Met deze tips genieten jullie optimaal van de huwelijksnacht

De huwelijksnacht klinkt sprookjesachtig, maar in veel gevallen valt dat in de praktijk toch een beetje tegen. Na maandenlang plannen en een drukke trouwdag willen de meeste bruidsparen namelijk vooral heel graag slapen. Toch kunnen jullie ook dan nog wat moois maken van de huwelijksnacht. Wij hebben wat handige tips zodat jullie optimaal van deze nacht kunnen genieten!

De huwelijksnacht is de eerste nacht die jullie als getrouwd paar doorbrengen, best bijzonder dus! Alleen na alle drukte van de bruiloft is het soms lastig om nog echt bewust met deze nacht bezig te zijn. Vermoeidheid, alcohol en gedoe met het uittrekken van de trouwkleding kan soms voor wat problemen zorgen. Gelukkig is het ook dan nog mogelijk om van jullie huwelijksnacht een onvergetelijke ervaring te maken!

Onvergetelijke huwelijksnacht

Voor sommige bruidsparen ligt er best wat druk op de huwelijksnacht. Het moet immers een perfecte nacht worden om nooit meer te vergeten. Zonde, want daardoor kun je er juist minder van genieten. Een onvergetelijke huwelijksnacht draait namelijk niet om wat jullie precies doen, maar vooral om hoe het voelt. Als dat betekent dat jullie met de trouwauto bij de MacDrive eindigen omdat jullie door alle spanning te weinig gegeten hebben op de bruiloft zelf is dat natuurlijk ook prima. Zo lang jullie er maar plezier in hebben en vooral genieten van het samen zijn!

Seks tijdens de huwelijksnacht

Seks tijdens de huwelijksnacht klinkt super romantisch, maar in de praktijk is het dat meestal niet. Slechts een kwart van de bruidsparen heeft daadwerkelijk seks tijdens de huwelijksnacht. De rest is veel te moe of heeft te veel gedronken om er nog een wilde nacht van te kunnen maken.

Eigenlijk is seks tijdens de huwelijksnacht ook helemaal niet nodig. Dit idee komt nog voort uit de tijd dat je als stel voor het eerst seks kon hebben tijdens deze nacht. Seks voor het huwelijk was immers niet toegestaan. Inmiddels houden nog maar weinig mensen zich hieraan. Natuurlijk kunnen jullie alsnog een super romantische huwelijksnacht beleven, maar voel je vooral niet schuldig als dit niet lukt. Ook als jullie wel wachten met seks tot jullie getrouwd zijn, hoeft dit niet te betekenen dat jullie hier meteen de huwelijksnacht voor moeten gebruiken. Soms kan het beter zijn om het rustig op te bouwen en een ander moment uit te zoeken wanneer jullie wat meer tijd en energie hebben. Waarom zouden jullie immers haast maken als jullie al zo lang gewacht hebben?

Huwelijksnacht tips

Willen jullie toch echt graag seks op de huwelijksnacht? Maak het dan niet te laat zodat jullie nog voldoende energie over hebben. Probeer ook niet te veel te drinken tijdens de bruiloft. Hoe meer alcohol jullie gehad hebben, hoe lastiger het zal worden. Het is leuk om tijdens de bruiloft zelf vast een beetje met elkaar te flirten. Door de spanning op te bouwen als alle gasten er nog zijn, kunnen jullie niet wachten tot het moment waarop jullie eindelijk echt samen zijn. Neem eventueel ook wat decoratie mee om de kamer van extra sfeer te voorzien. Zet bijvoorbeeld kaarsjes neer en zorg dat het bed er aantrekkelijk uitziet.

Tot slot nog een handige tip voor alle bruiden die een trouwjurk hebben met tientallen knoopjes aan de achterkant: zorg dat je een hulpmiddeltje bij je hebt op deze knoopjes open te maken. Wanneer jouw bruidegom dit met zijn blote handen moet doen, kan het zijn dat hij daar pijnlijke vingers aan over houdt. Niet echt bevorderlijk voor de romantische sfeer!

Bruidslingerie

Of jullie nou wel of niet seks willen hebben op de huwelijksnacht, het is altijd leuk om een mooi lingerie setje aan te schaffen voor deze gelegenheid. Bruidslingerie is vooral belangrijk om goede ondersteuning te bieden onder je trouwjurk. Deze lingerie is niet per se sexy. Koop daarom een tweede setje dat je ’s avonds aan kunt trekken. Op deze manier is de bruidslingerie die je overdag draagt vooral functioneel en kun je voor de huwelijksnacht een setje kopen dat iets spannender is.

Hotel huwelijksnacht

De huwelijksnacht kun je zowel thuis als in een hotel doorbrengen. Voor allebei de opties zijn voor- en nadelen te bedenken, maar uiteindelijk is een bruidssuite toch wel heel bijzonder. Wanneer jullie nog wat geld over hebben, is het daarom leuk om zo’n bijzondere hotelkamer te boeken. Wij hebben een aantal prachtige bruidssuites voor je op een rijtje gezet!

Pollepleats suite in Friesland

De Pollepleats is een prachtige trouwlocatie in Westhem, Friesland. Deze moderne boerderij is van alle gemakken voorzien en biedt de mogelijkheid om met alle gasten te blijven overnachten. Op deze manier kunnen jullie een heerlijk ontspannen trouwweekend organiseren! Voor jullie als bruidspaar is er natuurlijk ook een prachtige bruidssuite beschikbaar. Deze suite heeft een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Ook als jullie niet op de Pollepleats trouwen, is het mogelijk om dit bijzondere appartement voor de huwelijksnacht te boeken.

Verder lezen: Real Wedding: Bruiloft op de Pollepleats

Pollepleats bruidssuite Friesland

W Amsterdam

Willen jullie de huwelijksnacht liever midden in de stad doorbrengen? Amsterdam beschikt over een aantal prachtige hotels. W Amsterdam ligt bijvoorbeeld in het hart van de stad en heeft een aantal bijzondere hotelkamers. Er is genoeg luxe in dit hotel en ’s avonds kunnen jullie nog een lekker drankje drinken in de loungebar op het dak. Als dat niet ultiem genieten is!

Hotel W Amsterdam

Mainport Design Hotel Rotterdam

Nog zo’n prachtig hotel midden in de stad is het Mainport Design Hotel in Rotterdam. De kamer beschikt over een luxe bed en een romantisch bubbelbad. Het hotel biedt een waanzinnig uitzicht over de skyline van Rotterdam. De volgende ochtend kunnen jullie bovendien in alle rust genieten van de welnessfaciliteiten van het hotel. Zo hebben jullie alle tijd om bij te komen van jullie bruiloft!

Mainport Design Hotel Rotterdam

Bilderberg Château Holtmühle in Tegelen

In plaats van een luxe modern hotel, kun je natuurlijk ook kiezen voor een stijlvol kasteel om jullie huwelijksnacht door te brengen. Zo is Bilderberg Château Holtmühle een prachtige plek om even heerlijk samen tot rust te komen. Niet alleen is het kasteel zelf prachtig om te zien, ook kun je in de omgeving eindeloos wandelen en fietsen samen. Blijven jullie liever in het hotel? Dan kunnen jullie hier gebruik maken van de welnessfaciliteiten.

Kasteel hotel voor de huwelijksnacht

Zit het hotel van jullie dromen er niet tussen? Er zijn genoeg prachtige hotels te vinden die geschikt zijn voor jullie huwelijksnacht! Natuurlijk is een bruidssuite helemaal super, maar je kunt ook een gewone luxe kamer boeken. Booking.com is een fijne website om op zoek te gaan naar een mooi hotel voor jullie bruiloft. Je vindt hier veel mooie deals en je kunt het hotel vaak nog gratis annuleren. Wel zo handig als jullie toch van gedachte veranderen! Vergeet niet om bij het hotel door te geven dat het jullie huwelijksnacht is. Vaak regelen ze dan een leuk extraatje voor jullie.

De ochtend na de bruiloft

Als jullie een heerlijke nacht hebben gehad en weer een beetje bijgekomen zijn van de bruiloft, is er nog alle tijd om van elkaar te genieten. Wanneer jullie in een hotel overnachten, kunnen jullie een ontbijt op bed laten bezorgen. Dit is immers hét moment om jezelf eens extra te verwennen. Bovendien is het ontzettend gezellig om samen na te kunnen genieten op bed terwijl jullie ondertussen smullen van een vers ontbijtje.

Ben je benieuwd wat jullie verder kunnen doen op de eerste dag na jullie bruiloft? Je leest het in het blog 7 Dingen die jullie de dag na de bruiloft kunnen doen

Dit blog bevat affiliate links.