte trouwjurk in een model dat past bij de trends van het seizoen. Maar wat als je op latere leeftijd gaat trouwen? Ook als oudere bruid wil je natuurlijk een prachtige trouwjurk. Toch hoeft dit niet te beteken dat jouw outfit er traditioneel uit moet zien. Er zijn heel wat andere mogelijkheden! 

De meeste mensen trouwen als ze ongeveer 30 jaar zijn. Toch zijn er ook genoeg bruidsparen met een veel hogere leeftijd. Misschien heb je eerder de ware nog niet gevonden of besluit je voor een tweede keer in het huwelijksbootje te stappen. Ook als oudere bruid kun je nog een sprookjesbruiloft plannen. Maar wat voor jurk draag je dan?

Witte trouwjurk of gekleurde trouwjurk?

Traditioneel draagt de bruid een witte trouwjurk. Dat betekent echter niet dat er geen andere opties zijn. Natuurlijk mag je als oudere bruid ook gewoon een witte trouwjurk aan. Veel oudere bruiden kiezen echter liever voor een andere kleur. Er zijn heel wat mooie gekleurde trouwjurken te krijgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rode jurk, een licht roze jurk of zelf een trouwjurk in het zwart? Een groot voordeel van het dragen van een gekleurde jurk is dat je niet per se voor een echte trouwjurk hoeft te kiezen. Er zijn bijvoorbeeld heel wat prachtige galajurken die zich ook goed lenen om in te trouwen. Deze jurken zijn over het algemeen een stuk vriendelijker geprijsd. Trouw je toch graag in een lichte kleur, maar wil je wat anders dan een standaard witte trouwjurk? Dan zou je ook voor een crème- of goudkleurige jurk kunnen gaan!

Verschil eerste en tweede huwelijk

Is dit niet je eerste huwelijk, maar ben je al een keer eerder getrouwd geweest? Dan is het leuk om voor een heel andere jurk te kiezen dan de eerste keer. Droeg je tijdens de eerste bruiloft een traditionele trouwjurk? Dan is het nu fijn om voor een alternatief te kiezen. Ben je juist in een simpele outfit getrouwd? Dan kun je voor je tweede huwelijk flink uitpakken met een bijzondere trouwjurk. Door voor een andere jurk te kiezen, maak je een compleet nieuwe ervaring van je tweede huwelijk.

Bruidsmode voor de oudere vrouw

Als oudere bruid zal je wellicht ook nog wat beter op de pasvorm van de trouwjurk moeten letten. Waar jonge bruiden soms voor een trouwjurk kiezen die ook een tikkeltje sexy is, kan het zijn dat je als oudere bruid juist liever voor een jurk gaat die je lichaam beter bedekt. Kies een goede bruidsmodezaak waar je je kunt laten adviseren door een professional. De meeste trouwjurken zijn namelijk heel geschikt om de sterke kanten van jouw lichaam te benadrukken, terwijl de delen waar je minder blij mee bent juist naar de achtergrond verdwijnen. Door je goed te laten adviseren, vind je vanzelf een model dat perfect bij je lichaam past. Overigens is de keuze wel helemaal aan jou. Wil je toch graag een strakke trouwjurk of een jurk met een hoge split? Doe dat dan vooral en laat je niet tegenhouden door je leeftijd!