In Amerika is alles naar ons idee, als nuchtere Hollanders, een beetje over de top. Op het gebied van bruiloften wordt er ook flink uitgepakt. Sommige dingen zijn inderdaad wat overdreven, maar er zijn ook Amerikaanse tradities die heel leuk zijn om over te nemen op jullie eigen bruiloft. 

Uit onderzoek van TheKnot.com (een bekende Amerikaanse trouwwebsite) blijkt dat Amerikanen gemiddeld maar liefst 32.641 dollar (meer dan 30.000 euro) besteden aan hun bruiloft. Oeps, dat is een flink bedrag! Natuurlijk hoeven jullie niet zoveel geld bij elkaar te sparen om een mooie bruiloft te kunnen organiseren, maar sommige Amerikaanse gewoontes zijn wel leuk om over te nemen.

Save the date

Als je zo´n fantastische, grote, over de top bruiloft organiseert, wil je natuurlijk wel zeker weten dat iedereen de datum vrijhoudt. Amerikanen sturen daarom vaak een save the date om maanden tevoren vast de trouwdatum aan te kunnen kondigen. Vlak tevoren wordt er ook nog een officiële trouwkaart verstuurd.

Save the date

Fotocredits: Etsy

Rehearsal dinner

Een rehearsal dinner is een soort oefendiner dat de avond voor de bruiloft plaatsvindt. De belangrijkste gasten zijn hierbij aanwezig. Sommige bruiden gebruiken dit moment om er voor te zorgen dat er niets mis kan gaan op hun echte bruiloft en alles tot in de puntjes is voorbereid. Het is echter vooral een gezellig moment om met jullie beste vrienden en familie bij elkaar te zijn. Zo weet je zeker dat je de belangrijkste gasten in ieder geval gesproken hebt voor de drukte van jullie bruiloft straks begint.

Bridesmaids en groomsmen

In Nederland gebruiken wij eigenlijk alleen kinderen als bruidsmeisjes en bruidsjonkers. In Amerika is het traditie om de beste vriendinnen van de bruid en de beste vrienden van de bruidegom als bridesmaids en groomsmen in te zetten. Dit zijn extra speciale gasten die meestal allemaal hetzelfde gekleed zijn. De mannen in een zelfde soort pak en de vrouwen in een jurkje met dezelfde kleur.

Natuurlijk is het niet nodig om een hele vriendengroep als bridesmaids en groomsmen te bombarderen op jullie bruiloft, maar het is wel leuk om iets van deze traditie over te nemen. Jullie zouden de getuigen bijvoorbeeld als bridesmaids en groomsmen kunnen behandelen. Het is leuk wanneer de vrouwen een zelfde soort jurkje aan hebben (alleen dezelfde kleur kan ook) en de mannen een zelfde soort pak dragen. Dit staat erg mooi op de trouwfoto´s!

Vader-dochter dans

Natuurlijk is er de openingsdans waarbij je met je kersverse echtgenoot danst, maar Amerikanen hebben daarnaast nog een belangrijke dans. Dit is de vader-dochter dans. Jouw bruiloft is een spannende dag voor je vader. Hij geeft je immers weg aan een andere man. Het is dan ook een mooi idee om na de openingsdans nog een vader-dochter momentje in te plannen.

Welke Amerikaanse bruiloft tradities lijken jou leuk om zelf toe te passen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *