De leukste ideeën om jullie verloving bekend te maken

Zijn jullie net verloofd? Gefeliciteerd! Waarschijnlijk wil je het liefst van de daken schreeuwen dat jullie gaan trouwen. Toch is dat wellicht niet de beste manier om jullie verloving bekend te maken. Maar hoe kun je jullie huwelijk dan wel aankondigen? Wij hebben wat leuke ideeën voor je verzameld!

Een verloving is een bijzonder moment. In de weken daarna leven jullie waarschijnlijk op een roze wolkje. Natuurlijk is het fijn om samen even de tijd te nemen en aan deze nieuwe fase te kunnen wennen. De kans is echter groot dat jullie het ook het liefst zo snel mogelijk aan jullie ouders, vrienden en familieleden willen vertellen. Ben je benieuwd hoe je dit grote nieuws kunt vertellen? Dit zijn wat leuke ideeën!

Vertellen dat jullie gaan trouwen

Een verloving kondig je niet zo maar even aan, het is een bijzondere boodschap waar jullie omgeving waarschijnlijk heel enthousiast op zal reageren. Veel toekomstige bruidsparen vinden het daarom ook leuk om naar hun familie en vrienden toe te gaan als ze het nieuws vertellen. Zo kun je immers extra goed zien wat hun reactie is. Lukt het niet om langs te gaan? Probeer dan in ieder geval of je kunt videobellen met de belangrijkste mensen uit jullie omgeving. Al die blije gezichten wil je natuurlijk niet missen!

Leuke tip voor als jullie verloofd zijn: Download hier gratis onze Bruiloft Bucket List poster met 50 dingen die je niet kunt missen als je verloofd bent.

Originele ideeën om jullie verloving bekend te maken

Zijn jullie nog op zoek naar een originele manier om jullie verloving bekend te maken? Dat kan op allerlei manieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • Ga spontaan langs bij je ouders en beste vrienden en neem een fles champagne of een taart mee. Zo kunnen jullie je verloving meteen vieren.
  • Het kan ook leuk zijn om een klein cadeautje te kopen om aan je ouders bekend te maken dat jullie gaan trouwen. Koop bijvoorbeeld een doosje bruidssuikers of een lief kaartje.
  • Zorg voor een gezellig etentje bij jullie thuis. Tijdens het dessert kun je jullie boodschap met chocoladesaus op de borden schrijven.
  • Wil je liever iedereen tegelijk vertellen dat jullie gaan trouwen? Organiseer dan een verlovingsfeestje. Vertel van tevoren niet dat het om een verlovingsfeest gaat, zo blijft het nog even een verrassing. Nodig iedereen uit voor een lekker etentje of een kop koffie bij jullie thuis. Zodra iedereen aanwezig is, kunnen jullie het grote nieuws brengen.
  • Stuur een originele save the date naar alle belangrijke mensen in jullie omgeving. Dit kan een mooie, romantische kaart zijn of juist een grappige manier om de trouwdatum vast vrij te laten houden.

Bekendmaken via social media

Willen jullie het goede nieuws nog sneller over de wereld verspreiden? Dan is een berichtje op social media slim. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een foto van de verlovingsring te posten of een andere mooie verlovingsfoto te plaatsen. Hier zijn heel wat creatieve ideeën voor te bedenken!

Zorg er wel voor dat jullie ouders en andere belangrijke mensen in jullie leven al eerder op de hoogte zijn. Het is een beetje gek wanneer zij er via Instagram achter moeten komen dat hun dochter, zus of beste vriendin gaat trouwen. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor de perfecte Instagram foto? Lees dan zeker even het blog 10 x Verloving bekendmaken via Instagram of bezoek onze eigen Instagram pagina voor meer inspiratie.

Verlovingsfoto met ring

Fotograaf: Branch & Breton

Jullie huwelijk aankondigen met een verlovingsshoot

Tot slot is het altijd een leuk idee om een verlovingsshoot te boeken als jullie net verloofd zijn. Dit is een fijne manier om vast kennis te maken met jullie trouwfotograaf en het levert bovendien een heleboel mooie foto’s op. Leuk als herinnering voor later, maar ook handig om te gebruiken wanneer je jullie huwelijk aan wilt kondigen. Foto’s zijn namelijk heel geschikt om een verloving bekend te maken!

Verloofd, en nu?

Hebben jullie het goede nieuws met jullie omgeving kunnen delen? Dan begint jullie verlovingsperiode pas echt. Het is ontzettend leuk om samen plannen te gaan maken voor jullie bruiloft. Er komt echter zo veel bij een bruiloft kijken dat het soms lastig kan zijn om nog door de bomen het bos te kunnen zien. Daarom hebben wij alle informatie die je nodig hebt samengevat in het blog Verloofd, wat nu? Dit moet je weten over jullie verloving! Een handige start voor de voorbereidingen van jullie bruiloft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *