Trouwjurken aan rek

Fotocredits: Unsplash

5 Goedkope trouwjurken voor minder dan 200 euro

Trouwen kan heel duur zijn, maar gelukkig zijn er ook manieren om voor weinig geld een bruiloft te organiseren. De trouwjurk is over het algemeen een grote kostenpost, want dit is een bijzondere jurk. Toch is het niet nodig om hier duizenden euro´s aan uit te geven. Daarom hebben wij 5 goedkope trouwjurken voor je gezocht die minder dan 100 of 200 euro kosten. 

Bij een bruiloft lopen de kosten al snel op. Als je niet oplet, ga je zonder het door te hebben over het budget heen. Willen jullie eigenlijk een budget bruiloft organiseren? Dan hoort daar natuurlijk een goedkope trouwjurk bij. Het is even zoeken, maar een trouwjurk voor minder dan 200 euro vinden lukt echt. Het grootste deel van deze goedkope trouwjurken kost zelfs niet meer dan 100 euro!

Goedkope trouwjurken online kopen?

Eerder schreven we al eens een blog over het online bestellen van een trouwjurk. We raadden dit toen sterk af. Waarom? Online worden veel goedkope trouwjurken aangeboden die mooier lijken dan ze daadwerkelijk zijn. Vaak komen deze jurken uit China en doen ze er lang over om in Nederland aan te komen. Afbeeldingen van grote merken worden op de website gebruikt, maar de trouwjurk die je uiteindelijk ontvangt, lijkt er totaal niet op. Bovendien kan het zijn dat de kwaliteit slecht is of dat de pasvorm totaal niet goed is. Vaak heb je niet de mogelijkheid om de jurk terug te sturen.

Toch betekent dit niet dat je nooit je trouwjurk online mag kopen. Er zijn namelijk ook genoeg webshops die geen zogenaamde designer trouwjurken aanbieden, maar gewone trouwjurken voor weinig geld. Wanneer het hier gaat om een betrouwbare webshop waarbij je de mogelijkheid hebt de trouwjurk thuis te passen en eventueel weer terug te sturen, is er geen enkel probleem.

Goedkope trouwjurken rond de 100 euro

Je kunt dus gerust via internet op zoek gaan naar een mooie trouwjurk voor weinig geld. Ook grote winkelketens hebben soms een leuke actie, zoals de trouwjurk van Zeeman van een aantal jaar geleden. Deze trouwjurk is nu niet meer te koop, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere mooie goedkope trouwjurken te vinden. Wij hebben er 5 voor je op een rijtje gezet!

Lange jurk met V-hals

Veel trouwjurken zijn strappless, maar een trouwjurk met bandjes kan ook prachtig staan. Zeker wanneer hij zo´n mooie V-hals heeft als onderstaande trouwjurk! Deze prachtige jurk is eigenlijk een avondjurk, maar doet niet onder van een echte trouwjurk. De kraaltjes langs de halslijn maken het plaatje compleet.

Trouwjurk voor minder dan 100 euro

Bonprix €59,99

Trouwjurk met lange mouwen

Wanneer jullie niet in de zomer trouwen, kan het fijn zijn om een trouwjurk met lange mouwen te hebben. Dit geeft je iets meer warmte en het staat bovendien ook heel mooi! Zou je eigenlijk wel wat meer van je lichaam willen showen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een trouwjurk met lange mouwen en een hoge split. Op deze manier zijn je armen bedekt, maar je benen wel goed zichtbaar!

Trouwjurken met lange mouwen

Nelly €119,95

Bohemian jurk

Het bohemian thema is helemaal hip en er zijn steeds meer bruiloften met dit thema te vinden. Zeker wanneer jullie in de zomer trouwen, past een luchtige, witte jurk hier goed bij. Denk bijvoorbeeld aan een jurk in Ibiza stijl. Deze jurken hoeven niet veel geld te kosten en zijn heel geschikt als trouwjurk!

Bohemian jurk

Bonprix €49,99

Korte trouwjurk

In plaats van een lange trouwjurk, kun je ook voor een korter exemplaar kiezen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer jullie op het strand of in een warm land trouwen. Een ander leuk idee is het dragen van twee trouwjurken op jullie bruiloft. Een lange jurk voor overdag en een korte trouwjurk voor tijdens het feest.

Korte trouwjurk

Zalando €103,95

Goedkope korte trouwjurk

Nelly €119,95

Tips om een goedkope trouwjurk te vinden

Zit de jurk van jouw dromen hier niet tussen, maar wil je toch echt graag een goedkope trouwjurk? Dan hebben wij ook nog wat tips om er zelf een te zoeken:

  • Kijk niet alleen naar echte trouwjurken, maar bijvoorbeeld ook naar witte galajurken. Die zijn vaak een stuk fijner geprijsd! Als je een korte jurk wilt, zou je naar cocktailjurkjes kunnen zoeken.
  • Wil je toch een echte trouwjurk? Je zou ook voor een tweedehands exemplaar kunnen kiezen of er een bij een outlet kunnen kopen. Dit scheelt flink wat geld.
  • Het is natuurlijk ook mogelijk om een trouwjurk te huren. Je draagt hem immers toch maar één keer!

Dit blog bevat affiliate links.