Trouwjurken passen voor de lol als gezellig uitje met je vriendinnen

Het uitzoeken van een trouwjurk is één van de meest bijzondere momenten in de voorbereidingen van de bruiloft. Maar wat als je de ware (nog) niet gevonden hebt? Of als je eigenlijk niet zo nodig hoeft te trouwen, maar wél graag een keer een trouwjurk aan zou willen hebben? Tegenwoordig kun je op veel plekken ook trouwjurken passen voor de lol! 

Niet trouwen, maar toch een trouwjurk passen? Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt mogelijk. En daarvoor hoef je niet eens te doen alsof je gaat trouwen, je kunt namelijk gewoon een afspraak maken om trouwjurken te passen voor de lol. Want zeg nou zelf, iedereen verdient toch een say yes to the dress momentje? Een gezellig uitje samen met vriendinnen!

Trouwjurken passen met vriendinnen

Als bruid is het natuurlijk heerlijk om op zoek te gaan naar dé trouwjurk terwijl je vriendinnen mee gaan om advies te geven. Maar wat als je niet gaat trouwen, maar toch deze ervaring wil? Dan kan het een leuk uitje met vriendinnen zijn om samen trouwjurken te passen voor de lol. Overigens is dit ook een leuke activiteit voor het vrijgezellenfeest. Bij heel wat grote bruidsboetieken kun je tegenwoordig een arrangement boeken om gewoon voor de fun trouwjurken te passen, het wordt namelijk steeds populairder om een trouwjurk te passen zonder dat je gaat trouwen.  Afhankelijk van de grootte van de groep krijgen jullie een uur of langer de tijd om de mooiste trouwjurken uit te zoeken en aan te trekken.

Tips voor trouwjurken passen voor de fun

Lijkt het jou wel wat om jezelf in een sprookjesachtige trouwjurk te zien stralen? Verzamel dan een groepje meiden om deze activiteit mee te gaan doen. Natuurlijk kunnen jullie gewoon een afspraak maken en zoveel mogelijk jurken aantrekken, maar het is ook leuk om dit uitje goed voor te bereiden. Zorg er vooraf voor dat jullie er op je mooist uitzien. Laat je haren doen en zorg voor mooie make-up. Als bruid heb je waarschijnlijk een bepaalde stijl in gedachten voor je bruidsjurk, maar als je voor de lol gaat passen, is het natuurlijk de uitdaging om zoveel mogelijk verschillende trouwjurken aan te trekken. Het is leuk om alle trouwjurken mooi op de foto te zetten. Vergeet ook niet om je outfit compleet te maken met bruidsaccessoires zoals bijvoorbeeld een sluier.

Wat kost trouwjurken passen voor de lol?

Voor het passen van trouwjurken voor de lol wordt vaak per persoon een bijdrage gevraagd. Niet zo gek, want de bruidsboetiek investeert ook tijd en persoonlijke aandacht in jullie. Meestal liggen de kosten op 25 tot 30 euro per persoon en vaak zit hier een hapje en drankje bij inbegrepen. Er zijn ook opties om jullie uitje extra bijzonder te maken. Zo zou je er bijvoorbeeld professionele fotografie bij kunnen boeken om mooie foto’s te laten maken als herinnering aan deze bijzondere dag. Het kan ook leuk zijn om jullie uitje aan te vullen met een bezoek aan de haar en beauty-salon. Hierdoor zullen jullie er nóg mooier uitzien! En willen jullie een écht luxe dag in stijl? Huur dan een mooie auto met chauffeur om jullie naar de bruidsboetiek te brengen.