Trouwjurk hangend aan een boom

Fotograaf: Ilumina Photography

Wat voor ondergoed trek je aan als je jouw trouwjurk gaat passen?

Ga jij binnenkort op zoek naar de trouwjurk van je dromen? Een spannend en bijzonder moment waar veel bruiden enorm naar uitkijken. Het proberen van verschillende jurken is dan ook ontzettend leuk, maar het is wel handig om dit even voor te bereiden. Wat voor ondergoed draag je bijvoorbeeld bij het passen van een trouwjurk? 

Heb jij al een afspraak gemaakt bij een bruidswinkel? De zoektocht naar de perfecte jurk begint minimaal 6 maanden voor de bruiloft, maar er zijn tegenwoordig ook veel trouwjurken met een levertijd van wel 9 maanden. Het is slim om daarvoor vast wat inspiratie op te doen op internet zodat je een beetje weet waar je naar opzoek bent. Vervolgens kun je een passessie boeken bij één of meerdere bruidswinkels. Wil je deze afspraak optimaal voorbereiden? Dan is het handig om alvast na te denken over het ondergoed dat je draagt.

Welk ondergoed trek je aan bij het passen van een trouwjurk?

Als je je trouwjurk gaat passen, is het slim om even bewust stil te staan bij je ondergoed. Je wilt immers een zo goed mogelijk beeld krijgen van hoe de trouwjurk uiteindelijk zal zitten. Natuurlijk kies je perfecte bruidslingerie uit voor de trouwdag zelf, maar bij het passen is het slim om huidkleurig ondergoed te dragen. Op deze manier voorkom je namelijk dat je ondergoed zal doorschijnen. Voor het beste resultaat trek je een naadloze onderbroek aan. Daarnaast is het ook handig om voor een strapless bh te kiezen. In sommige bruidswinkels krijg je een torselet te leen om onder de trouwjurk te dragen. In dat geval is het minder belangrijk om een goede bh aan te trekken. Overigens zijn er ook veel trouwjurken met een ingebouwde bh. In dat geval heb je alleen een onderbroek aan bij het passen van de trouwjurk.

Andere dingen om rekening mee te houden

Naast het dragen van het juiste ondergoed zijn er nog meer dingen handig om aan te denken als je een trouwjurk gaat passen. Heb je bijvoorbeeld al bruidsschoenen uitgekozen? Dan is het slim om ze mee te nemen naar de pasafspraak zodat je goed kunt zien hoe de jurk uiteindelijk zal vallen. Verder is het voor jezelf prettig om je vooraf te ontharen zodat je er netjes verzorgd uitziet. Wel zo fijn als je je steeds weer om moet kleden en je je zo mooi mogelijk wilt voelen in je trouwjurk. Wees echter voorzichtig met make-up, je wilt immers niet dat er vlekken op de stof komen. Draag daarom zo min mogelijk make-up tijdens de pasafspraak.

Tot slot is het fijn om slechts een klein groepje mensen mee te nemen als jij je trouwjurk gaat passen. Natuurlijk is het gezellig om al je vriendinnen uit te nodigen, maar het is lastig om een beslissing te maken met al die meningen om je heen. Kies liever voor maximaal drie of vier mensen die jou helpen met het vinden van de trouwjurk van je dromen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *