Winter bruiloft met gasten

Fotograaf: Mon et Mine

Wat voor kleding draag je als gast naar een winter bruiloft?

De meeste bruiloften vinden plaats in de zomermaanden, maar toch kan een winter bruiloft ook heel romantisch zijn. Alleen wat trek je voor kleding aan als je als gast uitgenodigd bent op een winter bruiloft? En wat houdt de dresscode winter chic eigenlijk in? 

Als je uitgenodigd bent op een bruiloft wil je er natuurlijk goed uitzien. Alleen soms is het best lastig in te schatten wat je kunt dragen op een trouwdag. Een dresscode geeft je een idee, maar die is er niet altijd. Gelukkig zijn er wel wat standaard richtlijnen voor de kleding die je draagt als bruiloft gast. Maar hoe zit dat eigenlijk bij een winter bruiloft?

Kleding als gast op een winter bruiloft

Waarschijnlijk heb je wel wat setjes in de kast hangen die geschikt zijn voor een zomerse bruiloft, maar hoe doe je dat als je uitgenodigd wordt voor een winter bruiloft? Ook dan is het belangrijk om er stijlvol en feestelijk uit te zien. Is er een bepaalde dresscode voor de bruiloft? Check dan even welke regels er bij deze dresscode horen. Zo hebben we hieronder uitgelegd wat de dresscode winter chic inhoudt. Staat er geen dresscode op de uitnodiging vermeld? Dan kun je zelf een chique en feestelijke outfit samenstellen. In de zomer zijn pastelkleuren populair, in de winter is het juist leuk om voor wat donkerdere kleuren te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van donker groen, rood, paars of bruintinten? Heren kunnen een pak dragen naar de bruiloft en als vrouw zit je met een jurk eigenlijk altijd wel goed. In plaats hiervan zou je ook voor een stijlvol pak kunnen gaan of een rok kunnen combineren met een mooie blouse.

Gast op een winter bruiloft in een groene jurk

Fotocredits: An Indigo Day

Een chique bruiloft met dresscode winter chic

In de zomer is de dresscode summer chic erg populair, maar je hebt hier ook een chique variant van voor de winter: winter chic. Staat de dresscode winter chic op de uitnodiging? Dan wordt er van je verwacht dat je chique kleding uitkiest voor de bruiloft die passend is bij de winter. Hierbij kun je kiezen voor winterse kleuren en chique, warme stoffen. Combineer je outfit met een mooi paar pumps voor een extra chique uitstraling.

Jurk dragen als gast op een winter bruiloft

Wil je graag een jurk dragen als je te gast bent op een winter bruiloft? Met een jurk zit je eigenlijk altijd goed. Wel is het in de winter natuurlijk een stuk kouder en dus zal je ervoor moeten zorgen dat je warm genoeg blijft. Kies sowieso een fijne jurk uit met een warme stof. Lange mouwen zorgen er ook voor dat je warm blijft. Eventueel kun je je jurk combineren met een jasje. Voor je benen kun je een mooie panty uitkiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *