Wat kost een bruidsboeket?

Een bruiloft kan niet zonder bloemen en het pronkstuk op jullie trouwdag is natuurlijk het bruidsboeket. Het is ontzettend leuk om een mooi bruidsboeket uit te zoeken, maar daar hangt vaak ook een behoorlijk prijskaartje aan. Ben je benieuwd wat een bruidsboeket precies kost? Dan hebben we handige informatie voor je verzameld. 

Bruidsboeketten zijn er in allerlei vormen, maten en stijlen, en de kosten variëren behoorlijk. De keuze van bloemen, het ontwerp en zelfs het seizoen van je bruiloft kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs van je bruidsboeket.

Wat kost een bruidsboeket gemiddeld?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. Gemiddeld genomen liggen de kosten voor een bruidsboeket tussen de €75,- en €300,-, maar dit is slechts een ruwe schatting. Het beste is om offertes aan te vragen bij verschillende bloemisten. Zij kunnen rekening houden met je specifieke voorkeuren en de complexiteit van het ontwerp en zo een betere inschatting maken van de uiteindelijke kosten.

Wat bepaalt de kosten van het boeket? 

De kosten van een bruidsboeket kunnen dus flink uiteenlopen, maar welke factoren hebben daar precies invloed op? Het is in ieder geval handig om rekening te houden met de volgende dingen:

  • Bloemkeuze: Van klassieke rozen tot trendy pampasgras, elke bloem heeft zijn eigen prijskaartje. Exotische of zeldzame bloemen kunnen de kosten verhogen, terwijl meer gangbare bloemen vaak budgetvriendelijker zijn.
  • Ontwerpcomplexiteit: Een eenvoudig boeket met een paar bloemen is over het algemeen voordeliger dan een uitgebreid, kunstzinnig ontwerp. Bedenk goed wat voor bruidsboeket bij jouw stijl past.
  • Seizoen: Bloemen die in het seizoen zijn, zijn doorgaans goedkoper en verser. Hoe flexibeler je bent, hoe gunstiger dat voor het uiteindelijke prijskaartje zal zijn.

Tips voor een bruidsboeket met een klein budget

Liever een goedkoop bruidsboeket? Dan zijn er verschillende manieren om kosten te besparen. Zo is het sowieso aan te raden om te kiezen voor bloemen uit het seizoen. Dit is niet alleen voordelig, maar ook een duurzame keuze. Een veldboeket is ook leuk en hartstikke hip! Mix en match om voor een mooi resultaat te zorgen. Combineer bijvoorbeeld een paar duurdere bloemen als eyecatcher met wat meer budgetvriendelijke opties om het boeket aan te vullen. Tot slot is het goed om het ontwerp voor het bruidsboeket zo simpel mogelijk te houden. Hoe uitgebreider het bruidsboeket, hoe hoger de kosten.

Naast het bruidsboeket heb je natuurlijk ook nog andere bloemen nodig voor de bruiloft. Meer informatie hierover lees je in het blog Dit zijn de gemiddelde kosten voor bloemen op een bruiloft