Trouwjurken aan een rek

Fotograaf: Amy Lynn Photography via Green Wedding Shoes

Je outfit veranderen tijdens de bruiloft, zo doe je dat!

Waarschijnlijk is het vinden van één trouwjurk al een hele onderneming voor jou. Op zoek gaan naar een fijne bruidsmodewinkel, het passen van verschillende jurken en dan ook nog eens de juiste keuze maken; dit is niet voor iedereen even gemakkelijk. Kom je er echt niet uit? Dan zou je er voor kunnen kiezen om twee trouwjurken te dragen tijdens jullie bruiloft. Een andere optie is om te gaan voor een twee in een trouwjurk. Hiermee draag je één bruidsjurk die je gedurende de dag aan kunt passen. 

Misschien heb je nog geen idee wat voor trouwjurk je wilt, of twijfel je juist tussen verschillende soorten stijlen. Er is zo ontzettend veel keuze als het om trouwjurken gaat, dat het soms onmogelijk lijkt om een keuze te maken. Ga je voor lang of kort? Traditioneel of modern? Simpel of vol met glam? Je outfit veranderen tijdens de bruiloft kan de ideale manier zijn om met deze keuzestress om te gaan. Daar zijn verschillende opties voor!

Twee trouwjurken

De eerste optie waarmee je je outfit voor de bruiloft kunt veranderen is door gebruik te maken van verschillende soorten trouwjurken. Het dragen van twee verschillende trouwjurken is een trend die vooral in Amerika steeds vaker te zien is. Je kunt hier voor kiezen als je het leuk vindt je gasten te verrassen met twee verschillende looks, je geen keuze kunt maken tussen twee trouwjurken of je voor de ceremonie een trouwjurk hebt uitgekozen die niet zo geschikt is voor het feest. In de ochtend trek je de ene trouwjurk aan en vervolgens kun je tijdens de bruiloft, bijvoorbeeld na het diner, je andere trouwjurk aantrekken. Wat een verrassing zal dat zijn voor de gasten! Wel zal je vooraf goed na moeten denken over het moment waarop je je bruidsjurk gaat omwisselen. Zorg dat je hier voldoende tijd voor hebt.

Bruid met twee in een trouwjurk voor het raam

Fotograaf: Chelsea Bollinger via Junebug Weddings

Twee in een trouwjurk

Vind je het teveel gedoe om je complete jurk te verwisselen, maar wil je wel graag je bruidsjurk aanpassen? Dan zou je een twee in een trouwjurk kunnen kopen. Dit is een tweedelige trouwjurk die je op verschillende manieren kunt dragen. Zo zijn er bijvoorbeeld trouwjurken te vinden waarbij je de buitenste laag van de rok gemakkelijk los kunt maken. Op deze manier kun je tijdens de ceremonie een traditionele, lange trouwjurk aan met een lange sleep, terwijl je tijdens het feest gemakkelijk kunt dansen in een korter jurkje. Niet alleen heel handig zo’n twee in een trouwjurk, maar ook leuk voor de afwisseling!

Wat kost het aanpassen van je bruidsjurk?

Een trouwjurk is een flinke investering en veel bruiden krijgen het dan ook al benauwd bij het idee dat ze er twee zouden moeten kopen. Wanneer je echt twee volledige trouwjurken wilt kopen, zal je hier in het begin al rekening mee moeten houden. Je zult in dat geval voor een groot budget moeten zorgen of voor goedkope trouwjurken moeten gaan. Natuurlijk kun je ook één echte trouwjurk kopen en een tweede, simpelere jurk voor tijdens het feest uitkiezen. Een korte trouwjurk is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een langer exemplaar. Aan de andere kant kan het ook de moeite waard zijn om juist al het geld in één waanzinnig mooie trouwjurk te stoppen waar je vervolgens de hele dag van kunt genieten. Denk er dus goed over na wat jouw keuze wordt.

Een twee in een trouwjurk hoeft niet per se duurder te zijn dan een gewone trouwjurk. Ook hierbij geldt weer dat er ontzettend veel keuze is en dat de uiteindelijk prijs helemaal afhangt van jouw wensen. Maar ook als je een beperkt budget hebt, moet het mogelijk zijn om op deze manier je bruidsjurk aan te passen tijdens de bruiloft.