Bruidspaar in de bergen met bloemen

Fotograaf: Lisa Jungmann

Bloemenkrans voor het haar van de bruid

Bloemen kunnen eigenlijk niet ontbreken op jullie bruiloft. Ze zorgen voor ontzettend veel sfeer, voegen kleur toe en zijn prachtig als decoratie. Naast de bloemen in je bruidsboeket kun je als bruid ook kiezen voor een bloemenkrans in je haar. Je vindt hier de mooiste voorbeelden! 

Gaan jullie voor een zomerse bruiloft vol met kleur of voor een bruiloft met natuurlijke materialen en een bohemian thema? Dan past een bloemenkrans voor in het haar hier heel goed bij!

Bloemenkrans in het haar van de bruid

Een bloemenkrans in je haar is een leuke toevoeging voor jouw trouwoutfit als bruid. Het zorgt meteen voor een vrolijke en zomerse uitstraling en voegt kleur toe. Dit staat vooral erg mooi als je voor een witte trouwjurk kiest. Je hoeft niet bang te zijn dat er te veel bloemen zullen zijn, als je alles goed op elkaar afstemt ziet het geheel er namelijk alleen maar mooier uit. Zorg er daarom voor dat het bruidsboeket, jouw bloemenkrans en het corsage van de bruidegom allemaal mooi bij elkaar passen. Dan vormt dit samen het perfecte plaatje! Ben je benieuwd hoe dit eruit komt te zien? Wij hebben wat mooie voorbeelden verzameld ter inspiratie:

Bloemenkrans maken

Ben je een beetje creatief en vind je het leuk om te DIY’en voor jullie bruiloft? Dan is het zelfs mogelijk om je eigen bloemenkrans te maken. Als je gebruikmaakt van verse bloemen, kun je dat echter pas op de ochtend zelf doen. Je zult dus wel tijd vrij moeten maken voor het maken van de bloemenkrans en het is slim om hier vooraf een paar keer mee te oefenen zodat je weet wat je moet doen.

Als basis voor de bloemenkrans kun je een hoofdband maken van touw of lint. De bloemen zet je vooraf minimaal twee uur op het water zodat ze voldoende vocht binnen hebben kunnen krijgen. Vervolgens knip je de stelen kort, maar nog wel lang genoeg om ze aan de hoofdband te kunnen bevestigen. Dit doe je door de stelen met bloemendraad aan de hoofdband te bevestigen. Gebruik één stuk draad voor de hele hoofdband en bindt daar steeds weer nieuwe bloemen mee vast. Maak je bloemenkrans op deze manier steeds voller door meer bloemen toe te voegen. Je kunt eindigen met groene bladeren die je tussen de bloemen steekt. Hierdoor ziet het geheel er mooi vol uit en kun je het draad ook goed wegwerken.

Bloemenkrans met droogbloemen

Heb je geen tijd om op de ochtend van de bruiloft nog een bloemenkrans te maken? Dan kun je ook voor een variant met droogbloemen kiezen. Dit geeft ook een prachtig resultaat en deze bloemenkrans blijft veel langer mooi. Overigens zou je beide soorten bloemenkransen ook gewoon bij de bloemist kunnen bestellen. Dit scheelt flink wat werk en zo weet je zeker dat hij goed in elkaar zal zitten.

Bloemenkrans voor bloemenmeisjes

Niet alleen voor de bruid is een bloemenkrans een leuk idee, ook bij de bruidsmeisjes of bloemenmeisjes staat dit prachtig. Helemaal leuk is het om meerdere bloemenkransen in dezelfde stijl te bestellen zodat jullie allemaal mooi op elkaar zijn afgesteld. Dit ziet er ontzettend leuk uit op de bruiloft!

Andere ideeën als bruidskapsel

Natuurlijk zijn er ook nog allerlei andere mogelijkheden voor jouw bruidskapsel. Zo kun je ook kiezen voor een kapsel met een traditionele sluier. Lees hiervoor het blog De mooiste voorbeelden van bruidskapsels met sluier. Overigens kan het ook leuk zijn om af te wisselen. Zo hoef je niet de hele bruiloft lang een bloemenkrans in je haar te dragen. Je kunt er ook voor kiezen om hem een gedeelte van de dag op te doen en tijdens het maken van de foto’s te wisselen voor verschillende looks.

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *