Bruidspaar 50 jarig huwelijk

Fotograaf: Heather Lovell Photography via LSD Living

50 Jaar getrouwd: Ideeën voor het gouden huwelijk

Zijn jullie 50 jaar getrouwd? Gefeliciteerd met dit bijzondere jubileum! Of kennen jullie een gelukkig stel dat binnenkort hun gouden huwelijk bereikt? Zo lang getrouwd zijn is natuurlijk ontzettend bijzonder en daarom reden voor een feestje. In dit blog delen we de leukste ideeën voor het vieren van het 50 jarig huwelijk, maar ook hebben we tips en ideeën voor het feliciteren van het stel dat 50 jaar getrouwd is.

Een bruiloft is altijd een bijzondere dag waar het bruidspaar nog lang aan terug zal blijven denken. Ieder jubileum is dan ook reden om even stil te staan bij de verbintenis die jullie met elkaar aan zijn gegaan. Het 50 jarig huwelijk is extra bijzonder en deze dag is dan ook heel geschikt om wat uitgebreider te vieren.

50 Jaar getrouwd, het gouden huwelijk

Hebben jullie een grote, feestelijke bruiloft gehad? Of hebben jullie de bruiloft juist klein en sober gehouden? Op welke manier jullie ook getrouwd zijn, er is altijd reden om de jubilea van jullie huwelijk te vieren. Wist je dat aan elk jubileum een bepaalde materiaalsoort gekoppeld is? Als jullie 1 jaar getrouwd zijn, heet dat bijvoorbeeld het katoenen huwelijk. Het 25 jarig huwelijk wordt ook wel het zilveren huwelijk genoemd en als jullie 50 jaar getrouwd zijn, vieren jullie het gouden huwelijk. Ben je benieuwd naar de materialen die bij de andere jaren horen? Je vindt ze in het blog Alle jubilea van het huwelijk op een rijtje

Dat een gouden huwelijk erg bijzonder is, blijkt ook wel uit het feit dat je voor deze gelegenheid verrast wordt met een felicitatiebrief van de burgemeester. Bij het 60 jarig huwelijk kunnen jullie zelfs een brief van de koning verwachten.

50 Jarig huwelijk vieren

Een gouden bruiloft is dus een mooi moment om wat extra aandacht aan te besteden, maar hoe kun je vieren dat jullie 50 jaar getrouwd zijn? Er is natuurlijk van alles mogelijk! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze ideeën?

 • Vinden jullie het leuk om een groot feest te geven voor jullie gasten? Dan kunnen jullie hier een mooie locatie voor huren en wat lekkere hapjes en drankjes regelen. Als jullie er echt iets speciaals van willen maken, kan het leuk zijn om een mooie (bruids)taart te laten maken en de locatie van decoratie te voorzien.
 • In plaats van een feest kun je ook een gezellig etentje organiseren met de hele familie of met een aantal goede vrienden. Ga bijvoorbeeld naar jullie favoriete restaurant om daar te vieren dat jullie 50 jaar getrouwd zijn.
 • Hebben jullie kleinkinderen? Dan is het leuk om een dagje met elkaar naar de dierentuin te gaan. Zowel de kinderen als volwassenen zullen zich hier vermaken. Tussendoor kunnen jullie gezellig met elkaar lunchen of een stuk gebak eten in het restaurant van de dierentuin. In plaats van de dierentuin zouden jullie ook voor een pretpark kunnen kiezen zoals bijvoorbeeld de Efteling.
 • Vieren jullie het liever gewoon samen met z’n tweetjes? Dan is het een idee om een fotoshoot te laten maken door een professionele fotograaf. Natuurlijk kunnen jullie er ook een gezellig dagje samen van maken met een mooie wandeling en een etentje om de dag af te sluiten.
 • Zijn jullie nog erg fit en gezond? Dan kunnen jullie een bijzondere reis maken om jullie gouden huwelijk te vieren. Ga bijvoorbeeld terug naar de bestemming van jullie huwelijksreis (als jullie die gemaakt hebben) of kies een andere bijzondere vakantie uit.

50 Jaar getrouwd? Tijd om geloften te hernieuwen

Willen jullie het helemaal groots aanpakken? Dan is het ook mogelijk om jullie gouden bruiloft te vieren door jullie geloften te hernieuwen. Jullie spreken dan opnieuw jullie liefde naar elkaar uit. Je kunt dit zien als een soort tweede bruiloft die jullie zo groot of zo klein kunnen maken als jullie zelf willen.

Uitnodiging voor de gouden bruiloft

Kiezen jullie er voor om jullie gouden bruiloft samen met vrienden en familie te vieren? Dan is het leuk om alle gasten een officiële uitnodiging voor jullie 50 jarig huwelijk te sturen. Je kunt hier een mooie kaart voor laten drukken, bijvoorbeeld met een oude trouwfoto van jullie er op. Je maakt de uitnodigingen extra bijzonder door ook voor mooie enveloppen te kiezen. Zo is het bijvoorbeeld leuk om gouden enveloppen te bestellen. Met een mooie sluitzegel maak je de uitnodiging helemaal af!

50 Jaar getrouwd cadeau ideeën

Ben je uitgenodigd op het feest van een paar dat 50 jaar getrouwd is? Of wil je het stel gewoon graag verrassen voor hun 50 jarig huwelijk? Dan is het leuk om een bijzonder cadeau te regelen. Dit zijn de leukste cadeau ideeën voor mensen die 50 jaar getrouwd zijn:

 • Bij een gouden huwelijk is het natuurlijk leuk om een gouden cadeau te geven. Denk aan een mooi sieraad, een gouden fotolijstje of een gouden beeld.
 • Foto’s doen het ook altijd goed als cadeau. Laat bijvoorbeeld een fotoboek drukken met foto’s van de afgelopen 50 jaar. Of laat een trouwfoto van het paar naschilderen op een doek zodat ze een mooi kunstwerk hebben voor in huis.
 • In plaats van het gebruik van oude foto’s, kun je ook een cadeau geven met nieuwe foto’s. Regel bijvoorbeeld een fotograaf die de gouden bruiloft mooi vast kan leggen en geef het gelukkige paar na afloop een fotoboek cadeau met de foto’s van deze bijzondere dag.
 • Wil je een cadeau geven met meerdere vrienden en familieleden? Dan is een Jubileumboekje een leuk idee! Jullie kunnen zelf een persoonlijke vragenlijst opstellen met vragen over het stel. Door de link naar alle vrienden en familieleden door te sturen, kunnen zij een eigen pagina invullen en deze pagina aanvullen met foto’s. Is het boekje af? Dan kunnen jullie het professioneel laten drukken. Zo hebben jullie een prachtig boekje om cadeau te geven aan het stel!
 • Kies een mooi cadeau dat je kunt laten graveren met de namen en trouwdatum van het stel er op. Koop bijvoorbeeld een set champagneglazen, een mooi servies of een chique houten serveerplank.
 • Afhankelijk van de gezondheid van het paar kun je ook een leuk uitje cadeau geven. Een bezoek aan een musical of een romantisch diner voor twee zijn bijvoorbeeld leuke ideeën.
 • Jullie zouden ook een weekendje weg cadeau kunnen geven met de hele familie. Boek een leuk huisje ergens in Nederland en ga hier met alle kinderen en kleinkinderen heen. In plaats hiervan kun je ook een Wonderbox cadeau geven aan het stel waarmee ze zelf een hotelovernachting of zelfs een weekendje weg in één van onze buurlanden kunnen boeken.
Cadeau app Boon & Bliss

Fotocredits: Boon & Bliss

Uniek jubileum cadeau waar je dromen mee in vervulling laat gaan

Organiseren jullie een feest voor jullie 50 jarig huwelijk en willen de gasten weten wat ze cadeau kunnen geven? Natuurlijk is het leuk als iedereen iets mee wil nemen, maar helaas verdwijnen de meeste cadeaus uiteindelijk op zolder en vervallen de cadeaubonnen en vouchers in je keukenla. Je hebt misschien meer aan een envelopje met geld, alleen dat is vaak ongemakkelijk om te vragen en een stuk minder leuk om te geven. De cadeaulijst van Boon & Bliss is een goed alternatief. Met deze app kunnen de gasten op een leuke manier bijdragen aan al jullie dromen, waardoor jullie écht betekenisvolle cadeaus kunnen krijgen.

Sparen jullie bijvoorbeeld voor een nieuwe loungeset in de tuin, willen jullie een romantische ballonvaart maken bij zonsondergang of hebben jullie altijd al een bijzonder kunstwerk voor in huis willen kopen? Deze cadeaus zorgen voor een prachtig aandenken aan jullie dag. Bovendien zullen de gasten trots zijn om hieraan bij te kunnen dragen. Al jullie dromen kun je aanmaken in de app en de gasten kiezen vervolgens zelf hoeveel geld ze willen bijdragen. Het is gemakkelijk om op deze manier geld te geven en de gasten kunnen hun bijdrage ook nog eens extra persoonlijk maken door een videoboodschap toe te voegen. Na afloop van jullie jubileumfeest krijg je het geld op je rekening gestort en kun je zelf kiezen hoe je jullie dromen werkelijkheid laat worden. Start meteen je cadeaulijst bij Boon & Bliss om je gasten te helpen bij het leveren van een bijdrage aan jullie memorabele droomcadeau!

Leuke verrassingen voor de gouden bruiloft

Heb je binnenkort een feest van een stel dat 50 jaar getrouwd is en lijkt het je leuk om ze te verrassen? Dan zijn dit wat originele ideeën voor de gouden bruiloft:

 • Regel een gastenboek waar alle gasten een lieve boodschap voor het stel in kunnen schrijven. Eventueel kun je zelfs een photobooth huren, zodat de gasten zelf foto’s kunnen nemen en deze foto’s in het gastenboek kunnen plakken.
 • Verzamel foto’s van het stel van de afgelopen 50 jaar. Hang de foto’s verspreid over de locatie op als decoratie. Je kunt de foto’s ook in een slideshow verwerken die je op een scherm afspeelt.
 • Maak een filmpje voor het gelukkige paar waarin jullie alle belangrijke mensen uit hun leven een stukje op laten nemen. Deze stukjes kun je vervolgens aan elkaar plakken en de film kunnen jullie tijdens het feest laten zien.
 • Verzin een nieuwe tekst op een bestaande melodie en zing dit lied samen met de andere gasten tijdens het feest. Stuur de tekst vooraf even door zodat iedereen thuis vast kan oefenen.
 • Laat de kleinkinderen een optreden voor hun opa en oma verzorgen.

Kaart 50 jaar getrouwd

Ken je een stel dat binnenkort 50 jaar getrouwd is? Een felicitatie is altijd leuk en hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Een kaartje sturen kan bijvoorbeeld al heel leuk zijn. Op internet zijn allerlei leuke kaarten te krijgen. Wist je dat je ook heel gemakkelijk een kaart kunt personaliseren voor mensen die 50 jaar getrouwd zijn? Zo kun je de namen en trouwdatum van het paar bijvoorbeeld in de kaart verwerken. Het kan ook leuk zijn om een kaart te maken van een oude trouwfoto als verrassing.

Gouden bruiloft

Fotograaf: Photography by Micahla Wilson via Green Wedding Shoes

Gedicht 50 jaar getrouwd

Ben je nog op zoek naar een mooie tekst die je op de kaart kunt schrijven als felicitatie voor het 50 jarig huwelijk? Natuurlijk is het het leukst om een persoonlijke tekst voor het bruidspaar te verzinnen. Toch kan het ook leuk zijn om een kort gedichtje op de kaart te zetten. Je zou bijvoorbeeld één van deze gedichten kunnen kiezen voor stellen die 50 jaar getrouwd zijn:

Liefde is eindeloos,
Puur en oprecht.
Liefde is warmte,
Liefde is echt.
Liefde is troost vinden
Dicht bij elkaar.
Liefde is een huwelijk,
Al 50 jaar.


Lief en leed delen jullie samen
een halve eeuw, al 50 jaar!
Iedereen zal het beamen:
Jullie zijn een Gouden Paar!


Vijftig jaren zijn voorbij gevlogen 
Samen gelukkig, nog altijd
Dat wij dit met jullie beleven mogen 
Overspoelt ons met dankbaarheid


Samen genietend al 50 jaar,
zijn jullie nu een gouden paar!
Vandaag is een speciale dag
Met een traan, maar ook een lach
Alles is mooi versierd
Want jullie jubileum wordt gevierd


Bron: Gemeente Nijmegen

Dit blog bevat affiliate links.