Bruidsschoenen op een tafel

Fotograaf: Alicia Lucia

Dit kun je met je trouwschoenen doen na de bruiloft

Heb je een prachtig paar trouwschoenen uitgekozen voor jullie bruiloft? Chique pumps of zelfs een paar killer heels? Het is natuurlijk zonde als je er maar één dag plezier van kunt hebben. Alleen wat kun je eigenlijk allemaal doen met je trouwschoenen na de bruiloft? Er zijn genoeg leuke opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van het laten verven van je bruidsschoenen in een andere kleur? Of één van deze andere ideeën? 

Het uitzoeken van het perfecte paar schoenen voor onder jouw trouwjurk is leuk om te doen. Er is immers keuze uit heel wat prachtige trouwschoenen. Alleen wanneer je ze gedragen hebt op jullie grote dag, is het jammer wanneer er daarna niets meer mee gebeurt. Daarom hebben wij wat mogelijkheden voor je op een rijtje gezet om ook na de bruiloft nog van deze bijzondere schoenen te kunnen genieten:

1. Bruidsschoenen blijven gebruiken

Wanneer je een mooi paar schoenen hebt uitgekozen voor jullie bruiloft, wil dat natuurlijk niet zeggen dat je ze daarna nooit meer kan gebruiken. Heel wat trouwschoenen zijn ook heel geschikt voor een feestje. Bij bijzondere gelegenheden kun je ze weer uit de kast trekken. Zo is het bijvoorbeeld leuk om deze schoenen jaarlijks aan te doen op jullie jubileum. Heb je geen typische trouwschoenen, maar gewoon een mooi paar pumps? Dan kun je ze ook op allerlei andere bijzondere gelegenheden dragen.

2. Je bruidsschoenen laten verven in een andere kleur

Je kunt er ook voor kiezen om je trouwschoenen nog wel te blijven gebruiken bij feestjes, maar eerst de kleur aan te passen. Veel bruiden kiezen er voor te trouwen op witte bruidsschoenen, dit is wellicht niet een kleur die je normaal snel zou kiezen. Gelukkig zijn er ook bedrijven waarbij je jouw bruidsschoenen kunt laten verven. Ze kunnen de stof van je schoenen voorzien van een ander kleurtje. Op deze manier kun je er ook voor zorgen dat je schoenen perfect matchen met je jasje of clutch. Ideaal toch?

3. Trouwschoenen tentoonstellen

Vind je het zonde om je trouwschoenen als gewone schoenen te gebruiken na de bruiloft of lijkt het je niks om ze te verven? Dan kun je er ook voor kiezen ze tentoon te stellen. Je kunt bijvoorbeeld een mooie, glazen stolp kopen om ze in te zetten. Deze stolp kun je een mooi plekje geven in huis. Iedere keer dat je ze ziet, zullen er weer heel wat mooie herinneringen boven komen! Je kunt dit mooi combineren met het drogen van het bruidsboeket. Nadat de bloemen gedroogd zijn, kun je er nog jarenlang van genieten!

Handige tip: Koop gewone schoenen voor jullie bruiloft

Tot slot nog een handige tip als je nog geen trouwschoenen hebt uitgekozen. Ga in plaats van echte bruidsschoenen op zoek naar gewone schoenen voor jullie bruiloft. Zo heeft Jimmy Choo een prachtige collectie schoenen die je zowel op de bruiloft als daarna nog kunt dragen. Gaan jullie voor een zomerse bruiloft op het strand? Kies dan een mooi paar sandaaltjes uit voor onder je trouwjurk. Je hebt echt geen speciale trouwschoenen nodig om er mooi uit te zien als bruid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *