Droogbloemen krans zelf maken

Fotocredits: Your London Florist

Krans met droogbloemen maken voor jullie bruiloft (DIY)

Ben je nog op zoek naar een leuk idee voor de decoratie op jullie bruiloft? Bloemen doen het sowieso altijd goed, maar als je voor iets originelers wilt gaan, zou je ook aan een krans van droogbloemen kunnen denken. Een droogbloemenkrans staat namelijk prachtig als backdrop op jullie bruiloft! 

Decoratie is ontzettend belangrijk voor de sfeer op een bruiloft. Met de juiste decoratie kun je echt het verschil maken. Verse bloemen zijn hier heel geschikt voor, maar ook met droogbloemen kun je heel wat leuke dingen doen!

Droogbloemenkrans als decoratie voor jullie bruiloft

Droogbloemen zijn hartstikke hip en daarom leuk om te gebruiken op jullie bruiloft. Dat kan in een gewoon boeket, maar nog leuker is het om een speciale droogbloemenkrans te maken als decoratie. Dit kan een kleine krans zijn, maar een enorme krans als backdrop is helemaal een tof idee. Dit staat prachtig bij een bohemian bruiloft thema!

Krans van droogbloemen in plaats van het boeket

Een krans van droogbloemen kan ook een origineel idee zijn als vervanging voor het bruidsboeket. In plaats van een bos bloemen draag je in dit geval een krans in je handen. Een mooi alternatief voor het traditionele boeket! Een krans van droogbloemen is ook leuk om aan je bruidsmeisjes mee te geven.

Zelf een droogbloemenkrans maken

Het fijne aan droogbloemen is dat je ze lang kunt bewaren en het daarom niet nodig is om de droogbloemenkrans op de ochtend van de bruiloft nog klaar te maken. Dit betekent dat je eventueel zelfs je eigen krans van droogbloemen kunt maken. Je kunt hier lezen hoe je zelf bloemen kunt drogen. Je zou natuurlijk ook gewoon droogbloemen in de (woon)winkel of bij de bloemist kunnen kopen.

Deze droogbloemen kun je gebruiken om jouw eigen krans te maken. Voor de krans zelf kun je een basis van rotan of metaal gebruiken. Dit zou je in de winkel kunnen kopen, maar ook zelf kunnen maken met takjes die je aan elkaar vastmaakt in een ronde vorm. Op deze manier kun je ook zelf de grootte van de krans bepalen.

Krans van droogbloemen als taarttopper

Fotocredits: Luna & Wild

Droogbloemen aan de krans bevestigen

Dan is het tijd om de bloemen aan de krans vast te maken. Maak hiervoor eerst kleine bosjes met droogbloemen die je aan elkaar bevestigt met een stukje bloemendraad. Vervolgens leg je deze bosjes bloemen om de krans heen en zet je ze met bloemendraad vast. Probeer het draad zoveel mogelijk achter de bloemen weg te werken zodat je het niet ziet zitten. Hoe voller je de krans maakt, hoe makkelijker het is om het draad weg te werken. Door je krans op te vullen met pampas pluimen, wordt hij al snel een stuk voller. Je kunt de hele krans bedekken met bloemen, maar het kan ook mooi zijn om een stukje open te houden en bijvoorbeeld alleen tot de helft bloemen te bevestigen.

Wil je zeker weten dat je de technieken goed beheerst om een mooie droogbloemenkrans te maken? Kijk dan of je ergens een workshop kunt volgen, bijvoorbeeld bij een bloemist of tuincentrum bij jou in de buurt. Dit is ook een leuke activiteit om samen met jullie ceremoniemeester te doen!

Dit blog bevat affiliate links.