Wat zet je in de begeleidende brief bij de trouwkaart?

Wist je dat veel bruidsparen gebruikmaken van een begeleidende brief bij de trouwkaart? Dit is een handige manier om nog wat extra informatie aan de gasten door te geven. Ook de ceremoniemeester kan een brief toevoegen met nog wat handige tips of vragen aan de gasten voor het huwelijk. Maar wat zet je dan allemaal in zo’n begeleidende brief? 

Trouwkaarten zijn vaak erg mooi en ze worden met veel zorg een aandacht uitgezocht door het bruidspaar. Ze zijn dan ook vooral bedoeld om de belangrijkste informatie zoals de trouwdatum en het tijdstip van de huwelijksvoltrekking door te geven. Het kan echter zo zijn dat je nog meer informatie met de gasten wilt delen, dit zou je kunnen doen door een begeleidende brief aan de trouwkaart toe te voegen.

Begeleidende brief bij trouwkaart

Om ruimte op de trouwkaart te besparen, is het slim om de extra informatie in een begeleidende brief te verwerken. In zo’n brief kun je allerlei handige informatie kwijt, bijvoorbeeld over de verschillende locaties waar jullie bruiloft plaats gaat vinden, informatie over het parkeren, routebeschrijvingen, eventuele wensen voor stukjes en speeches tijdens jullie bruiloft, contactgegevens van belangrijke personen zoals jullie ceremoniemeester, de dresscode, dieetwensen van de gasten, wel of geen kinderen op de bruiloft, jullie wensen met betrekking tot het gebruik van social media, RSVP en cadeautips.

Hoe schrijf je een begeleidende brief?

Je begint de begeleidende brief met een korte introductie. Vervolgens geef je de gasten alle informatie die ze nodig hebben voor de bruiloft. Ondanks dat je in de begeleidende brief meer ruimte hebt, is het toch slim om de zinnen kort te houden en de informatie zo mogelijk puntsgewijs op te schrijven. Op deze manier zorg je ervoor dat het overzichtelijk blijft voor de gasten. Het fijnst is het als alle informatie op 1 A4 past. Heeft jullie trouwkaart een bepaalde stijl? Dan is het leuk als deze stijl terugkomt in de begeleidende brief.

Bruiloft website met informatie

In plaats van alle informatie in een brief te verwerken, is het tegenwoordig ook heel gemakkelijk om een bruiloft website te maken voor jullie gasten. Op zo’n trouwsite kun je alle informatie voor de gasten kwijt, maar je kunt je gasten hier bijvoorbeeld ook om een RSVP vragen. Daarnaast heeft een trouwsite vaak allerlei andere handige functies zoals het toevoegen van een cadeaulijst of de optie om na afloop van de bruiloft foto’s met de gasten te delen. Het is leuk om de gasten op deze manier te betrekken bij jullie bruiloft.

Brief van de ceremoniemeester over het huwelijk

Vaak wordt de begeleidende brief bij de trouwkaart niet door het bruidspaar, maar door de ceremoniemeester opgesteld. In deze brief kan de ceremoniemeester namelijk ook heel gemakkelijk wat extra informatie verwerken over het huwelijk. Zo kun je als ceremoniemeester bijvoorbeeld een leuke verrassing regelen voor het bruidspaar of een gezamenlijk cadeau organiseren met de andere gasten. Over de inhoud van de brief kun je met het bruidspaar overleggen. Vervolgens kun je zelf wat dingen toevoegen die nog even geheim moeten blijven voor het bruidspaar. Lees ook vooral dit blog met Handige tips voor de ceremoniemeester brief en een voorbeeld. Het is de taak van de ceremoniemeester om de brief en de trouwkaart met de uitnodiging voor het huwelijk op de post te doen.

Dit blog bevat affiliate links.