Bruidspaar op een brug in Amsterdam

Fotograaf: Mon et Mine

5 Waanzinnig mooie trouwlocaties in Amsterdam

De trouwlocatie is ontzettend belangrijk voor de sfeer op jullie bruiloft. Je wilt dus wel een locatie uitkiezen die goed bij jullie wensen past. Willen jullie trouwen in de Nederlandse hoofdstad? Hier zijn heel wat verschillende soorten trouwlocaties te vinden. Van een rustig plekje aan het water tot een super chic hotel; alles is mogelijk! Benieuwd wat de mooiste trouwlocaties in Amsterdam zijn? Wij hebben onze favoriete plekjes op een rijtje gezet! 

Weten jullie al op wat voor trouwlocatie jullie willen trouwen? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Onze gezellige hoofdstad heeft heel wat prachtige, romantische plekjes om elkaar het jawoord te geven. Lastig om te kiezen? Het is belangrijk om goed te kijken wat bij jullie als bruidspaar past. De trouwlocatie zet namelijk de toon voor de rest van jullie trouwdag!

Trouwlocaties in Amsterdam

Je kunt natuurlijk gewoon bij de gemeente trouwen in Amsterdam, maar er zijn ook veel andere manieren om elkaar het jawoord te geven. De gemeente heeft namelijk een heleboel officiële trouwlocaties aangewezen waar jullie dus wettelijk in de echt verbonden kunnen worden door een trouwambtenaar. Dit kan bijvoorbeeld in een mooie plek tussen het groen of juist op een super chique locatie. Benieuwd waar je allemaal terecht kunt? Dit vinden wij de mooiste plekken om te trouwen in Amsterdam:

1. Trouwlocaties aan het water in Amsterdam

Trouwen aan het water heeft iets ontzettend romantisch. In Amsterdam zijn er genoeg plekjes aan het water te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bruiloft langs de Amstel of met uitzicht op het IJ? Veerhuis aan het IJ is bijvoorbeeld een mooie plek met een bijzonder uitzicht. Wist je overigens dat het ook mogelijk is om óp het water te trouwen? Verschillende rondvaartboten bieden de mogelijkheid om te trouwen terwijl jullie door de Amsterdamse grachten varen. Hoe bijzonder is dat?!

Trouwen op een boot in Amsterdam

Fotograaf: Mon et Mine

2. Elkaar het jawoord geven in een chic hotel

Houden jullie wel van een beetje luxe? Dan kunnen jullie één van de mooie hotels in Amsterdam uitkiezen om te trouwen. Het Amstel Hotel, W Amsterdam en The Dylan zijn ideale locaties voor een chique bruiloft. Een groot voordeel aan trouwen in een hotel is dat jullie hier ook een bruidssuite kunnen boeken. Zo kunnen jullie na het trouwfeest meteen genieten van jullie romantische kamer. Helemaal gezellig is het als de gasten ook een nachtje blijven slapen. Zo kunnen jullie extra lang van jullie bruiloft genieten.

3. Trouwen in een botanische tuin

Trouwen jullie liever tussen het groen? Dan is de Hortus Botanicus in Amsterdam een waanzinnige plek voor jullie bruiloft. Je geeft elkaar hier het jawoord midden tussen de tropische planten. Bovendien kun je binnen trouwen terwijl je toch het gevoel hebt buiten te zijn. Ook is het niet lastig om hier mooie trouwfoto’s te laten maken. Er is veel natuurlijk licht en de planten vormen een prachtige achtergrond. Zelf op een regenachtige dag levert dit waanzinnige plaatjes op!

4. Industriële trouwlocaties in Amsterdam

Liever een bruiloft met een stoer randje? Dan is het een leuk idee om te trouwen op een industriële trouwlocatie. De Hallen, IJ-Kantine en het Haarlemmermeerstation lenen zich hier goed voor. Deze locaties hebben een industriële uitstraling met een bijzondere sfeer. De rauwe, robuuste elementen van deze locaties kunnen een mooie aanvulling zijn op jullie trouwdag.

5. Trouwen in een museum

Tot slot zou je ook kunnen trouwen in een Amsterdams museum. Vanuit het Scheepvaartmuseum heb je bijvoorbeeld een waanzinnig uitzicht over het water. Ook het Eye Filmmuseum is een officiële trouwlocatie in Amsterdam en het is mogelijk om de trouwceremonie plaats te laten vinden in het gebouw van het Tropenmuseum. Deze culturele instellingen bieden niet alleen een schitterende locatie, maar ook een rijke geschiedenis en kunstzinnige sfeer die jullie bruiloft extra speciaal maken. Stuk voor stuk bijzondere plekken om in het huwelijk te treden!