Grote bruiloft plannen in 4 handige tips

Sommige mensen willen graag een kleine en intieme bruiloft, terwijl anderen een enorme gastenlijst hebben. Het kan allebei heel leuk zijn, mits je de planning van de bruiloft er op aanpast. Wij geven je tips voor het organiseren van een grote bruiloft.

Heb je altijd al gedroomd van een grote bruiloft met heel wat vrienden en familie om deze dag samen mee te vieren? Het kan natuurlijk heel leuk zijn om in het middelpunt te staan terwijl er zoveel gasten zijn. Een grote bruiloft vergt alleen wel wat extra voorbereiding.

#1. Kijk kritisch naar de gastenlijst

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: Willen we echt een grote bruiloft? Waarschijnlijk wordt jullie gastenlijst steeds langer, terwijl je in eerste instantie misschien niet aan zo´n groot aantal gasten hebt gedacht. Probeer dan goed te bedenken of je al deze mensen echt graag uit wilt nodigen op jullie grote dag. Tenslotte kost het flink wat geld en zul je bovendien je tijd moeten verdelen over alle gasten. Heb je hulp nodig met het opstellen van de gastenlijst? Maak dan gebruik van deze handige infographic!

#2. Kies een locatie die geschikt is voor een grote bruiloft

Veel gasten betekent een grote locatie. Er moet voldoende ruimte zijn voor iedereen. Informeer van tevoren bij de locatie wat het maximale aantal gasten is voor de ruimte waar jullie willen trouwen. Probeer hier niet overheen te gaan, niemand wordt vrolijk van een druk en benauwd feest waar je nauwelijks kunt bewegen.

#3. Verdeel je tijd over de gasten

Wanneer jullie veel gasten uitnodigen, zul je van tevoren vast na moeten denken over de tijd die jullie aan iedereen willen besteden. Het is bijvoorbeeld niet handig om urenlang bezig te zijn met de felicitatierij. Gelukkig hebben wij al wat manieren voor je beschreven die je kunnen helpen de felicitatierij te voorkomen.

Wil je zeker weten dat je genoeg tijd hebt voor je naaste familie en beste vrienden? Dan kan het leuk zijn om de dag te beginnen met een gezamenlijke lunch met een select groepje. Zo heb je meteen een lekker rustige start van de dag.

#4. Laat de kosten niet te hoog oplopen

Hoe meer gasten je uitnodigt, hoe hoger de kosten oplopen. Je kunt besparen door bepaalde onderdelen te schrappen. Geef de gasten bijvoorbeeld geen bedankje mee naar huis of kies voor iets simpels. Een bruidstaart voor een groot aantal gasten is erg duur omdat hij uit veel lagen bestaat. In plaats daarvan zou je kunnen kiezen voor cupcakes. Op deze manier zijn er heel wat slimme oplossingen te bedenken om wat kosten te besparen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *