Gasten bij trouwlocatie Château de Blier in België

Fotograaf: Malou Von Baumhauer

Trouwen bij Château de Blier in de Belgische Ardennen

Zijn jullie nog op zoek naar een mooie trouwlocatie voor jullie bruiloft? Als jullie een sprookjesachtige trouwdag willen, is Château de Blier in de Ardennen de perfecte plek om elkaar het jawoord te geven. In dit Belgische kasteel kun je niet alleen trouwen, maar je kunt hier ook samen met al jullie gasten blijven overnachten. De perfecte plek voor een heerlijk bruiloft weekend dus! 

Een bruiloft kan niet lang genoeg duren, daarom is een meerdaagse bruiloft een ontzettend leuk idee. Gezellig samen met jullie gasten een heel weekend doorbrengen om jullie huwelijk te vieren, dat wordt genieten! Zeker als jullie ook nog eens in het buitenland kunnen trouwen, maar dan zonder al te ver te hoeven reizen. Château de Blier is namelijk een prachtig kasteel dat in de Belgische Ardennen ligt. Ideaal voor een ontspannen bruiloft op een bijzondere locatie. Het kasteel bestaat uit twee delen: le petit Château de Blier biedt ruimte voor 25 personen en in het grote kasteel kunnen nog eens 48 personen worden ondergebracht.

Château de Blier

Trouwen in een kasteel, dat klinkt als een meisjesdroom die werkelijkheid wordt. Le petit Château de Blier is samen met het Grand Château dan ook een fantastische trouwlocatie waar alles aanwezig is voor een onvergetelijk trouwweekend. Zo’n mooie trouwlocatie mét overnachting vind je niet snel! Het gebouw zelf is heel bijzonder en bevindt zich bovendien in een prachtige, groene omgeving. Om het kasteel ligt een groot park waardoor jullie met mooi weer ook buiten zouden kunnen trouwen. En trouwen in de Ardennen is natuurlijk heerlijk!

Fotograaf: Mon et Mine

Trouwlocatie met een kasteel overnachting in België

Als jullie een meerdaagse bruiloft organiseren, is het fijn als de gasten op de trouwlocatie kunnen blijven overnachten. En doordat jullie in een ander land trouwen, voelt het zelfs een beetje als een korte vakantie. Het is heerlijk om op deze manier veel tijd door te kunnen brengen met jullie familie en vrienden. In totaal kunnen er maximaal 73 personen blijven slapen in de stijlvolle kamers van het kasteel. Er is ook een aantal zeer sfeervolle gezamenlijke ruimtes waar jullie samen kunnen eten of naast de open haard kunnen zitten. Natuurlijk is er ook een grote professionele keuken aanwezig waardoor je kunt kiezen of je het eten zelf gaat regelen of dat jullie een cateraar kiezen om in te huren.

Verder lezen: 5 Prachtige trouwlocaties met overnachting voor het bruidspaar én de gasten

Trouwen in België

Trouwen in België is hartstikke leuk als jullie op zoek zijn naar het echte vakantiegevoel zonder te ver te hoeven reizen. Een groot voordeel aan België is dat de gasten hier gemakkelijk zelf heen kunnen rijden en geen (dure) vliegtickets hoeven te betalen. België is misschien niet ver weg, het blijft natuurlijk wel gewoon het buitenland, en dus gelden er wat andere regels. Lees zeker even het blog Alles wat je moet weten over trouwen in het buitenland. De kans is echter groot dat jullie favoriete trouwfotograaf, BABS en leveranciers uit Nederland gewoon met jullie mee willen reizen. Hierdoor kunnen jullie de meeste dingen thuis vast regelen. Wel zo handig!