Trouwkaart ontwerpen en save the date

Fotograaf: Mon et Mine

De trouwkaart ontwerpen, zo doe je dat!

De trouwkaart is een belangrijk onderdeel in de voorbereidingen voor jullie bruiloft. Je wilt immers dat alle gasten op de hoogte zijn van jullie trouwdatum en uitgenodigd worden voor de grote dag. Het is daarom leuk om iets bijzonders te maken van de uitnodiging. Alleen een trouwkaart ontwerpen, hoe werkt dat eigenlijk? 

Trouwkaarten zijn niet alleen heel handig om alle benodigde informatie aan jullie gasten door te kunnen geven, ze laten ook meteen wat van de sfeer van jullie bruiloft zien. Daarnaast is het natuurlijk fijn om een trouwkaart te kunnen bewaren als herinnering voor later. Daarom is het leuk om wat extra aandacht te besteden aan het ontwerp van jullie trouwkaarten.

Trouwkaart ontwerpen

Een eigen trouwkaart ontwerpen kan tegenwoordig heel gemakkelijk zijn. Zo bestaan er heel wat websites waar je kunt kiezen uit een aantal standaard ontwerpen die je vervolgens kunt personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld de tekst aanpassen, maar ook keuzes maken uit verschillende soorten kleurenpaletten. Een andere optie om gemakkelijk persoonlijke trouwkaarten te maken, is door gebruik te maken van een foto. Foto trouwkaarten zijn namelijk hartstikke leuk, vooral als jullie verlovingsfoto’s hebben laten maken. Ook hierbij kun je weer voor verschillende ontwerpen kiezen waar je vervolgens één of meerdere foto’s aan toevoegt.

Trouwkaart met foto laten drukken

Fotocredits: Etsy

Speciaal een trouwkaart laten ontwerpen voor jullie huwelijk

Wil je écht een unieke trouwkaart? Dan is het ook mogelijk om een ontwerp te laten maken speciaal voor jullie huwelijk. Hiervoor kunnen jullie iemand inhuren die dit ontwerp voor jullie kan maken. Het is leuk om hierbij rekening te houden met het thema of de kleuren van jullie bruiloft.

Trouwkaarten eigen ontwerp drukken

Willen jullie echt helemaal zelf de bruiloft uitnodigingen maken? Zelf een trouwkaart maken is minder ingewikkeld dan je wellicht denkt. Je kunt zelf creatief aan de slag gaan met verf of andere materialen en het ontwerp vervolgens inscannen en op de computer bewerken, maar nog gemakkelijker is het om je eigen ontwerp voor de trouwkaarten online te maken. Hoe dit werkt, lees je in het blog (Gratis) Jullie eigen trouwkaarten maken, zo doe je dat! Op deze manier kun je jullie trouwkaart ontwerpen zoals je zelf wilt, of je nu voor een moderne kaart kiest of juist liever voor een vintage uitstraling gaat. Vergeet niet om eventueel meerdere ontwerpen te maken, bijvoorbeeld als jullie verschillende kaarten hebben voor dag- en avondgasten of als je nog een aparte inlegger maakt voor in de trouwkaart met extra informatie.

Proefdruk laten maken

Als jullie zelf aan het ontwerpen gaan, is het heel belangrijk om een proefdruk van jullie trouwkaart te laten maken voor je ze bestelt voor jullie gasten. Een klein foutje sluipt er namelijk al snel in en het zou zonde zijn als je dit niet meer kunt verbeteren. Bovendien ziet een echte kaart er toch altijd anders uit dan op het scherm. Door een proefdruk te bestellen, weet je zeker dat jullie trouwkaart helemaal naar wens is.

Online huwelijksuitnodigingen maken

In plaats van een kaart die je per post naar de gasten verstuurt, is het ook mogelijk om online huwelijksuitnodigingen te maken. Je kunt deze uitnodigingen bijvoorbeeld per mail of WhatsApp naar de gasten versturen. Dit is misschien wat minder officieel dan een echte trouwkaart, maar het kan wel flink wat kosten besparen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de save the date digitaal te versturen. Nog handiger is het om jullie eigen trouwwebsite te maken. Hier kun je alle informatie voor de bruiloft op kwijt. Het is bijvoorbeeld handig om een cadeaulijst op te stellen, zodat de gasten weten waar ze jullie blij mee kunnen maken.

Dit blog bevat affiliate links.