Bruidspaar in de Metaal Kathedraal

Fotograaf: Mon et Mine

Waanzinnig mooie plekken als binnenlocatie voor jullie fotoshoot

Op jullie bruiloft is er vast een moment ingepland om samen trouwfoto’s te laten maken. Zo’n trouwreportage is namelijk hartstikke leuk als herinnering aan jullie trouwdag. Veel bruidsparen zouden het liefst buiten op de foto gaan, maar wat doe je dan als de regen met bakken uit de lucht komt? Wij hebben de leukste ideeën als binnenlocatie voor de fotoshoot voor je verzameld! 

Het Nederlandse weer is altijd lastig te voorspellen. Zelfs al trouwen jullie hartje zomer, dan nog is er kans dat jullie bruiloft in een kleddernatte boel verandert door regen die urenlang blijft vallen. Je kunt je daar heel druk over maken, maar veel slimmer is het om vast een back-up plan te bedenken voor het geval dat. Een trouwdag in de regen kan immers ook juist heel leuk zijn! Wil je zeker weten dat jullie toch een mooie trouwreportage kunnen maken? Ga dan alvast op zoek naar een mooie binnenlocatie voor de fotoshoot.

Locatie voor jullie fotoshoot met voldoende licht binnen

Trouwfotografen werken graag met natuurlijk licht en dat kan wel eens lastig zijn als jullie binnen foto’s moeten maken. Ga daarom op zoek naar een locatie voor jullie fotoshoot waar ook binnen voldoende natuurlijk licht is. Dit kan bijvoorbeeld een locatie zijn met grote ramen of zelfs een glazen plafond. Hoe meer licht er naar binnen komt, hoe beter het is.

Ideeën voor de binnenlocatie voor de fotoshoot

Naast dat er voldoende licht moet zijn, is het natuurlijk ook belangrijk dat de locatie zelf wat te brengen heeft. Ga daarom op zoek naar een bijzondere plek om de foto’s te kunnen maken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een mooi klooster, een oude fabriek of een kas of orangerie. Dit zijn vaak mooie, bijzondere gebouwen die veel sfeer kunnen geven aan de foto’s. Natuurlijk is het ook leuk om een plek op te zoeken die veel voor jullie betekent, zoals bijvoorbeeld het cafeetje van jullie eerste date.

De mooiste binnenlocaties voor jullie fotoshoot

Er zijn in Nederland heel wat plekken die geschikt zijn voor een fotoshoot binnen. Wij hebben onze favoriete locaties verzameld als inspiratie voor jullie:

  • Broerekerk Bolsward: De Broerekerk in Bolsward, Friesland, is de ideale binnenlocatie voor jullie fotoshoot als het regent. Deze bijzondere kerk beschikt namelijk over een glazen dak waardoor er voldoende licht naar binnen komt. Het is een unieke plek om samen trouwfoto’s te laten maken.
  • Metaal Kathedraal Utrecht: Gaan jullie het liefst voor trouwfoto’s met een rauw randje? Dan is een industriële fotolocatie iets voor jullie! De Metaal Kathedraal is een waanzinnig mooie combinatie tussen een kerk en een fabriek. Als dat geen bijzonder gebouw is!
  • Tuschinski Amsterdam: Ook een binnenlocatie voor een fotoshoot in onze hoofdstad Amsterdam kan natuurlijk niet ontbreken. Het Tuschinski theater is the place to be voor een sfeervolle fotoshoot.
  • Suikerfabriek Groningen: De Suikerfabriek in Groningen is nog zo’n prachtig voorbeeld van een industriële fotolocatie binnen. Het verweerde gebouw zorgt voor een bijzonder contrast met jullie nette trouwkleding.
  • Hortus Botanicus Utrecht: Ondanks de regen toch een fotoshoot met een tropisch tintje? Dan zit je goed in de Hortus Botanicus van Utrecht (of Amsterdam). Je maakt hier de mooiste foto’s binnen, maar dan wel tussen het groen.
  • In de Kas Winssen: Trouwen in een kas is een ontzettend goed idee, maar je kunt hier ook prachtige trouwfoto’s laten maken. Een trouwlocatie en fotolocatie in één dus. Ideaal als je veilig binnen wil zitten, maar toch het buitengevoel wil ervaren!

Andere handige ideeën voor de fotolocatie

In bovenstaande lijst staan natuurlijk prachtige locaties, maar bij de meeste plekken zal je wel een reservering moeten maken om hier te kunnen fotograferen. Er zijn over het algemeen ook kosten verbonden aan het boeken van een fotolocatie, zeker als je niet gestoord wilt worden door andere bezoekers. Toch hoef je niet per se op zoek te gaan naar zo’n binnenlocatie voor jullie fotoshoot. Sterker nog, de kans is groot dat jullie al over een perfecte plek voor de foto’s beschikken. Denk bijvoorbeeld aan jullie eigen trouwlocatie, een openbare (en droge plek) in de buurt of bijvoorbeeld het hotel dat jullie voor de huwelijksnacht hebben geboekt. Soms hoef je weinig extra’s te regelen om toch mooie foto’s te kunnen maken in de regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *