Waardebon maken als huwelijkscadeau of bedankje

Wil je het bruidspaar een persoonlijk huwelijkscadeau geven? Dan kan het leuk zijn om een waardebon te maken waarmee je het bruidspaar bijvoorbeeld een bepaald uitje cadeau kunt doen. Dit kan ook heel geschikt zijn als bedankje voor de mensen die op de bruiloft geholpen hebben. Je kunt een cadeaubon bestellen, maar het is nog veel leuker om er zelf één te maken. Wij leggen je daarom uit hoe je gratis een mooie tegoedbon kunt maken. 

Er zijn allerlei soorten huwelijkscadeaus te bedenken die leuk zijn om te geven op de bruiloft. Hoe persoonlijker een cadeau is, hoe leuker het is om te geven én te krijgen. Daarom is het leuk om niet voor een standaard huwelijkscadeau te kiezen, maar zelf iets origineels te bedenken. Dit kan door het bruidspaar een zelfgemaakte cadeaubon te geven.

Waardebon maken als cadeau of een tegoedbon maken als bedankje

Een waardebon is leuk om het bruidspaar mee te verrassen voor hun bruiloft. Op deze manier kun je iets cadeau doen wat je nog niet meteen op de dag zelf kunt geven, zoals bijvoorbeeld een uitje of een cadeau dat ze zelf uit kunnen kiezen. Maar ook als bruidspaar kan het leuk zijn om een eigen waardebon te maken. Deze tegoedbon kun je bijvoorbeeld gebruiken als bedankje voor je getuigen of ceremoniemeester.

Zelf online een waardebon maken

Gratis een waardebon maken die je zelf kunt printen? Dat hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Veel mensen maken een waardebon in Word, maar er zijn ook andere manieren om dit te doen. Word is natuurlijk een geschikt programma, maar met Canva kun je nog veel gemakkelijker een mooi vormgegeven waardebon maken. Dit gratis programma heeft allerlei soorten templates om binnen een paar klikken een mooie bon in elkaar te zetten.

Bruid met haar gasten op de bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

Ideeën voor een tegoedbon die je kunt maken voor de bruiloft

Kun je nog wel wat ideeën gebruiken voor de cadeaus die je via jouw tegoedbon kunt geven? Er is van alles mogelijk! Gaat het bruidspaar op huwelijksreis? Dan is het leuk om daar een waardebon voor te maken. Naast een bon om een avond cocktails te drinken op jouw kosten, zou je ook kunnen kiezen voor een bepaalde activiteit zoals een dagtour op de plaats van bestemming of een ontspannen massage.

Geef je het bruidspaar liever iets cadeau waar ze thuis wat aan hebben? Dan is het leuk om een cadeaubon voor de wittebroodsweken te maken. Tickets voor een avondje theater of bioscoop zijn bijvoorbeeld altijd leuk, maar ook met een etentje (eventueel bij jou thuis) of een luxe high tea zit je zeker goed. Tot slot kan het een origineel idee zijn om iets cadeau te geven wat met de bruiloft te maken heeft. Bied bijvoorbeeld aan om de mooiste foto van de bruiloft groot af te laten drukken of om het bruidsboeket van de bruid professioneel te laten drogen als herinnering aan de trouwdag.

Je kunt natuurlijk ook een cadeaukaart maken voor de mensen die jou geholpen hebben op de bruiloft. Nodig ze op deze manier bijvoorbeeld uit voor een etentje bij jullie thuis of een gezellig avondje in de kroeg. Wat je ook cadeau wilt geven, je kunt eigenlijk overal zelf een gratis voucher voor maken.

Voorbeeld van een waardebon die je zelf gratis kunt maken

Kun je wel een voorbeeld gebruiken van zo’n waardebon die je zelf gratis kunt maken? Wij hebben hieronder een aantal voorbeelden als inspiratie staan. Je kunt deze voorbeelden natuurlijk gebruiken, maar nog leuker is het om je eigen ontwerp te maken voor de waardebon.

Tegoedbon voor de huwelijksreis
Cadeaubon voor een avondje uit
Waardebon maken voor een etentje
Waardebon maken als huwelijkscadeau

Cadeaubon voor het bruidspaar

In plaats van een waardebon zelf te maken zou je ook een tegoedbon cadeau kunnen geven waarmee het bruidspaar zelf een uitje kan kiezen. Via Wonderbox kun je een cadeaubon kopen voor allerlei leuke activiteiten zoals een dagje wellness, een romantisch diner of een weekendje weg.

Dit blog bevat affiliate links.