Ouders tijdens het bruiloft diner

Fotograaf: Ray Sawyer

Wat geef je als ouders aan het bruidspaar?

Als je kind gaat trouwen, is dat natuurlijk een prachtig en vaak ook emotioneel moment. Het is ontzettend bijzonder om als ouder bij het huwelijk van je kind aanwezig te zijn. Natuurlijk wil je dan een mooi cadeau meenemen. Maar wat geef je als ouders aan het bruidspaar? Wij hebben wat leuke ideeën verzameld voor het huwelijkscadeau voor ouders! 

Wanneer je op de bruiloft van je kind bent, wil je als ouders natuurlijk een bijzonder huwelijkscadeau geven. Een uniek cadeau of een geschenk met een bijzondere betekenis. Benieuwd waar je aan kunt denken? Wij hebben wat ideeën op een rijtje gezet.

Bijdrage als huwelijkscadeau van de ouders aan hun kind

Veel bruidsparen vinden het tegenwoordig fijn om een geldbedrag cadeau te krijgen voor de bruiloft. Wat geef je dan als ouders van de bruid of bruidegom aan het bruidspaar? Eigenlijk is het helemaal niet gek om geld cadeau te doen. Vroeger was het immers ook gebruikelijk dat de ouders (een gedeelte van) de bruiloft betaalden. Je zou er dus voor kunnen kiezen om ook als ouder een envelopje met geld te geven of voor een bepaald onderdeel van de bruiloft te betalen.

Ouders van het bruidspaar op de bruiloft

Fotograaf: Kaity Johnson

Hoeveel geld geven ouders aan bruidspaar?

Het kan best lastig zijn om in te schatten hoeveel geld je dan precies geeft. In het blog Hoeveel geld geef je op een bruiloft? hebben we een handig overzicht gemaakt van de bedragen die gebruikelijk zijn om te geven op een bruiloft. Veel ouders vinden het echter fijn om een groter bedrag cadeau te doen aan hun kinderen. Je zou kunnen kiezen voor een bedrag tussen de 50 en 1000 euro, afhankelijk van jullie financiële situatie.

Trouwjurk of trouwpak als huwelijkscadeau van ouders

Wil je in plaats van geld liever een echt cadeau aan het bruidspaar schenken? Als je een groot budget hebt, kan het heel bijzonder zijn om een trouwpak of trouwjurk aan je zoon of dochter te geven. Veel ouders zien dit als een mooi huwelijkscadeau. Niet zo gek, want het is een heel belangrijk onderdeel van de bruiloft en vaak een flinke kostenpost voor het bruidspaar. Bovendien kunnen jullie er een bijzonder moment van maken als jullie samen op zoek gaan naar de perfecte outfit voor de bruiloft.

Kunstwerk of schilderij van de bruiloft

Wil je graag een uniek en blijvend huwelijkscadeau geven aan je kind? Dan kan het leuk zijn om een bijzonder kunstwerk te kopen als herinnering aan de bruiloft. Helemaal leuk is het om een live painter in te schakelen die tijdens de bruiloft een schilderij maakt. Als dat geen bijzonder cadeau is!

Stukje van de huwelijksreis cadeau

Gaat het bruidspaar na de bruiloft op huwelijksreis? Dan kun je ook overwegen om een deel van deze bijzondere reis cadeau te geven. Betaal bijvoorbeeld voor de vliegtickets, regel een mooi hotel voor een paar dagen of geef het bruidspaar een leuke excursie of een luxe etentje cadeau op de plek van bestemming.

Een overnachting of uitje voor twee

Natuurlijk kan het ook leuk zijn om een uitje in Nederland cadeau te doen. Met een Wonderbox cadeaubon kan het bruidspaar zelf een leuk uitje kiezen, zoals een hotelovernachting, etentje of een dagje wellness. Het kan ook een origineel idee zijn om een luxe hotel te boeken voor de huwelijksnacht. Een leuke verrassing voor het bruidspaar!

Dit blog bevat affiliate links.