Dit zijn de gemiddelde kosten voor bloemen op een bruiloft

Een bruiloft kan eigenlijk niet zonder bloemen, ze zorgen voor ontzettend veel sfeer. Niet alleen in je bruidsboeket, maar ook als decoratie. Verse bloemen zijn natuurlijk prachtig, alleen er hangt wel een prijskaartje aan. Wat zijn eigenlijk de kosten voor de bloemen op een bruiloft? En wat is de gemiddelde prijs van een bruidsboeket? 

Op de meeste bruiloften zijn heel wat bloemen te vinden. Natuurlijk draagt de bruid een bruidsboeket, maar daarnaast worden er ook vaak bloemen gebruikt voor de decoratie. Hoe meer bloemen, hoe mooier het effect. Alleen wat kost dat nou precies?

Gemiddelde prijs bruidsboeket

Vrijwel elke bruid wil graag een bruidsboeket voor de bruiloft. De prijs van dit bruidsboeket hangt heel erg af van jouw wensen. De gemiddelde kosten van een bruidsboeket liggen zo rond de €100,- tot €150,-. Kies je voor een goedkoop boeket, dan ben je €50,- tot €100,- kwijt. Wil je juist een heel exclusief boeket? Dan betaal je meer dan €200,-. Als je jouw bruidsboeket wilt combineren met een bijpassende bloemenslinger voor in je haar, dan moet je nog een paar tientjes extra rekenen.

De prijs van het bruidsboeket hangt vooral af van de bloemen die je kiest. Wil je wat geld besparen? Informeer dan bij de bloemist wat voordelige bloemen zijn. Het helpt sowieso om te kiezen voor bloemen die passen bij het seizoen en die geen hele reis hoeven te maken voor ze in jouw bruidsboeket belanden. Dit is niet alleen een stuk goedkoper, maar ook duurzamer. Ben je benieuwd naar andere tips om wat geld te besparen? Je leest het in het blog 5 Tips voor een goedkoop bruidsboeket

Gemiddelde kosten van de bruiloft bloemen

Naast het bruidsboeket zijn er natuurlijk nog heel wat andere bloemen voor de bruiloft te bedenken. Om de gemiddelde kosten voor de bruiloft te berekenen, benoemen we de bloemen per categorie. Willen jullie bijvoorbeeld corsages voor de bruidegom en de belangrijkste gasten? Dan ben je hier ongeveer €5,- per stuk voor kwijt. Je betaalt vaak iets extra als je een magneetje aan de corsages wilt bevestigen in plaats van een speldje. Het corsage van de bruidegom krijg je soms gratis bij het bruidsboeket.

Willen jullie een bloemstuk voor op de trouwauto? De kosten hiervan zijn gemiddeld €100,- tot €150,-, vergelijkbaar met een bruidsboeket. Daarnaast is het leuk om ook de trouwlocatie met boeketten te decoreren. Voor een groot boeket ben je zo’n €75,- kwijt. Kleine vaasjes met bloemen kosten minder dan een tientje per stuk. Wil je echt iets bijzonders als decoratie zoals een grote boog met bloemen? Dan ben je daar wat meer geld voor kwijt. Reken zeker op €300,- voor een bloemenboog, maar de uiteindelijke kosten zijn natuurlijk geheel afhankelijk van jullie wensen. Verse bloemen zijn best prijzig, maar zorgen wel voor een waanzinnig effect op jullie bruiloft. Wat ons betreft is het dus zeker het geld waard!

Ben je benieuwd naar de andere kosten voor jullie bruiloft. Lees dan verder in het blog Wat kost een bruiloft? Dit zijn alle bruiloft kosten op een rijtje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *