Envelop met lakzegel afsluiten

Fotograaf: Mikkel Paige

Een wax stempel op de trouwkaart maken, zo doe je dat!

Gaan jullie de trouwkaarten naar de gasten sturen? Dan is het leuk als jullie uitnodiging er extra feestelijk uitziet. Dat doe je door mooie enveloppen uit te kiezen en voor een chique adressering te zorgen, maar met een wax stempel op je trouwkaart maak je het plaatje helemaal compleet. Benieuwd hoe je dit zelf kunt doen? Het is niet ingewikkeld! 

Het is leuk om echt iets bijzonders te maken van jullie bruiloft uitnodiging. Natuurlijk kies je een mooie trouwkaart uit, maar ook de manier waarop je de kaarten verzendt heeft invloed. Wil je een super chique uitstraling? Dan kan een lakzegel natuurlijk niet ontbreken!

Trouwkaart afsluiten met een wax stempel

Wist je dat de lakzegel al sinds de oudheid wordt gebruikt? Tegenwoordig zie je nog maar weinig waxzegels, maar ze zijn natuurlijk wel heel leuk. Om de trouwkaarten extra bijzonder te maken, kun je ze daarom afsluiten met een zegel van wax. Die kun je namelijk heel gemakkelijk zelf maken!

Wax stempelset kopen voor thuis

Wil je een wax stempelset kopen om zelf aan de slag te gaan met het maken van lakzegels voor de trouwkaarten? Dan heb je de volgende dingen nodig:

In plaats van alle onderdelen los te kopen, kun je ook een wax stempelset kopen. Dit setje met een stempel in de vorm van een hartje is bijvoorbeeld erg leuk voor bruiloften!

Zo werkt een lakstempel voor de bruiloft kaart

Heb je alle spullen in huis? Dan kun je aan de slag gaan met jullie eigen lakzegels voor de bruiloft! Erg lastig is het gelukkig niet. Je smelt de wax door de lepel te verhitten boven een kaars. Vervolgens giet je de wax voorzichtig op de juiste plek op de envelop en druk je de stempel er in. In onderstaand filmpje kun je zien hoe dit gaat. Ook worden hier nog wat handige tips gegeven voor wanneer je meerdere lakzegels achter elkaar wilt maken.

Ben je bang dat het niet meteen zal lukken? Oefen dan met het maken van wax op een stuk bakpapier. Wanneer de waxzegel niet zo mooi wordt als je gehoopt had, kun je hem gewoon weer opnieuw smelten. Door veel te oefenen krijg je vanzelf een mooi resultaat!

Wil je meer weten over het versturen van de trouwkaarten? Dan is het blog Een sierlijke envelop voor de trouwkaart schrijven, zo doe je dat! ook handig om te lezen.

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *