Boho chic of Ibiza chic als dresscode, dit trek je aan!

De bohemian style zie je veel terugkomen in interieur, maar ook op bruiloften. Het is dan ook zeker niet gek als je een uitnodiging op de mat krijgt met de dresscode boho chic of Ibiza chic er op. Alleen wat houdt deze dresscode precies in? En wat zijn voorbeelden van boho kleding die je naar een bruiloft kunt dragen? Wij leggen het je uit! 

Het bohemian thema ken je waarschijnlijk wel van festivals. Het is een heerlijk zomers thema en deze stijl zie je veel terugkomen in kleding. Ook voor bruiloften is de bohemian look helemaal hip. Maar waar kun je dan aan denken bij de dresscode bohemian chic? En wat is het verschil met Ibiza chic?

Wat is boho chic?

Het woord boho chic is een afkorting van bohemian chic en heeft dus te maken met de bohemian style. Deze kledingstijl kenmerkt zich door luchtige stoffen, vrolijke kleuren en nonchalante, maar modieuze items. Bij bohemian zie je invloeden terug van de hippiecultuur en deze stijl komt veel voor op Ibiza. Boho chic wordt daarom ook wel Ibiza chic genoemd. Bohemian chic en Ibiza chic zijn dus vrijwel hetzelfde.

Bohemian chique kleding

Bij de dresscode boho chic worden de bohemian elementen gecombineerd met chique details. Deze kleding leent zich dan ook heel goed voor bruiloften. Het zorgt voor een relaxte festivalsfeer, maar tegelijk is de dresscode chic genoeg voor een bruiloft. Een leuk idee als je een ongedwongen bruiloft wilt organiseren, maar het wel fijn vindt als iedereen er feestelijk genoeg uitziet. Normaal gesproken is het echt not done om wit te dragen op een bruiloft (net als rood trouwens), maar bij de dresscode Ibiza chic is dat niet altijd het geval. Ibiza staat namelijk bekend om de luchtige, witte jurkjes. Twijfel je wat je wel of niet aan kunt doen? Overleg dan gewoon even met de ceremoniemeester.

Bohemian chic voor vrouwen

Bohemian chic is dus aan weinig regeltjes verbonden, het is een fijne dresscode waar je veel mee kunt. Dat betekent echter niet dat je alles aan kunt trekken wat je maar wilt. Voor vrouwen is een bohemian jurk altijd een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor een vrolijke, zomerse maxi-jurk met bloemen. Pasteltinten en kant zijn ook heel geschikt. Je kunt je outfit combineren met een paar mooie, opvallende sieraden. Je kunt schoenen met een hak dragen, maar dit is absoluut geen must. Ook met leuke sandaaltjes zit je zeker goed.

Boho chic voor mannen

Ook als man kun je bij de dresscode bohemian chic gaan voor vrolijke kleuren en opvallende patronen. Kies bijvoorbeeld een mooi overhemd uit met een opvallend patroontje. Vermijd donkere kleuren en ga liever voor een linnen pak. Ook chique schoenen zijn niet echt nodig. In plaats hiervan kun je een paar hippe gympen dragen. Met een hoed maak je je outfit helemaal af. Ga bijvoorbeeld voor een zomerse, rieten variant of kies voor een hoed in een leuk kleurtje.

Andere bruiloft dresscodes

Naast boho chic zijn er natuurlijk ook nog heel wat andere bruiloft dresscodes. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

In het blog Bruiloft dresscode: Hoe chic willen jullie het hebben? lees je alle over deze dresscodes. Zo weet je zeker dat je straks goed gekleed naar de bruiloft kunt gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *