Amerikaanse bruiloft tradities om over te nemen

In Amerika is alles naar ons idee, als nuchtere Hollanders, een beetje over de top. Op het gebied van bruiloften wordt er ook flink uitgepakt. Sommige dingen zijn inderdaad wat overdreven, maar er zijn ook Amerikaanse bruiloft tradities die heel leuk zijn om over te nemen op jullie eigen bruiloft. Wij hebben wat leuke ideeën voor je verzameld! 

Uit onderzoek van TheKnot.com (een bekende Amerikaanse trouwwebsite) blijkt dat Amerikanen gemiddeld maar liefst 32.641 dollar (meer dan 30.000 euro) besteden aan hun bruiloft. Oeps, dat is een flink bedrag! Zeker als je het vergelijkt met de gemiddelde kosten voor een Nederlandse bruiloft. Het is gelukkig niet nodig om het dubbele uit te geven om een mooie bruiloft te kunnen organiseren, maar sommige Amerikaanse bruiloft tradities zijn wel leuk om over te nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën?

Save the date versturen

Als je zo´n fantastische, grote, over de top bruiloft organiseert, wil je natuurlijk wel zeker weten dat iedereen de datum vrijhoudt. Amerikanen sturen daarom vaak een save the date om maanden tevoren vast de trouwdatum aan te kunnen kondigen. Vlak tevoren wordt er ook nog een officiële trouwkaart verstuurd. Ook als je een wat kleinere bruiloft organiseert, kan het heel handig zijn om vooraf een save the date kaart te versturen. Op deze manier weten de gasten ruim tevoren wanneer ze op jullie bruiloft verwacht worden. Wel zo fijn!

Rehearsal dinner organiseren

Een rehearsal dinner is een soort oefendiner dat de avond voor de bruiloft plaatsvindt. De belangrijkste gasten zijn hierbij aanwezig. Sommige bruiden gebruiken dit moment om er voor te zorgen dat er niets mis kan gaan op hun echte bruiloft, ze weten zo zeker dat alles tot in de puntjes is voorbereid. Een rehearsal dinner is echter vooral een gezellig moment om met jullie beste vrienden en familie bij elkaar te zijn. Op deze manier heb je alle tijd om jullie belangrijkste gasten vast te spreken voor de drukte van jullie bruiloft straks begint. Bovendien heb je door alle gezelligheid niet eens tijd om je druk te maken over jullie trouwdag. In plaats van een rehearsal dinner zou je ook de dag na de bruiloft nog een ontspannen lunch met een select groepje gasten kunnen organiseren.

Bridesmaids en groomsmen

In Nederland gebruiken wij vooral kinderen als bruidsmeisjes en bruidsjonkers. In Amerika is het traditie om de beste vriendinnen van de bruid en de beste vrienden van de bruidegom als bridesmaids en groomsmen in te zetten. Dit zijn extra speciale gasten die meestal allemaal hetzelfde gekleed zijn. De mannen in een zelfde soort pak en de vrouwen in een jurkje met dezelfde kleur.

Natuurlijk is het niet nodig om een hele vriendengroep als bridesmaids en groomsmen te bombarderen op jullie bruiloft, maar het is wel leuk om iets van deze traditie over te nemen. Jullie zouden de getuigen bijvoorbeeld als bridesmaids en groomsmen kunnen behandelen. Het is leuk wanneer de vrouwen een zelfde soort jurkje aan hebben (alleen dezelfde kleur kan ook) en de mannen een zelfde soort pak dragen. Dit staat erg mooi op de trouwfoto´s! Check wel even of iedereen zich hier prettig bij voelt. In Amerika wil het uitzoeken van de bridesmaids jurkjes nog wel eens voor enorme drama´s zorgen.

Vader-dochter dans

Natuurlijk is er de openingsdans waarbij je met je kersverse echtgenoot danst, maar Amerikanen hebben daarnaast nog een andere belangrijke dans: de vader-dochter dans. Jouw bruiloft is een spannende dag voor je vader, hij geeft je immers weg aan een andere man. Het is dan ook een mooi idee om na de openingsdans nog een vader-dochter momentje in te plannen. Vergeet ook zeker niet om dit bijzondere moment vast te laten leggen door de trouwfotograaf!

Kies Amerikaanse tradities die passen bij jullie bruiloft

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke tradities te bedenken voor jullie bruiloft. Zowel Amerikaanse tradities als tradities die andere landen op een bruiloft terug laten komen. Het belangrijkste is dat jullie zelf kiezen wat goed bij jullie trouwdag past. Maak er een persoonlijke dag van waar jullie je goed bij voelen. Niets is verplicht, maar alles is mogelijk!