Bruidspaar voor een glazen kas

Fotograaf: Anouk Wubs

De mooiste locaties om te trouwen in een kas

Zouden jullie heel graag buiten willen trouwen, maar durven jullie niet te vertrouwen op het Nederlandse weer? Dan is het een idee om te trouwen in een kas. In een kas zitten jullie namelijk altijd warm en droog, maar heb je toch het gevoel buiten te zijn. Dit vormt dan ook het perfecte decor voor jullie bruiloft! 

Nederland staat vol met prachtige kassen, maar je zou misschien niet zo snel bedenken dat je hier ook kunt trouwen. Toch kan een kas een prachtige trouwlocatie zijn. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Je leest hier alles over trouwen in een kas en we hebben de mooiste trouwlocaties voor je op een rijtje gezet!

Trouwen in een kas

Trouwen in een kas is perfect voor alle bruidsparen die graag zoveel mogelijk buiten zijn. Een kas geeft namelijk het heerlijke buitengevoel, zonder dat je afhankelijk bent van het weer. In een kas is er veel natuurlijk licht waardoor je prachtige foto’s kunt laten maken. Ook heb je weinig nodig aan decoratie omdat de kas er vaak al prachtig uitziet van binnen. Wel kan het erg warm worden in de kas als de zon er op schijnt. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden als jullie graag willen trouwen in een kas. Overigens kan het in de winter juist weer erg koud zijn en verwarmen is vaak slecht voor de planten die in de winter in de kas worden gestald. Het voorjaar en najaar zijn dus de meest geschikte seizoenen.

Waar vind je een kas als trouwlocatie?

In Nederland zijn heel wat kassen te vinden, maar niet elke kas is geschikt als trouwlocatie. Toch zijn er genoeg mooie plekjes waar jullie elkaar het jawoord kunnen geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende trouwlocaties:

It Flinkeboskje – Hemelum (Friesland)

It Flinkeboskje is een prachtige Friese kas die midden op een weiland staat. In de kas groeien druiven die voor prachtige groene bladeren zorgen. Dit maakt de kas ontzettend sfeervol. Bovendien is hij ruim genoeg om samen met jullie gasten te kunnen dineren.

Trouwdiner in een kas

Fotocredits: Mon et Mine

In de Kas – Winssen (Gelderland)

In de buurt van Nijmegen ligt een prachtige industriële kas midden in een boomgaard: In de Kas. Met deze kas hoef je weinig moeite te doen voor een sfeervolle bruiloft. Het is een heerlijke groene plek die een waanzinnig mooi decor vormt voor jullie bruiloft.

Domaine d’Heerstaayen – Strijbeek (Noord-Brabant)

De sfeer van trouwen in Frankrijk, maar dan gewoon in ons eigen land? Het kan bij het Brabantse Domaine d’Heerstaayen. Deze bijzondere orangerie doet je denken aan een eindeloze zomer in Frankrijk. Hiermee creëer je het ultieme vakantiegevoel op jullie bruiloft, maar dan zonder ver te hoeven reizen.

Trouwen in een orangerie

Fotograaf: Dario Endara

Trouwen in een botanische tuin

In plaats van een typische Hollandse kas kun je ook gaan voor een bruiloft in een botanische tuin. Hier trouwen jullie tussen tropische planten, hoe tof is dat?! Op deze manier heb je meteen een bijzonder thema voor jullie bruiloft. De Hortus Botanicus in Utrecht is bijvoorbeeld een mooie plek voor een botanische bruiloft.

Bruiloft in een botanische tuin

Fotograaf: Mon et Mine

Niet trouwen in een kas? Dit zijn andere bijzondere trouwlocaties

Ben je op zoek naar andere ideeën voor toffe trouwlocaties? Neem dan ook eens een kijkje op de volgende pagina’s: