Bruidspaar in de Metaal Kathedraal

Fotograaf: Mon et Mine

De mooiste plekken als binnenlocatie voor jullie fotoshoot

Op jullie bruiloft is er vast een moment ingepland om samen trouwfoto’s te laten maken. Zo’n trouwreportage is namelijk hartstikke leuk als herinnering aan jullie trouwdag. Veel bruidsparen zouden het liefst buiten op de foto gaan, maar wat doe je als de regen met bakken uit de lucht komt? Dan is het fijn om een plan B te hebben. Wij hebben de leukste ideeën als binnenlocatie voor de fotoshoot voor je verzameld! 

Het Nederlandse weer is altijd lastig te voorspellen. Zelfs al trouwen jullie hartje zomer, dan nog is er kans dat jullie bruiloft in een kleddernatte boel verandert door regen die urenlang blijft vallen. Je kunt je daar heel druk over maken, maar veel slimmer is het om vast een back-up plan te bedenken voor het geval dat. Een trouwdag in de regen kan immers ook juist heel leuk zijn! Wil je zeker weten dat jullie toch een mooie trouwreportage kunnen maken? Ga dan alvast op zoek naar een mooie binnenlocatie voor de fotoshoot.

Locatie voor jullie fotoshoot met voldoende licht binnen

Trouwfotografen werken graag met natuurlijk licht en dat kan wel eens lastig zijn als jullie binnen foto’s moeten maken. Sommige mooie gebouwen zijn erg donker van binnen, waardoor de foto’s ook donker zullen worden. Ga daarom op zoek naar een locatie voor jullie fotoshoot waar ook binnen voldoende natuurlijk licht is. Dit kan bijvoorbeeld een locatie zijn met grote ramen of zelfs een glazen plafond. Hoe meer licht er naar binnen komt, hoe beter het is. Dat het buiten een grijze dag is, wil namelijk niet zeggen dat jullie trouwfoto’s ook grauw en kleurloos moeten worden.

Ideeën voor de binnenlocatie voor de fotoshoot

Naast dat er voldoende licht moet zijn, is het natuurlijk ook belangrijk dat de locatie zelf wat te brengen heeft. Ga daarom op zoek naar een bijzondere plek om de foto’s te maken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een mooi klooster, een oude fabriek of een kas of orangerie. Dit zijn over het algemeen mooie, bijzondere gebouwen die veel sfeer kunnen geven aan de foto’s. Binnen heb je vaak wat beperktere mogelijkheden dan buiten. Hoe meer verschillende fotoplekjes er zijn, hoe beter. Dit zorgt er namelijk voor dat er wat afwisseling in jullie trouwfoto’s komt. Natuurlijk is het ook leuk om een plek op te zoeken die veel voor jullie betekent, zoals bijvoorbeeld het cafeetje van jullie eerste date of de bioscoop waar jullie voor het eerst gezoend hebben.

De mooiste binnenlocaties voor jullie fotoshoot

Er zijn in Nederland heel wat plekken die geschikt zijn voor een fotoshoot binnen. Wij hebben onze favoriete locaties verzameld als inspiratie voor jullie:

  • Broerekerk Bolsward: De Broerekerk in Bolsward, Friesland, is de ideale binnenlocatie voor jullie fotoshoot als het regent. Deze bijzondere kerk beschikt namelijk over een glazen dak waardoor er voldoende licht naar binnen komt. Het is een unieke plek om samen trouwfoto’s te laten maken.
  • Metaal Kathedraal Utrecht: Gaan jullie het liefst voor trouwfoto’s met een rauw randje? Dan is een industriële fotolocatie iets voor jullie! De Metaal Kathedraal is een waanzinnig mooie combinatie tussen een kerk en een fabriek. Als dat geen bijzonder gebouw is!
  • Tuschinski Amsterdam: Ook een binnenlocatie voor een fotoshoot in onze hoofdstad Amsterdam kan natuurlijk niet ontbreken. Het Tuschinski theater is the place to be voor een sfeervolle fotoshoot.
  • Suikerfabriek Groningen: De Suikerfabriek in Groningen is nog zo’n prachtig voorbeeld van een industriële fotolocatie binnen. Het verweerde gebouw zorgt voor een bijzonder contrast met jullie nette trouwkleding.
  • Hortus Botanicus Utrecht: Ondanks de regen toch een fotoshoot met een tropisch tintje? Dan zit je goed in de Hortus Botanicus van Utrecht (of Amsterdam). Je maakt hier de mooiste foto’s binnen, maar dan wel tussen het groen.
  • In de Kas Winssen: Trouwen in een kas is een ontzettend goed idee, maar je kunt hier ook prachtige trouwfoto’s laten maken. Een trouwlocatie en fotolocatie in één dus. Ideaal als je veilig binnen wil zitten, maar toch het buitengevoel wil ervaren!
  • Domaine d’Heerstaayen: Bij Domaine d’Heerstaayen waan je je meteen in Franse sferen, wat voor weer het buiten ook is. Ook hier kun je prachtig trouwen én foto’s maken.

Is een binnenlocatie voor de fotoshoot gratis?

In sommige gebouwen is het mogelijk om gratis binnen foto’s te laten maken, maar dit is niet overal het geval. Soms is het ook verstandiger om de ruimte vooraf al te reserveren, zodat je zeker weet dat jullie er terecht kunnen voor jullie fotoshoot. Zo is het in de Broerekerk bijvoorbeeld mogelijk om gratis naar binnen te gaan, maar je kunt de kerk ook speciaal voor jullie fotoshoot reserveren. Hier betaal je wel een vergoeding voor. Zo weet je zeker dat jullie alle ruimte hebben voor het maken van de foto’s en dat er op dat moment geen andere evenementen plaatsvinden. Wel zo fijn! Houden jullie de fotoshoot toch liever helemaal gratis? Informeer dan vooraf even wat er mogelijk is.

Andere handige ideeën voor de fotolocatie

Sowieso is het bij de meeste plekken handig om even vooraf te reserveren. Maken jullie alleen gebruik van de binnenlocatie bij slecht weer? Dan zou je ook het weerbericht nog even af kunnen wachten. Het is overigens niet per se nodig om op zoek te gaan naar een bijzondere binnenlocatie voor jullie fotoshoot. Sterker nog, de kans is groot dat jullie al over een perfecte plek voor de foto’s beschikken. Denk bijvoorbeeld aan jullie eigen trouwlocatie, een openbare (en droge plek) in de buurt of bijvoorbeeld het hotel dat jullie voor de huwelijksnacht hebben geboekt. Soms hoef je weinig extra’s te regelen om toch mooie foto’s te kunnen maken in de regen. Wel is het handig hier vooraf vast even goed over na te denken, dit scheelt een hoop stress op de bruiloft zelf.