Wegwijzer met spijkerpatronen

Fotocredits: Trouw Trendy

De leukste wegwijzer ideeën voor jullie (festival) bruiloft

Het is altijd leuk om verschillende soorten borden te maken voor op jullie bruiloft. Zo kun je een groot welkomstbord neerzetten met jullie namen en trouwdatum er op, maar is het ook een goed idee om gebruik te maken van wegwijzers. Zeker wanneer jullie een buiten bruiloft organiseren, is zo’n wegwijzer fijn voor de gasten. Bovendien ziet het er ook nog eens heel gezellig uit! 

Organiseren jullie een festival bruiloft? Of vinden jullie het gewoon leuk om een paar kleurrijke borden neer te zetten op jullie trouwlocatie? Je kunt een bruiloft wegwijzer huren, maar eigenlijk is het nog veel leuker om er zelf een te maken. Bovendien is het helemaal niet lastig om eigen wegwijsborden voor jullie huwelijk te maken!

Houten wegwijzer bruiloft

Ben je een beetje handig? Dan kun je zelf een wegwijzer voor jullie bruiloft maken van hout. Hier heb je een grote houten paal voor nodig en verschillende houten bordjes die je aan de paal kunt bevestigen. De houten bordjes hoeven niet allemaal dezelfde afmetingen te hebben, het is juist leuk als ze wat van elkaar verschillen. Met gekleurde verf kun je letters op het hout schilderen. Gebruik hier bijvoorbeeld mooie sierletters voor.

Bruiloft wegwijzer maken met spijkerpatronen

Wil je echt een kleurrijk geheel maken van jullie wegwijzer? Dan is het leuk om gebruik te maken van spijkerpatronen. Spijkerpatronen kun je op allerlei manieren gebruiken. Maak bijvoorbeeld borden met hartjes, jullie initialen of zelfs een hele wegwijzer. Handig wanneer jullie een buiten bruiloft organiseren op een groot terrein! Zeker wanneer je verschillende kleuren touw met elkaar combineert, geeft dit een leuk effect. Zo heb je meteen kleurrijke decoratie voor een zomerse bruiloft.

Je maakt deze spijkerpatronen zelf met een stuk hout, spijkers, gekleurd touw en het patroon dat je wilt maken (geprint op papier). Je plakt dit patroon op het hout en zet hem goed vast om te voorkomen dat hij verschuift. Hier kun je bijvoorbeeld washi tape voor gebruiken. Daarna sla je de spijkers op de juiste plekken in het hout. Je kunt vooraf al met potlood aangeven waar de spijkers moeten komen.

Trouw Trendy spijkerpatronen 2

Fotocredits: Trouw Trendy

Zijn alle spijkers er op de juiste plek ingeslagen? Scheur het papier dan los zodat je alleen nog het hout en de spijkers overhoudt. Vervolgens kun je gekleurd touw tussen de spijkers spannen zodat de vorm zichtbaar wordt. Door het touw van spijker naar spijker te spannen vul je de ruimte tussen de spijkers op en krijgen de letters of vormen die je gemaakt hebt een bepaalde kleur. Je kunt alle spijkerpatronen dezelfde kleur geven, maar het staat ook erg vrolijk om juist zo veel mogelijk kleuren bij elkaar te gebruiken. Hiermee creëer je een echt festival gevoel!

Voorbeelden van een wegwijzer op een bruiloft

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor jullie eigen wegwijsbordjes? Wij hebben wat mooie voorbeelden voor je verzameld!

Wat zet je op de houten wegwijsbordjes?

Leuk natuurlijk die houten wegwijsbordjes, maar wat zet je er eigenlijk op? Als jullie een grote trouwlocatie hebben, is het fijn wanneer de gasten gemakkelijk de verschillende onderdelen kunnen vinden. Zeker bij een buiten bruiloft of een festivalterrein kan dit fijn zijn. Zet bijvoorbeeld pijlen neer in de richting van de plek van de ceremonie, het feest en de toiletten. Natuurlijk kun je ook leuke teksten, jullie namen of trouwdatum toevoegen. In plaats hiervan zou je ook een wegwijzer kunnen maken die wijst naar verschillende plaatsen of landen die voor jullie een belangrijke betekenis hebben, net zoals op bovenstaande foto. Je kunt hierbij de afstanden naar deze plekken vermelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *