Stel samen in bed

Fotograaf: Melody Joy

Apart slapen op de avond voor de bruiloft?

Hebben jullie het al gehad over de avond voor de bruiloft? Traditiegetrouw slapen de bruid en bruidegom apart in de nacht voor hun huwelijk. Maar wordt deze traditie eigenlijk nog wel in stand gehouden? En waar slaap je dan als jullie niet samen slapen?

Aan bruiloften zitten altijd heel wat tradities verbonden. Sommige tradities zijn leuk om in stand te houden, terwijl je andere tradities juist lekker wilt verbreken als bruidspaar. Hoe zit het bijvoorbeeld met het apart slapen in de nacht voor de bruiloft?

Apart slapen voor het huwelijk

Volgens de traditie slapen de bruid en bruidegom apart in de nacht voor het huwelijk. De avond voor de bruiloft vertrekt de bruid naar haar ouderlijk huis. Hier brengt zij de nacht door en ook de voorbereidingen voor de bruiloft vinden hier plaats. Het is een mooi moment om als bruid nog wat tijd met je ouders door te brengen en ’s avonds gezellig een wijntje te drinken met elkaar voor de grote dag begint.

Bruid ophalen bij het ouderlijk huis

De bruidegom maakt zich thuis klaar voor het huwelijk en gaat dan op pad om de bruid op te halen bij haar ouderlijk huis. Traditioneel kiest de bruidegom het bruidsboeket uit en neemt hij dit bruidsboeket mee voor de eerste ontmoeting met zijn bruid. Een mooi moment om elkaar zo voor het eerst te zien op de dag van de bruiloft! Zorg dat de fotograaf klaarstaat, want first look foto’s zijn altijd heel bijzonder.

Samen slapen op de avond voor de bruiloft

Natuurlijk hoef je je niet aan tradities te houden en kan het ook anders. Slapen jullie liever samen op de avond voor de bruiloft? Ook dat is natuurlijk prima! Het kan heel gezellig zijn om voor het slapengaan nog even lekker tegen elkaar te kruipen en samen weg te dromen bij het vooruitzicht van jullie bruiloft. Ben je erg zenuwachtig voor jullie trouwdag? Ook dan kan het fijn zijn om gewoon vertrouwd bij elkaar te slapen. Overigens kunnen jullie je de volgende ochtend los van elkaar voorbereiden op de trouwdag. Dat betekent dat jullie net zo goed een romantisch first look momentje in kunnen plannen.

De huwelijksnacht

Natuurlijk is niet alleen de nacht voor jullie huwelijk belangrijk, maar draait het ook vooral om de nacht na het huwelijk: de huwelijksnacht. Het is leuk om hier iets speciaals van te maken. Boek dus een mooi hotel en zorg dat jullie nog even heerlijk na kunnen genieten van jullie bijzondere trouwdag!